Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szél Bernadett, az álszent

Szűcs Gábor

2021.10.19. 08:00

 

Szél Bernadett, a zöldpolitika koronázatlan királynője most épp a gyermekek jogaiért állt ki – legalábbis a látszat erejéig, kihasználva a lehetőséget, hogy megtámadja Varga Juditot, illetve rajta keresztül a kormányt. Hogy Pest megye 02. választókerületének momentumos támogatást élvező ellenzéki képviselőjelöltje miért járatta csúcsra az álszentséget, a következőkben igyekszünk a napnál is világosabbá tenni.

Szél Bernadettet még az LMP-s politikusok is nehezen tűrték meg maguk között, így ma független országgyűlési képviselőként és főállású közösségimédia-felhasználóként dolgozik. A múlt héten az uniós gyermekjogi stratégiával kapcsolatban szégyennek nevezte, hogy Varga Judit – ahogy Szél fogalmaz – „nagy büszkén megvétózta, hogy jobb legyen a gyerekeknek az egész Unióban. Az uniós gyermekjogi stratégia arról szól, hogy jobb élete legyen a gyermekeknek minden téren, és ennek érdekében az egész Unióra érvényes javaslatokat fogadjanak el. Varga Judit, aki láthatóan el se olvasta a stratégiát, LMBTQI-aktivistákat vizionál az iskolákba, ha ez a stratégia életbe lép. Ilyenről persze szó sincs, a stratégia egyetlen betűje se mondja ezt ki.”

A probléma többrétű. Egyrészt korántsem hatna a meglepetés erejével, ha az Európai Unió be akarná csempészni az LMBTQ-ideológiát a nemzeti jogszabályokba, illetve a tagállamok iskoláiba, ahogy az sem, ha a magyar kormány felszólalna ez ellen – és adott esetben meg is vétózná. Másrészt határozottan állíthatjuk, hogy nem a jobboldalra jellemző, hogy nem olvassák el, amiről véleményt formálnak – ezzel szemben a cseh származású Vera Jourová uniós biztos bizonyára Kazinczyt meghazudtoló magyarsággal olvassa fel a függetlenobjektív Index/Telex mondatait, majd méltatja azokat mint a sajtószabadság zászlóshajóit az orbáni diktatúrában. A sort persze a végtelenségig lehetne folytatni, hiszen az is igen furcsa feltevés lenne, hogy a gyermekvédelmi törvényünket kritizáló európai parlamenti képviselők mindegyike elolvasta a vonatkozó jogszabályt. Harmadrészt Varga Judit állítása, miszerint „Brüsszel továbbra sem képes elfogadni, hogy nem engedjük be az LMBTQ-propagandát az iskoláinkba és óvodáinkba”, merőben ellentétes Szél kijelentéseivel.

És végül nézzük, miért állíthatjuk, hogy Varga Judit és Szél Bernadett hitelessége köszönőviszonyban sincs egymással, valamint hogy az LMP egykori miniszterelnök-jelöltje a politikai álszentség megtestesítője:

  • 2019. április 1-jén a képviselő asszony nem szavazott a családvédelmi akcióterv bevezetéséhez szükséges törvénymódosításokról, úgy tűnik, ennyire számítanak neki a családok, így a gyermekek is.

  • Szél Bernadett 2020. december 15-én nemmel szavazott Magyarország Alaptörvényének kilencedik módosításáról, amely hazánk, családjaink és gyermekeink biztonságát hivatott szolgálni, illetve a módosítás célja, hogy biztosítsa minden gyermek számára a hazánk keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést, és garantálja a gyermek születési nemének megfelelő háborítatlan fejlődését. Mérhetetlen kétszínűség kell ahhoz, hogy valaki egy ilyen javaslatot leszavazzon, majd a gyermekpárti álláspont képviselőit vádolja azzal, hogy megvétózzák, hogy a gyermekeknek jobb legyen.

  • 2021. április 28-án nem szavazott a 25 év alattiak szja-mentességéhez szükséges törvénymódosításról, ami vitathatatlanul a fiatalok boldogulását segíti, vagy ahogy ő fogalmaz, hogy „jobb legyen” nekik.

  • És ami a nemzeti alapokmányunk módosítása mellett talán a legfontosabb a témában: 2021. június 15-én nem szavazott a gyermekvédelmi törvényről. Az még az ő arcára sem fért rá, hogy leszavazzon egy ilyen kezdeményezést, de az elvtelenséget túltolva az igen, hogy oda se menjen.

Nos, ennyit arról, hogy ők jelen esetben a gyermekeket, máskor a környezetet vagy az egyébként kiváló állapotnak örvendő jogállamiságot próbálják védeni. Egy dolgot akarnak csak megóvni: a még megmaradt hatalmukat és pozíciójukat, ha már a hitelességük megőrzésében kudarcot vallottak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A szülők is aggódnak a veszélyes genderideológia miatt

A szülők is aggódnak a veszélyes genderideológia miatt

Egyre gyakoribbá válnak az iskolákban a genderideológiáról szóló előadások és ezzel a gyerekek érzékenyítése. A téma már a brit parlamentben is terítékre került, ahol egy képviselőnő számolt be az ideológia radikális terjedéséről, azt követően pedig számos szülő is megkereste, hogy aggodalmának adjon hangot.

„Amire ők nagyon ki vannak éhezve, ez a Városháza”

„Amire ők nagyon ki vannak éhezve, ez a Városháza”

Újabb videóval jelentkezett Anonymus, aki ígéretéhez híven további részleteket közölt a korrupciógyanús fővárosi ingatlanügyletekről. Az álarcos alak egy tucat olyan ingatlant sorolt fel – köztük a Városházát, a Mocsáros dűlőt, illetve a Tétényi út 63.-at – , amellyel manapság a főváros házal – írja az Origo.

Orbán Viktor levélben gratulált az új cseh kormányfőnek

Orbán Viktor levélben gratulált az új cseh kormányfőnek

Orbán Viktor levélben fejezte ki gratulációját Petr Fialának a Cseh Köztársaság miniszterelnökévé történt kinevezése alkalmából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Ma dönthet a parlament a gyermekvédelmi népszavazásról

Ma dönthet a parlament a gyermekvédelmi népszavazásról

Kedden dönthet a parlament a gyermekvédelmi népszavazásról, miután a hétfői ülésen a kivételes eljárásról döntöttek. A népszavazáson négy kérdés lesz, a parlamenti választással egy időben kerülhet erre sor – erről Áder János köztársasági elnök hozza meg a végső döntést –, miután ennek lehetőségét – ellenzéki javaslatra – november 9-én az Országgyűlés elfogadta – írja az Origo.

Varga Judit: Európa igazán jól akkor tud megújulni, ha a konzervatívok dominálhatnak

Európa úgy tud igazán jól megújulni, ha a konzervatívok tudnak dominálni olyan kérdésekben is, mint az integráció és a veszélyek elhárítása – mondta az igazságügyi miniszter Budapesten, az Európa Jövőjéről szóló konferenciasorozat keretében tartott hétfői kerekasztal-beszélgetésen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére