Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szobrot a trilobitáknak!

Pozsonyi Ádám

2021.09.08. 12:40

 

Aki esetleg azt hitte volna, hogy a haladás megállt, az téved. Az vagy nem járt szemináriumra, vagy nem követi a Facebookon a Helsinki Bizottság oldalát.

Nem, kérem! A haladás nem állt meg. A tervet mindig teljesítjük. A szabadság mindig kicsit több, mint tegnap, holnap mindig kicsit több, mint ma.

Aki esetleg nem követte volna kellőképp a narratívákat, és nem értesült volna róla, annak megsúghatjuk, hogy a világ ma is tett egy lépést az egyenlőség és az igazságosság felé, ugyanis Mexikóváros lecseréli Kolumbusz szobrát egy őslakos nőére. Nézzük, mit ír erről a Tanácsköztársaság hivatalos lapja, akarom mondani a Telex:

„Egy őslakos nő szobra veszi át Kolumbusz helyét Mexikóváros egyik legfontosabb sugárútján, írja a BBC. (...) Kolumbusz szobrát tavaly ledöntötték a tüntetők: mint ismert, George Floyd halála után sorra döntötték le azokat a szobrokat Latin-Amerikában és az Egyesült Államokban, melyeket a gyarmatosítás vagy a rabszolgatartás szimbólumaként azonosítottak a tüntetők.

A hullám Kolumbuszt is elérte, a felfedező jelentősen ellentmondásos alakja ugyanis az amerikai történelemnek. A genovai Kolumbuszt, aki 1492-ben Amerikába jutott, az Egyesült Államokban részint az amerikai őslakos indiánok lemészárlásának jelképének tekintik.”

Mondjuk szobrot teljesítményért adunk. Az, hogy valaki őslakos nő, az nem teljesítmény. Őslakos nő, aki feltalálta... Őslakos nő, aki felfedezte... Őslakos nő, aki megmutatta, meghódította, elérte, odament, felmászott, legyőzte. De legalább lerombolta. Mondjuk ha nincsenek a hódító európaiak, ezt a szobrot sem tudnák összerittyenteni.

Bár ha belegondolunk, azok a jó kis emberáldozatok. Azokért minden bizonnyal kár volt. Hiba volt, hogy megjelent a kereszténység, az inkvizícióval, mely eltörölte, hogy élő kisgyerekek szívét kivágják és feláldozzák. Barbár fehér ember!

(Az inkvizícióból nőtt ki mindaz, amit ma „jogállam”-ként emlegetnek. A civil bíróságok előtt perbe fogottak tömegesen kérték az inkvizíciót az eljárás lefolytatására. Mert szabályozott eljárásrendje volt, a bizonyítékok és ellenbizonyítékok fel voltak sorolva, és a vádlottnak hatása volt a saját perére. Tény, hogy az inkvizíció kevesebb halálos ítéletet hozott, mint a civil bíróságok, és volt ezzel szemben is fellebbezési jog. A ma ismert inkvizíciókép a XVII–XVIII. század felhomályosultjaitól ered, amit Hollywood az ezerszeresére felnagyított.)

De azért ezt a szoborlecserélést kicsit így is retrográdnak érzem. Miért nem egy dinoszauruszéra cserélték le? Az volt ott az őslakos nő előtt! Az ő jogai nem számítanak? Bár lehet, azért nem kap szobrot a dinoszaurusz, mert azok a galád T. rexek két pofára zabálták a húst, ahelyett hogy korpás pitypangbozsolét ettek volna. A húsevés nem haladó, a húsevés bűn!

Amúgy meg ne szarozzunk, elvtársak! Majmoktól származik az emberiség, gyorsan egy csimpánzszobrot. Előtte meg trilobiták is voltak, úgyhogy inkább azt. Bár az élővilág állítólag az egysejtűekből fejlődött ki, csak azokról nem lehet szobrot állítani.

„Sheinbaum arról beszélt, hogy a szobor nem »kísérlet a történelem törlésére«, hanem a »társadalmi igazságosság« elérése.” Ja, értjük. Az 1919. június 23-án kelt új alkotmány szerint a polgári lapok betiltása sem a szólásszabadság eltörlése, hiszen: „A Tanácsköztársaságban a dolgozók véleményüket írásban és szóban szabadon nyilváníthatják, de megszűnt a tőkének az a hatalma, amellyel a sajtót a kapitalista gondolkodásmód terjesztésének és a proletáröntudat elhomályosításának eszközévé alacsonyította.” Így már mindjárt más!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére