Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – A nap legfontosabb hírei

888

2020.09.08. 19:59

Az ÁSZ szerint 10 éve sorozatos pénzügyi szabálytalanságok vannak az SZFE-en | A szétesés útjára léphet az MSZP | Ennyi teljesült Karácsony ígéretéből.

Ezt állítja az Állami Számvevőszék keddi közleményében.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem gazdálkodását tíz éve sorozatos és visszatérő szabálytalanságok jellemzik – írja közleményében az Állami Számvevőszék. Az ÁSZ arra reagált, hogy Novák Eszter, az SZFE eddigi rektorhelyettese az ATV-n azt mondta, „nincs átadás-átvétel„ a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A közleményből kiderül, hogy a Számvevőszék 2013-ban állapított meg 2009-ig visszamenőleg súlyos hibákat, amiket az egyetem eddigi vezetése azóta sem oldott meg. Az Állami Számvevőszék közleményében felhívja az Egyetem lemondott vezetésének figyelmét a törvényi előírások érvényre juttatását biztosító átadás előkészítésére, a közpénzekkel és közvagyonnal való átlátható elszámolás megteremtése érdekében – szúrta ki az Origo.
Kiderült, hogy
az SZFE belső kontrollrendszere nem biztosította a közpénzekkel való átlátható, szabályszerű, felelős gazdálkodás feltételeit. A korrupciós veszélyeztetettség elleni védelmet biztosító integritás kontrollrendszer kiépítése továbbra sem történt meg. Az állami vagyon védelme nem volt biztosított és kimutatása sem volt átlátható.
-olvasható az ÁSZ közleményében.

Hiába utaltatott át 200 millió forintot a korábbi SZDSZ-es Győri Péter Hálózat alapítványának a Karácsony Gergely főpolgármester, aki még a választási kampányában ígért minden budapesti nyugdíjasnak 20 ezer forint fűtéstámogatást, eddig kevesebb mint félmillió forintot utaltak ki az igénylőknek.

Támogatási igények felmérése nélkül már augusztus közepén átutaltak kétszáz millió forintot az ex-SZDSZ-es Győri Péter vezette Hálózat alapítvány számlájára, amely a főpolgármester rezsitámogatásának fedezésére szolgálna

- számolt be róla a Magyar Nemzet.

A lap felidézi, hogy

Karácsony Gergely még a kampányában ígért húszezer forintos segítséget az időseknek. Ugyanakkor eddig csak 234 kérelem érkezett be, ami jócskán alulmúlja a tervezettet, vagyis a 200 millióból eddig mintegy 468 ezer forint támogatást fizettek ki az első hónapban.
Az lett volna tisztességes, ha Karácsony Gergely főpolgármester betartotta volna a választási kampány idejére eső idősek napján tett ígéretét, amely szerint minden nyugdíjas húszezer forint fűtéstámogatást kap„

– mondta a Magyar Nemzetnek Hassay Zsófia, a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció képviselője.

Leszögezte:

Karácsony a kampányban vagy blöffölt, vagy nem volt tisztában azzal, hogy ígérete hatmilliárd forintba kerül.

Súlyos legitimációs válságba kerülhet az MSZP a jövő heti tisztújító kongresszusa után, mivel a feloszlatott Pest megyei küldöttek a bírósághoz fordulnak. Jogtalannak tartják ugyanis az etikai bizottság döntését.

Mint az Origo rámutat, abban az esetben, ha a bíróság később jogtalannak mondja ki a Pest megyei szervezet feloszlatását, akkor

a kongresszus döntései, tehát a két társelnök és az elnökség megválasztása is érvénytelen lehet.

Az Origo úgy tudja, hogy a Pest megyei szervezet mindenáron való feloszlatása azért volt fontos a Tóth Bertalan irányította pártvezetésnek, mivel a túlnyomó többség Mesterházy Attilát támogatta. Jól látszik, hogy a teljes kisgazdásodás útjára lépett az MSZP azzal, hogy a belső etikai vitákat a bíróságon próbálják rendezni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

„Karnyújtásnyira” a Brexit megoldása, csak mindkét fél kompromisszumkészsége hiányzik

Folyamatos a huzavona, de lassan talán megállapodás születik. Ha másról nem is, de arról igen, hogy mikor üljenek le a tárgyalásokat folytatni a felek.

A baloldal a túlköltekezésben látja a válsághelyzet megoldását, az ugye 2008-ban is bejött...

A baloldal a túlköltekezésben látja a válsághelyzet megoldását, az ugye 2008-ban is bejött...

A gazdasági növekedés és a munkahelyek védelme azonban felelős döntéseken kell alapuljon. „Mindezt úgy teszi a kormány, hogy nem adósítja el közben a következő nemzedékeket.” De persze a túlköltekezés is egy megoldás lenne, csak abból még egyszer nem kér az ország.

Amikor már a saját szövetségesei támadják, az csak jelent valamit, nem?

Amikor már a saját szövetségesei támadják, az csak jelent valamit, nem?

Karácsony vs. Szaniszló 1:0 vagy 0:1 vagy hogy is van ez... A főváros nem kívánja kommentálni az ingatlanmágnás... jaj polgármester (!) bicikliutakat érintő Facebook-os kirohanását. Viszont felmerül a kérdés: nem egy csapatban játszanak?

7:59 – Ez történt ma

7:59 – Ez történt ma

A vírushelyzet romlik, a Momentum felvett egy humoristát, Macron hadjáratot indít az iszlamista szervezetek ellen, az erzsébetvárosi szájbermester áramlopása pedig olyan mint egy vízbe hajított kavics: egyre nagyobb kört ír maga köré.

Arrogáns Hiller a törvénytelenség és az SZFE tüntetők oldalán

Arrogáns Hiller a törvénytelenség és az SZFE tüntetők oldalán

Nehéz megjósolni, hogy mi lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) tanárainak és diákjainak a kuratórium vezetőivel vívott harcának a vége, legfeljebb sejtései lehetnek a szemlélőnek.

Janklovics átlökte a rendőrségi szóvivőt KAP-on

Janklovics átlökte a rendőrségi szóvivőt KAP-on

A menet közbeni okostelefon-használat és az ezzel járó figyelemelvonás okozta veszélyekre hívja fel a figyelmet az ORFK-OBB és az Aegon biztosító a legújabb kampányukban, aminek célja ezen jelenségek visszaszorítása. A videókban az ORFK szóvivőjét, Gál Kristóf alezredest is bevonta a marháskodásba a két sztárhumorista: Kovács András Péter (KAP) és Janklovics Péter.

Magyar környezetvédelmi kezdeményezést díjazott az EU

Más országban is alkalmazható a FIRELIFE nevű program.

Egyre többen költöznek ide Nyugat-Európából és kevesebb magyar távozik

Kövér László AzÜzlet.hu-nak adott, szerdán megjelent interjúban beszélt erről is. Az Országgyűlés elnöke a nemzeti konszenzus felé vezető út első és legfontosabb lépésének tartaná, ha az ellenzék hitet tenne a jelenlegi családtámogatási rendszer mellett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére