Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zuschlag: „Kegyetlen, rideg, közönséges”

Horváth K. József

2021.02.12. 18:30

„Zuschlag! Itt az a pont, amikor a biciklit el kell tolni! Nem, talán ez így nem érthető. Másképp fogalmazok: ha most végre nem takarodsz el, akkor beleb…szunk a földbe. A miniszterelnök szemhéja enyhén rángatózni kezdett. Az arca égővörös volt, a szája egyetlen vékony csíkká változott. Kegyetlen volt, rideg, közönséges…”. – olvasható Zuschlag János: Pártházból a börtönbe című könyvében.

Az idézet attól a Gyurcsány Ferenctől származik, aki mostanában szívesen kommunikál a szeretet hangján. Attól a DK-s pártelnöktől, aki szombaton „Színpadra” címmel Egy drámai év online évértékelője alcímmel készül megtartani, az idei esztendő politikai elindítását célzó, várhatóan nyilván újabb kormányellenes hergelését. Természetesen a „szeretet” jegyében. A közelgő választás előtt különösen nem várható tőle más. A járvány előtt sem volt Orbánról egy jó szava sem, noha a kormány tizenegy éve folyamatosan az általa hagyott romokat takarítja. Az egy éve kitört járvány óta pedig – ha lehet – Gyurcsány és emberei még szélsőségesebben támadják a kabinetet. Teszik ezt annak ellenére, hogy ma már nemzetközi elismerés övezi azt a kiemelkedő teljesítményt, amelyet a kormány az egészségügy révén a védekezésben produkált.

Gyurcsányt azonban csak a hatalom megszerzése érdekli. Pedig sok száz ember életét lehetet volna már eddig megmenteni pusztán azzal, ha Gyurcsányék legalább nem támadják a védekezést, nem zavarják össze az emberek fejét az oltás tekintetében se, hogy mielőbb túl legyen az ország a járványon. Hogy felhúzhassuk a redőnyt, s élje mindenki végre a megszokott, normális életét.

Ez az emberhez méltatlan magatartás önmagában is jól példázza, mennyire álságos, hamis felvetés, amit a jóemberkedő arcát mutató Gyurcsány az utóbbi időben szorgalmaz: „Lehet-e a szeretet nyelvén politikai küzdelmet folytatni? Azt hiszem, igen” – állítja. Micsoda ostoba dolog ilyet kérdezni? A szeretetnek a cselekedetekből kell kisugároznia, nem az álságos szövegelésből. Nos, Gyurcsány tetteiből minden kisugárzik, csak éppen a szeretet nem.

Azért kezdtem az írást Zuschlag János idézetével, mert Gyurcsány vele kapcsolatos viszonyában a politikus igazi arca mutatkozik meg. Persze tudjuk, nincs benne semmi újdonság, de a rideg kegyetlenségével szemtől szembe ritkán szembesülünk.

Emlékszünk, Zuschlag a vészkorszak áldozatainak sorsával poénkodott a Hír Tv kamerája előtt még 2004-ben. Tette nyomán odalett politikai pályafutása, bűnszövetkezetben elkövetett csalásért végül hat évet kellett ülnie. A sajtótájékoztatón részt vevő Arató Gergelynek pedig a haja szála sem görbült, azóta is ott csillog a feje fölött DK-s pályafutásának glóriája.

„Szóval: Zuschlag, takarodj… Mondta ezt az a miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc, akinek a szennyesét mostam hónapokig. Volt is mit. Sok mindennel gyanúsították: hogyan vásárolta meg a balatonőszödi nyaralót, honnan lett a timföldgyára, a milliói, az árambizniszben való részvétele. És nekem kellett minden egyes alkalommal kiállnom, és azt mondanom, hogy Gyurcsány Ferenc pedig tisztességes politikus.” Miközben tehát politikai beosztottjai neki falaztak, addig ő velük szemben kegyetlen volt, rideg és közönséges. Most meg a szeretet hangján akar politizálni. Undorító.

Arról, hogy a szeretet lovagjának mekkora köze volt a 2006-os utcai erőszakhoz, a szemkilövetésekhez, már sokat beszéltünk. A Magyar Nemzet nyomán most csak annyit, hogy Kondorosi Ferencnek, Gyurcsány egyik államtitkárának a Fővárosi Törvényszéken tanúként tett vallomásából bebizonyosodott, hogy a volt kormányfő 2006 őszén a törvényeket megkerülve utasította a rendőrséget a békés tüntetők megveretésére. A volt államtitkár vallomása szerint Gyurcsány a minisztereit megkerülve, közvetlenül beleavatkozott a 2006-os eseményekbe, közvetlenül utasította a rendőri vezetőket, akiket később ezért ki is tüntetett.

De itt van az emlékezetes sukorói telekcsere miatti hűtlen kezelés kísérletének ügye is. Ez esetben Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezérigazgatója és Császy Zsolt, a cég értékesítési igazgatója vonult börtönbe lényegében helyette, mert a bíróság előtt nem vallottak rá. Nem mondták azt, hogy igen, tőle kapták az utasítást, hogy bűnösen cselekedjenek. – Ezek a fiúk kiállták a próbát, nem voltak hajlandók énrám vallani – mondta Gyurcsány a tököli börtön bejárta előtti sajtótájékoztatón. Igazi színpadi üzenet volt. Olyan, amilyen a szombati évértékelőn is várható. Gyurcsány igazi arcához közelebb visz Tátrai Miklós kétségbeesett e-mail üzenete is: „…csak úgy barátilag: legalább Ti ne velünk töröljétek fel a padlót. Az ügyről mindent tudnak a ma is a meh-ben dolgozó urak (meh: Miniszterelnöki Hivatal – a szerk.). Átküldjem azt az emlékeztetőt is, amiben a miniszterelnök rendeli el a csereügyletet? Csak mert abban nevezi ki Bajnai urat a projekt kormányzati koordinátorának. Szóval azért, kellő tisztelettel a mindenkori főnök iránt, mindennek van határa. M. (azaz Miklós).”

A Gyurcsány-párt szeretetről hadováló vezérével, de a közben kegyetlen, rideg és közönséges böszmével kapcsolatban Vergilius Aeneiséből Laokoon intése talán a leginkább megszívlelendő, amikor megpillantja a falak előtt a trójai falovat. „Bármi is ez, félek a görögöktől, még ha ajándékot hoznak is.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére