Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vona érvei több sebbõl véreznek

Bertha László

2016.04.22. 11:20

A Jobbik elnöke, Vona Gábor csütörtök este a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben öt pontban próbálja megindokolni döntését, hogy miért is akar megválni a radikálisabb alelnököktõl.

A Jobbik elnöke, Vona Gábor csütörtök este a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben öt pontban próbálja megindokolni döntését, hogy miért is akar megválni a radikálisabb alelnököktől.

Vona szerint a döntéseinek „sikerült felkavarnia az állóvizet”, mivel nagyon sok emberből sokféle vélemény, érzelem és elgondolás tört elő. Vona állítása szerint már egy éve készült erre, így elég ideje volt átgondolnia a döntés következményeit, az elmúlt két napban pedig még inkább meggyőződött annak helyességéről.

Az első pontban a pártelnök az elnökség átalakítását igyekszik igazolni. A Jobbik elsődleges célja, hogy a legerősebb ellenzéki párt legyen, ehhez pedig új személyek bevonása szükséges.

Olyan személyek tudnak bennünket győzelemre vezetni, akik már győztek, olyan személyekkel tudunk a legjobban felkészülni a kormányzásra, akik már kormányoznak. Ezek pedig a polgármestereink. Õk a mi győzteseink, és én a győztesek elnökségét akarom magam mellett tudni.”

– írja Vona Gábor, aki szerint tehát kormányzóképes erővé válik azáltal a Jobbik, hogy a mindössze 14 polgármesterük többnyire olyan településeket irányítanak, mint például Mátraballa, Hegyháthodász vagy Kisherend.

A második pontban Vona Gábor azt fejtegeti, hogy van-e joga ahhoz, hogy megakadályozza Novák Elődék indulását. A nagyjából kilencsoros választ, hadd egyszerűsítsük le: igen, van.

Miért szorítja ki a radikálisokat?

Vona Gábor bejegyzésében nem tudja eldönteni, hogy ki számít radikálisnak, illetve mit is jelent ez a szó, bár az elmúlt két választási kampányban ezzel a kifejezéssel kampányolt maga a pártelnök is. A Jobbik vezetője megpróbálja Novákék felelősségét hangsúlyozni, hogy miért nem képesek hátralépni, ha ő egyszer ezt akarja.

A negyedik pontban Vona a tagság döntési jogáról ír. Szerinte a jobbikos tagságnak a taggyűlésen joga van alelnökjelölteket állítani, majd a Kongresszuson megszavazni azokat – neki pedig ahhoz, hogy a kettő között eldöntse: kire lehet szavazni. Vona azt állítja továbbá, hogy nem ragaszkodik pozíciójához, egy széttartó közösséget pedig nem szeretne irányítani.

Az elmúlt két nap jól megmutatta, ez mostanra egy széttartó elnökséggé vált.”

– írja Vona, aki korábban mindig a párt egységéről és a média ezzel kapcsolatos hazugságairól beszélt, amikor a belső konfliktusokat firtatták. Ez a széthúzás pedig egyértelműen Vona Gábor döntésének köszönhető.

De vajon meggondolja-e magát Vona Gábor?

Vona igyekszik magát megfontolt politikusként ábrázolni, hiszen fontos döntéseit általában lassan hozza: mérlegel, értékel, alszik. Állítása szerint csak akkor hoz döntést, ha biztos benne, hogy megvan a jó megoldás. Vona Gábor tehát egy év mérlegelés és alvás után meghozott végre egy döntést.  Csak egyetlen kérdés maradt:

Õ tényleg egy országot szeretne vezetni?

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Isten éltesse az apákat!

Június harmadik vasárnapján, azaz idén június 16-án ünnepeljük az apák napját. Isten éltesse őket!

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

Thirty years ago, on this day, Imre Nagy, the communist Prime Minister of the era and one of the few who understood that Hungarians had enough of the Soviet rule, was rehabilitated and reburied with full honours. Viktor Orbán’s speech at Imre Nagy’s reburial became a symbol of what Orbán has been standing for these past 30 years and played a key role in the collapse of the Stalinist regime.

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Ma ugyanazok a baloldaliak mondják azt, hogy Európai Egyesült Államokra van szükség, akik 30 évvel ezelőtt még a Szovjetunióban hittek. A rendszerváltás árulói pedig már harminc évvel ezelőtt is ugyanazok a liberálisok voltak, akik akkor és ma is Soros ideáinak a legelkötelezettebb hívei.

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Rendhagyó beszélgetés Bogár László közgazdásszal a rendszerváltozás nevű folyamatról, arról, hogy hogy is ment ez harminc éve, és még azelőtt; arról, hogy mi is az a szocializmus; hogy hogyan szorított kést az SZDSZ az MDF-esek torkához, és hogy mi volt a jelentősége Orbán Viktor harminc évvel ezelőtti beszédének.

Így emlékezett Orbán Viktor Nagy Imrére

Hivatalos Facebook oldalán közzétett videójában rótta le kegyeletét Nagy Imre, Magyarország miniszterelnöke előtt Orbán Viktor.

Harminc éves a magyar rendszerváltás

Harminc éves a magyar rendszerváltás

Infovideóban foglaltuk össze a lényeget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére