Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tűzijátékot nézve

Pozsonyi Ádám

2019.08.21. 18:54

Ül az ember a tévé előtt és nézi a tűzijátékot. Együtt a család, adomák hangzanak el – köztük egyik távoli rokonunkról, akit '53-ban azért akartak meghurcolni, mert amikor a munkahelyi párttitkár kiakasztotta a bekeretezett, gyászkeretes Sztálin-képet, megkérdezte ezt az épp arra haladó rokont, hogy elvtárs, ez így jó lesz, majd az azt válaszolta vállvonogatva, hogy annak már mindegy. S végül úgy úszta meg, hogy arra hivatkozott, hogy ő úgy értette, hogy annak szegénynek már mindegy.

Igen, ez még az a korszak volt, amikor Tito láncos kutyája meg a békeharc volt a kötelező lemez, nem úgy, mint most, amikor a gyűlöletbeszéd meg az idegen szép. Az emberek akkor – stikában – röhögtek persze ezen.

Sosem értem, tényleg azt hiszik egyesek, hogy ma az emberek a gyűlöletbeszéden meg a homofóbián nem röhögnek? És az utókor majd nem röhög?

Na, szóval nézi a család a tűzijátékot, és a Lozinszkij mozgalom mellett az államalapítás is terítékre kerül. Sőt, igazság szerint leginkább az. Hát mégiscsak tűzijáték van, vagy mi a szösz? (Emlékeim szerint évek óta talán ez volt a legszebb.)

– Valahogy le kéne szokni erről az 1000 évezésről! (Ez Endre bátyám véleménye.) Lassan kezdjük elveszteni így az előnyünket – mondja Endre bátyám, miközben teletöltjük a poharát. – Végül is a millennium idejében hirdettük meg ezt az ezeréves ország jelmondatot, ami akkor sem volt igaz, mert elég egyértelmű, hogy a honfoglalás egy XIX. századi találmány – legszebb az egészben, hogy a legújabb és legkorszerűbb régészeti eljárások igazolják vissza sorra a középkori krónikáink igazát, és az avar-magyar kontinuitás lassan vitathatatlan lesz –, de ha a millenniumtól számítjuk az ezer évet, akkor már az ezeregyszáz évnél is bőven túl járunk.

Igazat adunk Endre bátyámnak, hogyne adnánk, pedig különös ember. Ezüstfejű bottal jár és régi képes levelezőlapokat gyűjt. Most is kizárólag csapvizet volt hajlandó inni. (A kóla szivárványos, a sört ki tudja, hogy melyik vörös csillagos gyártja, a csapvízzel nem lehet baj, főleg, ha fröccsként fogyasztjuk.)

Nekem meg eszembe jutott Ujhelyi Pista megjegyzése a honfoglalásról. Talán még emlékszünk rá.

Mi is migránsként kerültünk ide, csak ezt honfoglalásnak hívjuk”. Majd hozzátette: „az MSZP képviselői mind a tízmillió magyar állampolgár érdekeit hivatottak képviselni az Európai Parlamentben.

Értjük.

Most ne feszegessük ennek a tételnek a történelmi igazságát, és annak, aki ezt mondta, az emberi minőségét se. (Ezt megtették azóta már helyettem mások.)

Csak egyet jegyeznék meg. Ha mi migránsként kerültünk ide, akkor felszámoltuk a korábban itt lévőket, tehát, aki most migránsként érkezik Európába, vagy próbál érkezni hozzánk, az fel akar számolni minket. Nem bonyolult.

Endre bátyám erre nem mondott semmit. Mert hát mit is lehet mondani arra, ami a napnál világosabb?

Töltött a poharába és szájához emelte azt.

Isten áldja Magyarországot!

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Új javaslatot sürget a migránsok elosztására Manfred Weber

Új javaslatot sürget a migránsok elosztására Manfred Weber

Új javaslatot sürgetett a menedékkérő migránsok európai uniós tagországok közötti elosztására Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője egy vasárnapi lapinterjúban.

Giorgia Meloni kioktatta a bevándorláspárti olasz külügyminisztert

Giorgia Meloni kioktatta a bevándorláspárti olasz külügyminisztert

Az olasz külügyminiszter egy olyan országot támad, amely jobban végzi munkáját, mint a Conte-kormány – üzente az FdI vezetője Luigi Di Maionak.

Szijjártó: ismét le akarják nyomni az európai országok torkán a kötelező kvótát

Európában ismét egy olyan időszak következik, amikor növelni akarják a nyomást a bevándorlásellenes kormányokon, és újra megpróbálják az európai országok torkán lenyomni a kötelező kvótát – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Áder János is részt vesz az ENSZ klímacsúcsán

Áder János köztársasági elnök szeptember 22-26. között az Egyesült Államokba látogat, ahol részt vesz és beszédet mond az ENSZ klímacsúcsán és közgyűlésén.

A vizek városában jártunk

A vizek városában jártunk

Folyatódik Lokálpatrióta cikksorozatunk, amelyben ezúttal a Komárom-Esztergom megyei Tatára, azaz a vizek városába látogattunk, és összegyűjtöttünk nyolc helyet, ahova érdemes ellátogatni.

Németh Zsolt: mindenkit érdekeltté kell tennünk Erdély sikerében

Németh Zsolt szerint a globalista árral szemben haladva Erdélynek egy új transzilvanizmusra van szüksége, amelynek lényege Erdély szövetsége Bukaresttel és Budapesttel.

„Avanti Ragazzi di Buda” – énekelték vastaps közepette Orbán Viktornak az olaszok

„Avanti Ragazzi di Buda” – énekelték vastaps közepette Orbán Viktornak az olaszok

A magyar miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján vett részt Rómában, ahol felcsendült az '56-os szabadságharcosok tiszteletére írt olasz dal is.

A svéd Zöldek legfontosabb küldetésüknek érzik, hogy ingyen lakáshoz juttassák a migránsokat

A svéd Zöldek legfontosabb küldetésüknek érzik, hogy ingyen lakáshoz juttassák a migránsokat

Jelenleg 2700 (!) migránst veszélyeztet a hajléktalanság Svédországban, mivel lejárnak a menekülteknek járó ideiglenes apartmanjaik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére