Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Avramopulosz megállapodást sürget a migránsok szétosztásáról

Bertha László

2019.07.09. 10:28

Az európai uniós tagállamoknak mielőbb előzetes megállapodásra kell jutniuk az érkező migránsok elosztásáról – jelentette ki Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság belügyi és migrációs ügyekért felelős tagja.

A görög biztos a Die Welt című német lapnak nyilatkozva arról beszélt, hogy Olaszország és Málta nem viselheti a migráció teljes felelősségét pusztán azért, mert történetesen a Földközi-tenger térségében fekszenek.

Fotó: AFP

Avramopulosz szerint amíg nem sikerül megállapodni az uniós menekültügyi kérdéseket szabályozó, úgynevezett dublini rendelet reformjáról, addig is valamilyen megállapodást kell kötni, hogy mi legyen azokkal az emberekkel, akik mentőhajókkal érkeznek Európába.

Avramopulosz kitért arra is, hogy a jövő héten tartják az uniós tagországok belügyminisztereinek első találkozóját az EU tanácsának finn elnöksége alatt, és bízik abban, hogy ott sikerül valamilyen megállapodást kötni.

A dublini szabályok értelmében a menedékkérelmeket abban az országban kell beadni és elbírálni, ahol a menedékkérő elsőként az Európai Unió területére érkezik – írja az MTI. Jelenleg az illegális bevándorlók fogadása körüli vita rendre diplomáciai súrlódáshoz vezet Berlin és Róma között. Olaszország lezárta a kikötőit a migránsokat szállító civil mentőhajók előtt, melyek jelentős részét német NGO-k üzemeltetik. Németország viszont egyedül többnyire nem, csak más uniós országokkal együtt hajlandó befogadni a migránsokat ezekről a hajókról, és európai megoldást szorgalmaz a kérdésben.

Salvini a haditengerészettel törölné le a migránsok mosolyát

Matteo Salviniék közleménye szerint az intézkedés az embercsempészek elleni aktívabb fellépést is szolgálja. Azért, hogy az észak-afrikai partok felől érkező migránsok száma csökkenjen, a jövőben fokozottan vetnének be felderítő repülőgépeket, illetve szorosabbra fűznék az együttműködést Tunéziával az embercsempészek elleni küzdelemben. Az olasz közben arról írt, hogy még a nyár vége előtt a római kormány további [...]

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére