Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikaiak egyre nagyobb nyomást helyeznek Kijevre

Nagy Gábor

2016.09.22. 13:28

Az ígért gazdasági és politikai reformok teljesítésére szólította fel helyi idõ szerint szerdán Ukrajnát Joe Biden amerikai alelnök, mert szerinte máskülönben az Európai Unió feloldhatja az Oroszország elleni szankciókkal.
NEW YORK, 13:28

Az ígért gazdasági és politikai reformok teljesítésére szólította fel helyi idő szerint szerdán Ukrajnát Joe Biden amerikai alelnök, mert szerinte máskülönben az Európai Unió feloldhatja az Oroszország elleni szankciókat.

A politikus a Külkapcsolatok Tanácsa (Council on Foreign Relations) nevű tekintélyes külpolitikai kutatóintézet szervezésében tartott rendezvényen szólalt fel New Yorkban.

Tudomásunk szerint, ha az ukránok ürügyet szolgáltatnak az EU-nak, akkor legalább öt olyan uniós tagállam van, amelyik azonnal megszüntetné a szankciókat"

– fogalmazott az amerikai alelnök.

Biden felhívta Petro Porosenko ukrán elnök figyelmét, figyeljen oda, hogy ha kútba esik az ukrán válság politikai megoldására irányuló minszki megállapodás, a kudarcért ne Ukrajna legyen a felelős.

Meg kell érteni: mindenki hajlik arra, hogy az áldozatot hibáztassa, ezért inkább szedjék össze magukat"

– tette hozzá.

Elismerte, az ukrajnai válság kezdete óta heti két-három órát tárgyal telefonon az ukrán vezetőkkel, győzködve őket arról, hogy határozottan hajtsák végre a reformokat, miközben Németországot, Franciaországot és Olaszországot arra ösztökéli, tartsák fenn a szankciókat.

Van Európában egy nagyon erős ösztön, amely azt mondja: mielőtt (Porosenko) elnök lett, ez úgyis az oroszoké volt. Ott volt a bábjuk. Hát mi értelme ennek az egésznek? Minek tartatják fenn velünk a szankciókat?"

– magyarázta Biden.

Az amerikai alelnök kijelentése egy nappal azután hangzott el, hogy az ENSZ-ben találkozott Porosenkóval, akit sürgetett, teljesítsék az ukrán energiaiparban és az igazságügy területén megígért reformokat. Biden ezzel együtt közölte, hogy teljesültek a feltételek egy harmadik, az Egyesült Államok által Ukrajnának nyújtott 1 milliárd dolláros hitelgaranciára.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére