Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: ukrajnai háború

Az ukrajnai háborúért nem az oroszokat, hanem a NATO-t okolja a szlovákok többsége

A YouGov felmérése szerint északi szomszédaink az európai átlag alatt vannak Ukrajna megsegítésének hajlandósága kapcsán.

A Shell hatalmas nyereséget könyvelhet el az olajárak emelkedése után

A londoni székhelyű energiaipari óriáscég közölte, hogy a korrigált nyereség 9,1 milliárd dollárra emelkedett a tavalyi év azonos időszakában elért 3,2 milliárd dollárról. Ez felülmúlta az elemzői várakozásokat, amelyek 8,2 milliárd dollárról szóltak.

Szijjártó Péter: Az Ukrajna feletti légtérzár légi háborúhoz vezetne

Az Ukrajna feletti légtérzár légi háborút jelentene az észak-atlanti szövetség (NATO) és Oroszország között – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az észak-atlanti szövetség rendkívüli csúcstalálkozójára érkezve csütörtökön.

Ukrajna lakossága 2050-re 5,5 millióval csökken

Ukrajna lakossága 5,5 millióval fog csökkenni 2050-re - tette közzé elõrejelzését vasárnap az ukrán Ptuhi demográfiai és szociológiai kutatóintézet.

Újabb hadgyakorlattal sokkol a NATO - közvetlenül az ukrán partok mellett

NATO-hadihajók lepték el Ukrajna fekete-tengeri kikötõjét. A brit és török felségjelû hadihajók egy NATO-hadmûveletben vesznek részt. Semmi kétség a felõl, hogy a hadihajók jelenléte politikai üzenettel ér fel, leginkább Moszkva részére.

Ukrajna nem lesz egyhamar NATO-tag

Csiki Tamás, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának (SVKK) kutatója szerint a jelenlegi geopolitikai helyzetben Ukrajna belátható idõn belül nem jut el a NATO csatlakozásig.

Akna végzett az EBESZ megfigyelõjével Ukrajnában

Meghalt az Európai Biztonsági és Együttmûködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai különleges megfigyelõ missziójának egyik amerikai tagja, két megfigyelõ - egyikük német - pedig megsebesült, amikor gépkocsijuk járõrözés közben aknára hajtott a luhanszki szakadárok ellenõrzése alatt álló területen - derült ki Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter vasárnapi Twitter-bejegyzésébõl.

Újabb milliárd pottyant Kijev ölébe az IMF-tõl

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa 1 milliárd dollár hitelrészlet folyósítását hagyta jóvá Ukrajnának hétfõn.

Komoly tûzharc bontakozott ki Kelet-Ukrajnában

Rohamot indítottak a Moszkva által támogatott szakadárok a Donyeck térségében lévõ Avgyijivka település ipari övezetében, három ukrán katona életét vesztette, egy megsebesült

Óriási kéréssel fordultak Trumphoz

Európai szakértõk, újságírók egy csoportja azt kéri az amerikai elnöktõl, hogy kezdeményezzen egy új, független vizsgálatot az Ukrajna felett 2014-ben lezuhant malajziai személyszállítógép (MH17) ügyében. Míg Ukrajna azt állítja, a maláj gépet az Oroszországhoz köthetõ fegyveresek lõtték le - vélhetõen orosz rakétával, addig Moszkva szerint az ukránok a felelõsek a balesetért.

Vissza az oldal tetejére