Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tüttõ Kata akkora balhorgot kevert le a baloldalnak, hogy az a csepeli kisembernek sajog

2015.11.29. 14:30

Szóval van ez a vörös csaj, Tüttő Kata, aki XII. kerületi Hagyó-árvaként Leisztinger Tamás szoci sakkozó-milliárdos nadrágja, a hegyvidék biztonságos panorámája mögül tekint a pesti életre.

Katánk értékelhető politikai teljesítményt hosszú-hosszú, közpénzekből kifizetett fővárosi önkormányzati politikai pályafutása alatt még nem tudott felmutatni; csak különböző cikkek mutatnak rá, hogy mindig pont ott van, ahol a szoci zavarost kavarják. Kata azonban most rálelt a saját témájára, és bevitt egy jókora balhorgot Papp Laci emlékének.

Katánk a napokban nem szavazatot adott le a régen egy ország által méltán szeretett 'Görbe' XII. kerületi szobortervére. Papp Lászlónak már csak azért is járna modern, XXI. századi szobor mert 1948-ban, 1952-ben, és 1956 is aranyéremmel hálálta meg az érte drukkoló szíveket, vagyis ő volt az első olimpiai triplázó, utána csak a kubai sztárok voltak erre a teljesítményre képesek. De a sportteljesítmény ebből a szempontból a legkevesebb.

Papp életében is körülrajongott sztár volt, és nyilván nem véletlenül. Papp életében ikonná vált, a kisemberek verekedő-fenegyereke volt, a nagyszájú pesti proligyerek, aki végivert mindenkit Csepelen és Kispesten, ha úgy tartotta éppen kedve. Példakép, ikon, és sztár volt egyszerre, a külvárosi zsivány alakja, aki nem fél használni az öklét.
Marosán György annak idején felkarolta a hirtelen népszerűvé vált Görbét, de a még mindig rózsadombi luxust élvező, Katalin elődpártjában politizáló Biszku elvtárs arra intette Papp Lacit, hogy be kell fejeznie pályafutását. 1963-ban még megvédte Európa-bajnokságát, majd a kádárizmusban végig sztár maradt, akiről mindenki tudta, hogy a pártállam kettétörte a sportolói karrierjét és az álmait. A nép azonban soha nem feledte a legendát.
 

Katalin ennek ellenére genderhisztire váltott érvelésében. Kapaszkodjatok meg jól, Tüttő Katalin Papp Laci szobrát elutasító 'nem' szavazatának indoklása így szól:

"Én biztosan nem fogok semmi olyan szobrot támogatni, ami férfinak állít emléket, úgy, hogy közben nőnek pedig nem. (...) A női alakok általában csak jelképes figurák, allegóriák, nem konkrét személyt ábrázolnak. Általában az a fő probléma, hogy az elavult szemlélet miatt a hazai szobrok unalmasak, protokollárisak, nem reflektálnak korunk meghatározó gondjaira, jelenségeire, nem vonják be a közönséget, nem késztetik gondolkodásra, cselekvésre az embereket.
A Hegyvidékre tervezett Papp László-szoborra leadott nem szavazatával ennek megváltoztatásáért akar tenni, ezért addig nem támogat köztéri szoborállítást, amíg nem változik az önkormányzat szemlélete – fejtette ki magvas gondolatait Katalin.
 
Hogy Papp Lacinak jár egy méltó szobor, az nem kérdés. Az sem kérdés, hogy az ő szobrát - férfi volt, verekedett, az ökleivel ért el sikereket - egy férfialak fogja megtestesíteni. Ez egy ilyen játék, a nők nőiesek, a férfiak pedig férfiasak, a köztéri szobrokon is.
Kedves Katalin azonban baloldali politikus, vagy annak tartja magát.
 
A gondolati horizontja addig terjed ki, hogy keresztbefekszik egy verekedő proligyerekből olimpikonná váló ikon szobrának. Pedig ha volt bármi jó a kádárizmusban a nyúlós, ködösen szürke '70-es süppedésének ellenére, akkor az biztosan az volt, hogy zsellérek, egykori jobbágyok, nincstelen parasztok, a '45 előtti "társadalmon kívüliek" számára biztosította az előremenetel lehetőségét. A népi kollégiumok hálózata, és sok minden más szolgálta ezt a társadalmi mobilizációt, ami ugyan erőszakos volt és sok esetben erőltetett, de tömegek számára nyitotta meg a hidegvizes lavór életperspektívája helyett a szoba-konyhás melegvizes élet lehetőségét.
 
Ugyanígy Budapesten a tömegsport-klubok, a foci, a boxklubok, a külvárosi "renitens elemek" adrenalinszintjét kezelő egyletek mind segítették a baloldal által fontosnak tartott társadalmi mobilizációt. Azóta is minden épeszű, nem genderszakba belehülyült ember tudja, hogy a sport közösséget szervez, és egyéni karrierutakat biztosít a legjobbaknak.
 
Ahogyan biztosította azoknak a külvárosi, csepeli, soroksári, kispesti, angyalföldi fiúknak, amilyen Papp Laci is volt, és akibe Tüttő Katalin most beletörölte a XII. kerületi luxyban megfényesített kis körömcipőjét. Nagyon kíváncsiak lennénk, a felsorolt külvárosi, '70-es éveikben járó, nagyhangú baloldali kisemberek mit szólnának Katalin gender-áztatta felvetéséhez, ha a lakótelepi kiskocsmában lecsúszna két fröccs, meg egy kisunikum kísérőnek.
Azt tényleg csak mellékesen jegyezzük meg, hogy a Tüttő-jelenség tökéletesen mutat rá arra, hogy Magyarországon a politikai baloldal megsemmisülése kevésbé a Fidesz zsenialitásának, hanem a hivatásos baloldali politikusok sziszifuszi aprómunkájának köszönhető. Mert Tüttő Katalin egy ízig-vérig baloldali ikonba rúgott bele egy óriásit, és nem igazán értjük a céljait azon kívül, hogy a gendertéma nagyon izgalmas volt a '90-es évek közepén.
Tüttő az érvelésében azt is elsírta, hogy a nők csak mellékes szereplőként vannak ábrázolva a hazai szoborállítások során, és ezen változtatni kell, ezt haladéktalanul meg kell reformálni. A progresszív nekifeszülésnek nem is lett volna jobb apropója, mint Papp Laci szobra. Azonban hogy Katalin is megnyugodjon, és a továbbiakban is az élére állíthassa a tűsarkút, iderakunk egy fotót az elmúlt napokból.
 
A fotón Kéthly Anna egykori szociáldemokrata politikus-ikon szobrának sziluettje látható, amit minő meglepetés: Kövér László Házelnök erőltetett éveken át, és az avatásán is megjelent.
Kedves Kata, nincs azzal baj, hogy Önök nem ismerik már fel a saját ikonjaikat, és nem ismerik saját maguk körül a valóságot. Vannak még idehaza épeszű közéleti szereplők, akik segítenek megőrizni az utókornak az Önök alakjait is. Különös, hogy a nemzeti jobboldal emeltetne szobrot Pappnak a XII. (!) kerületben, ahogyan az is furcsa, hogy Kéthly Annának is a jobboldal egyik fenegyereke állított szobrot a napokban.
 
Sebaj, Ön rendezgesse csak a kis cuki fényes körömcipőit a XII. kerületi luxyban, fent a hegyen.
 
A hegy alatti panorámában feltárulkozó életet, és annak megszervezését pedig bízza azokra a jövőben is, akik még nem vesztették el a maradék eszüket a genderszakon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére