Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

Bertha László

2019.03.26. 16:01

Az amerikai demokraták - és csatolt globalista testvéreik szerte a világon - a 2016-os elnökválasztás óta nem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy Trump elnök lett. Ezért azóta fölvették azt a pózt, ami legjobban illeszkedik lényegükhöz: a toporzékoló, hisztériás kisgyerekét.

Onnan indulunk, hogy az nem történhet meg, hogy az emberek nem vevők az establishment zsenialitására. Valami másnak kellett történnie. Erre találták ki a saját ürgebőrbe varrt magyarázatukat, az orosz beavatkozást. Azóta ezt a magyarázatot használják a globalista csicskák mindenütt, nem meglepő módon Magyarországon is, tehát nekünk is ismerős. Oroszországról persze azt mondják, szörnyen gyenge, ám eközben van ereje arra, hogy választásokat menedzseljen szerte a világon.

Trump megválasztását e magyarázat szerint kb. három orosz troll érte el, akik kommenteltek a Facebookon.

Még szerencse, hogy a jobboldalnak vannak összeesküvés-elméletei.

És azt a szálat most hagyjuk is, hogy ugyanez a globalista establishment ájult bele az oroszok seggébe, amikor még zajlott a nagyszerű szovjet kísérlet. Amióta annak vége lett, és főleg amióta ifj. Bush hajlandó volt szóba állni a ruszkikkal, azóta Oroszország a világra leselkedő legnagyobb veszély. Ha három kommentelő révén, akkor úgy.

Nos, három év vérizzadás után lezárult a Mueller-féle nyomozás, amelynek feltevése az volt, hogy Trump összejátszott a 16-os elnökválasztás során az oroszokkal. Mindent bevetettek, a teljes fake news média erről énekelt nullhuszonnégyben. Két irányból támadták az elnököt: a nyomozás a szakértelem, a média a humor erejével akarta megbuktatni Trumpot, hiszen ahogy itthon, úgy a tengerentúlon is a szakértelem és a humor baloldali dolgok.

Ám a dologgal pont ugyanúgy nem tudtak megbirkózni, mint azzal a fájdalmas ténnyel, hogy csak két nem létezik. A „nyomozás“ politikai projekt volt, de kifulladt. Haladókáim árnyékra vetődtek. A hisztériázáson kívül ebben kiválóak még.

A toporzékolás a vereség után is folytatódik. Idehaza „Az a baj, hogy továbbmennek“ Márton hisztikézett egyet a Felesen. Mivel bizonyíték nincs, maradnak a minősítések, például hogy Donald Trump mennyire undorító, írja ez a szép ember. Végül is a Megbízó felé le kell adni a teljesítésigazolást.

Ám ha leszámítjuk a toporzékolást és a „de nekem a Pilóta keksz kell!“ hisztit, van itt egy szép kis mondat, amit jó, ha elteszünk későbbre: Az oroszok ugyanis „A maguk suta, szarkavaró módján természetesen próbáltak és próbálnak is befolyásolni demokratikus választásokat a világ számukra fontos részein, de persze azért nem olyan ügyesen és kíméletlenül hatékonyan, mint ahogy azt a valódi nagyhatalmak, Kína vagy éppen Amerika szokták“.

Nocsak.

Eddig azt hittük, hogy vannak az illatos, szép hatalmak, azok nem avatkoznak be, mert tisztelik az országok önállóságát, csak épp aggódnak a demokraszi meg a hjúmenrájtsz miatt. A dallam ezek szerint mindig is azért volt hamiskás, mert eddig sem hitték el még haladókáim sem, hogy a demokratikus, szép, illatos stb. hatalmak nem avatkoznak be, sőt, ezek is „ügyesen és kíméletlenül hatékonyan“ szoktak beavatkozni.

Mi a különbség beavatkozás és beavatkozás között?

Mielőtt törnék a fejüket, segítek. Az oroszok nyilvánvalóan romlott hatalmi érdekből avatkoznak be szemét módon, az amerikaiak pedig a jobbítás reményében, a demokrácia érdekében. Ahogy annak idején ugyanezek a haladókák érveltek amellett, hogy a szovjet beavatkozások jók, mert demokratizálják a világot meg felszabadítanak, az amerikai beavatkozások viszont romlottak, mert pusztán a politikai és kapitalista üzleti érdekeik mentén cselekszenek. A szovjet beavatkozás erkölcsös, az amerikai beavatkozás erkölcstelen.

A dialektika szabályainak megfelelően a mai képlet így néz ki: Gyuri bá beavatkozásai erkölcsösek, mert az emberi jogok, humanizmus, demokrácia érdekében történnek, az orosz beavatkozások rosszak, nyers hatalmi érdek áll mögöttük. Ennyi a haladó világmagyarázat lényege.

Mi pedig élvezzük ki minden percét idehaza a permanens április kilencedikének, odaát az állandó november kilencedikének. 2020-ban és 2022-ben folytatása következik.

Bulika!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére