Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Nagy Gábor

2018.11.29. 07:59

Errõl szól a mai nap.

Kedves Olvasók! Ma Taksony napja van, Isten éltesse őket!

Ami az időjárást illeti: beköszöntött a tél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között alakul. Késő este pedig -5 és 0 fok között. Komolyabb csapadék nem várható.

Belpolitika: Orbán Viktor csütörtökön Pozsonyban részt vesz a "Kohézió barátai" című magas szintű találkozón, amelyet a szlovák kormány rendez meg a pozsonyi várban, számos európai kormányfő részvételével. Folytatódik továbbá az Országgyűlés plenáris ülése, ahol - többek között - a munkatörvénykönyv módosításáról is tárgyalnak majd a képviselők. A legfrissebb módosító javaslat szerint a törvény a szakszervezetekkel kötött kollektív szerződéshez kötné az évi 250 órás túlórakeretet meghaladó rendkívüli munkavégzés lehetőségét. Ez a javaslat várhatóan a jövő hétre fog elkészülni, a felek még tárgyalnak a pontos tervezetről.

Külpolitika: várhatóan tovább folytatódik a csörte Oroszország és Ukrajna között a Kercsi-szorosban történt incidens miatt. Asztanában Szíriáról tárgyalnak az oroszok, a törökök és az irániak. Takács Szabolcs államtitkár (ME) pedig részt vesz a Holokauszt Emlékezési Szövetség nemzetközi szervezet idei olasz elnökségének második plenáris ülése Ferrara városában.

És a végére egy kis sport: Európa-ligában játszik a Mol Vidi FC.

A mérkőzés Fehéroroszországban lesz, az ellenfél pedig a BATE Boriszov. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a székesfehérvári együttes vezetőedzője, Marko Nikolic úgy nyilatkozott:

A motivációnkat okosan kell használnunk a számunkra jó eredmény érdekében, amelyre mindannyian vágyunk".

Hozzátette: fegyelmezett játékra, taktikailag tökéletes meccsre lesz szükségük, mert a BATE kemény ellenfél, ezt bizonyította az első, budapesti mérkőzésen is. Megjegyezte, hogy a két együttes első csoportmeccse óta sok minden történt, hisz azóta a Videotonnak 2 győzelme, hat pontja van és a második, továbbjutó helyen áll. A PAOK elleni találkozóik azonban már a történelem részei - mondta, most csak a csütörtöki meccsre koncentrálnak. Marko Nikolic szerint ezúttal sem "az UEFA-együtthatók és az elmúlt évek eredményei számítanak", csak az a lényeg, mi történik a pályán. Képesek "hihetetlen tettekre", ezt bizonyították többször is a szezonban, ettől függetlenül két lábbal állnak a földön, ugyanis egyáltalán nem lesz könnyű dolguk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére