Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A civil szervezeteknek hála csak idén több mint ezer migráns fulladt a Földközi-tengerbe

Sümeghi Lóránt

2019.10.01. 17:21

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága kedden azt közölte, hogy idén is már több mint ezer, Európába tartó migráns fulladt a Földközi-tengerbe.

Ez már a hatodik év, hogy meghaladta az ezret a halálos áldozatok száma. Mindezek ellenére a főbiztosság szóvivője, Charlie Yaxley úgy gondolja, fel kellene számolni azt a mítoszt, hogy a civil hajók jelenléte megnöveli az átkelési kísérletek számát.

Ne tartóztassák le a civil mentőhajók legénységét, ne kobozzák el ezeket a járműveket, és ne tagadják meg a kikötést tőlük!

– hangoztatta a Twitteren.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint 2014 óta legalább 15 ezren vesztették életüket a Földközi-tengeren, miközben megkíséreltek átkelni Európába.

Ellentmondásos az ENSZ kommunikációja

Korábban megírtuk, Vincent Cochetel főbiztossága néhány héttel ezelőtt még arról beszélt a Twitteren, hogy a civil szervezetek nagymértékben felelősek a migránsok radikalizációjában, akik így túlfűtött érzelmekkel, kivitelezhetetlen álmokkal és elvárásokkal érkeznek Európába. Mint írta,

az Open Arms visszautasította a Spanyolországban való biztonságos kikötés lehetőségét. Értem, hogy nehezek a körülmények a hajón, de aggasztó az a mértékű radikalizáció, melyekkel egyes migránsokat álmaikat és követeléseiket illetően feltüzelnek Líbiában és más országokban.
Mint ismert, az Open Arms hajója még augusztus elsején vett fedélzetére egy több mint százhúsz fős csoportot. A jármű kezdetben az olasz tengerekkel határos nemzetközi vizeken, majd Lampedusától alig 800 méterre várakozott. A spanyol kormány nem sokkal később bejelentette, engedélyt ad az Open Armsnak, hogy kikössön a partjainál, ám a hajót működtető segélyszervezet közölte: nem tudják elfogadni az ajánlatot, inkább zsaroló hadjáratot indítottak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére