Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán nyaral

Pozsonyi Ádám

2020.08.25. 14:00

Elárulok a 444-nek egy titkot. A hétvégén Budakeszin jártam, fagyiztunk egy jót, és a halászlé, amit visszafelé ettünk Óbudán, elég fűszeres volt.

Na, akkor ezt most elmondtam, várom a publicitást. A szalagcímet. „Pozsonyi Budakeszin járt, és a halászlé eléggé fűszeres volt”. Ezzel így kiegyeznék. Készítenék róla egy printscreent, és eltenném az emlékeim közé.

Kis unokámnak – ha lesz –, majd így mutogatnám: „Látod, ez volt az a dicső nap, amikor a nagypapa a 444 címoldalán szerepelt.”

Persze, tudom, ez nem hír. És így nem is fog a 444-en szerepelni. Semmi szalagcím. A 444 – és a haladó sajtó – a kisemberek nyaralását nem szellőzteti, kizárólag a politikusokét, elsősorban a jobboldali politikusok nyaralását imádja.

„Egy horvát lap szerint Orbán Viktor az Adrián nyaralt”. Ez a szalagcím. És az ember már kattint is rá, és gúvadt szemmel olvas.

„Az egyik legolvasottabb horvát lap, a Jutarnji arról ír, hogy idén nyáron Orbán Viktor is Adriánál nyaralt. Ehhez egy homályos képet is mellékeltek.” (Jaj, de kár, hogy homályos. Jó lenne élesben nézni és csámcsogni.) „Megkérdeztük Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy meg tudja-e erősíteni a horvát lap értesülését, amire ő annyit közölt:

»Orbán Viktor magánprogramjairól nem adunk tájékoztatást, csak a hivatalos tevékenységéről«”.

Nagyon rá vannak kattanva erre a ki hol nyaral témakörre. És ezt valahogy úgy, hogy a sorok közt van, hogy helytelenítik. Nem kéne. Ne nyaraljon. Ha nyaral, egyrészt henyél, másrészt urizál, harmadrészt biztos közpénzből.

Ne nyaraljon a miniszterelnök! Mutasson példát. Igaz, az XYZ műkörmös lány is nyaral, és naná, hogy külföldön, de az Orbán ne. Zárkózzon be a dolgozószobájába és rágcsáljon száraz kenyeret.

Esetleg kihúzhatná a sárból Weiszer Alinda beragadt autóját, akit se a katasztrófavédelem, se a miskolci rendőrség, se a mentők nem cibáltak ki a latyakos földútról, pedig telefonált piszkosul mindenhová, de csak az elutasítást és a közönyt kapta. Senki nem mozdult érte. Ilyenkor jön a jó miniszterelnök, kerékpárra ül – nem autóval megy, dehogy, jótékonykodni tilos közpénzből –, és a segítségére siet. Már csak azért is, mert azt a sarat Orbán tette oda. Direkt. Közpénzből locsolták félóránként a rendszer pribékjei.

Persze ezt se írja meg a függetlenobjektív sajtó, de sejteti. Tehát az olvasó gondolja.

Ha Orbán nyaral = lop.

A haladó logika szerint legalábbis.

S hogy én miért nem leszek szalagcím a halászlével meg Budakeszivel egyetemben?

Mert nem hülyék haladóék, s nagyon is jól tudják, hogy működik az élet, mik a természetes ösztönök, csak az olvasóikat hülyítik. Tisztában vannak vele, hogy az én nyaralásom senkit nem háborít fel, ha a Kanári-szigetekre mennék, akkor se.

Mert oda elmegy Bözsi is, meg Józsi, meg a Horváth Teri is az udvarlójával. Az Adriára pláne. De a tömeg saját magára nem irigy. Saját magára nem haragszik. Saját magát, a kisembert nem fogja szidni. S ha megtenné is, hol abban a politikai haszon?

„A miniszterelnök idei szabadságáról annyit lehet tudni, hogy július végén biztosan leugrott Tiborcz István felsőörsi, csaknem egyhektáros, úszómedencés birtokára”. Meg „nem tudni, hogy Szijjártó fizetett-e a luxusjachtért, vagy ajándékba kapta azt Szíjj Lászlótól.” Na, ebből van.

Az más kérdés, hogy mind Széchenyi István, mind Kittenberger Kálmán, mind Apafi Mihály nem úgy nyaralt és vadászgatott, mint műkörmös Gizi és pultos Évi, sőt, a popsztárok és híres tévébemondók se, viszont a történelemben először fordul elő, hogy akkora jelentős különbség nincs a kisember és a felsőbb szintek szokásai közt.

Ezért tök abszurd, hogy Gizi megjön Horvátországból, majd megnézi a független médiát és háborog egy jót, mert egy miniszter Horvátországban nyaral.

De esetleg, ha a haladó média mégis megírná, hogy Budakeszin jártam, tudok éles képekkel is szolgálni. Még a halászléről is van. Keressenek bátran.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére