Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mikrotünci

Pozsonyi Ádám

2019.08.02. 12:55

Rájöttem, hogy nekem komoly mozgalmi életem van!

Mert előfordul, hogy bűntudatom van, szégyenkezem, hogy kevéssé figyelek oda a világra, nem vagyok eléggé aktív, és lehet, miattam történnek szörnyűségek, kevés a megértés ember és ember között, pusztulnak ki fajok, erősödik a gyűlölet.

Nem beszélve a melegről.

De most rájöttem, hogy igazság szerint aktív a mozgalmi életem, felelősségteljesen, tudatosan viselkedem és részt veszek a közéletben.

Erre maga Tamás Gáspár Miklós, a jelenleg élő legnagyobb filozófus döbbentett rá. (Azért mondom, hogy jelenleg, illetve hogy még élő, mert a korábbi dobogósok – Heller Ágnes és Lukács György – sajnos már eltávoztak körünkből, s humanizmusuk és bölcsességük nem világít fáklyaként, ezért néha nehezen is boldogulunk, én is olykor beverem a lábam éjjel a kredenc oldalába.)

Na, de TGM szerencsére még köztünk van!

Vörös zászlóval tüntetett TGM Trump ellen” – adta hírül a Mandiner. „Mikrotüntetésen demonstrált a baloldali filozófus-publicista az amerikai elnök iráni tervei ellen.”

És az igazán tudatos és világra figyelő ember – olyan, mint én – máris csillogó szemmel falja a sorokat:

„Egy viszonylag apró tüntetést tartottak a budapesti amerikai nagykövetség előtt a Mérce szerda délutáni közvetítése szerint – vette észre a Neokohn. Az eseményről készül cikkben azt írták: ugyan a tüntetés Facebook-eseményét nem találták meg, de az elhangzottakból arra következtettek, hogy Donald Trump Iránnal kapcsolatos tervei váltották ki azt.

A tüntetésen megjelenő és kezében mintha anarchista zászlót tartó Tamás Gáspár Miklós tartotta a rendezvény egyetlen beszédét, ebben arra hívta fel a figyelmet, hogy Trump olyan lépéseket tesz, amelyeknek az a célja, hogy a nemzetközi intézményeket szétzúzza. »Ismét a háború veszélye fenyeget, relatíve hosszú békés időszakot követően« – hívta fel a figyelmet TGM, aki »fehér világoknak« nevezte Európát és Észak-Amerikát.”

A felvételen pedig láthatjuk a jelenleg még élő legnagyobb filozófust 6-7 darab viszonylag fiatal életkorú, valószínűleg fiú és valószínűleg lány társaságában – ezeket ránézésre korunkban nem lehet kideríteni, mert van, hogy az ember lát egy szakállas muksót, akiről azt hinné fiú, de közben lány, és lehet, hogy ott egy masnis, látszólag szöszke teremtés, aki meg nem leány, hanem állapotos apuka.

Ezeket jobb nem feszegetni. Legyünk óvatosak!

Szóval a felvételen láthatjuk, amint 6-7 darab élőlény – a fiatalt is visszaszívtam, mert nem szeretnék beleesni az életkorizmus vétségébe – közt ott áll korunk legnagyobb élő filozófusa, kezében valami vörös lobogót szorongat, miközben a körülötte állók némelyike olykor tétován ráüt valami dobfélére, és mondogatnak egy versikét, amiből leginkább a „Justice” meg az „USA” vehető ki világosan.

TGM pedig – korunk legnagyobb még élő filozófusa – csak ácsorog, kezében hanyagul ott a vörös zászló, és nem csinál semmit.

De egy filozófusnak nem is kell semmit csinálni! Egy filozófusnak elég, ha létezik.

Kézzelfogható dolgokat csak az egyszerű embereknek kell csinálniuk, gondolok én ilyesmire, hogy parkettázni, ebédet főzni vagy megírni egy regényt.

Egy filozófusnak elég, ha bent a fejében zümmög, és a társadalom, melynek felvirágoztatásáért ő küzd, türelmes, és kivárja, hogy a semmit nem csinálásból és nézelődésből egyszer majd produktum születik, amit a jövőben a világ elé tár, s ekkor az emberek lelkesen így sikkantanak: „Ó, filozófia. Megszületett hát!”

Ezért nevezik a filozófust filozófusnak. A sok nézelődés közben egyszer asztalra tett bölcsességért.

Esetleg akkor is annak nevezik, ha egy életen át semmit nem tett le az asztalra, lásd Heller Ágnes, aki akkor is a legnagyobb filozófusnak számít, ha nincs filozófiája, és semmi értékelhető dolog nem tapad kezéhez.

Szerintem a bolsevizmus dicsőítése nem számít produktumnak, de a görög nyelvtudás nélkül megírt Az aristotelési etika és az antik ethos c. páratlan munka sem. Úgyhogy semmi baj azzal, hogy TGM nézelődik, ez felér egy életművel.

Később szövegel valamit a legnagyobb élő filozófus, de közben annyira meguntam a dobolást és a gajdolást, hogy nem néztem végig.

De felesleges is. Teljesen egyértelmű, hogy bölcs filozófiában lehetett része annak a hat embernek, aki ott volt, illetve annak az egy lézengőnek, aki olykor a háttérben sertepertélt.

Lényeg azonban az – s erre akarok kilyukadni –, hogy köszönettel tartozom a nagy filozófusnak.

Megtudtam ugyanis, hogy nem vagyok henye és közömbös a föld és az emberiség sorsa iránt, hanem aktív vagyok és tudatos.

Követem az Instán a Hosico cat nevezetű profilt, amin egy bűbájos kövér macska olykor ül, mereven néz sok percig, illetve az Elvis The Raccoon nevűt, ahol látható egy mosómedve, amelyik mindig enni kér.

Szóval én munkát teszek az állatvédelembe, és mondhatjuk azt, hogy amit művelek, az mikro-állatvédelem.

Támogatom a világbékét is, ugyanis amikor a legutóbb a Tescóban megkérdeztem, merre vannak a fogkrémek, és az alkalmazott türelmetlenül válaszolt, megvártam, amíg eltávolodik, s csak utána mondtam ki félhangosan, hogy „anyád!”.

De szeretnék tenni a fegyverkezés meg a műanyagizé ellen is!

Nem lehetne olyat, hogy okés, mikromegmozdulás, de ne kelljen kimenni ebbe a kib888szott melegbe? Ha teszek egy lájkot valamire, vagy esetleg valami ellen, az már mikrotüncinek számít, ugye?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére