Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay Péter Indiába küldene minket

K. Gaál István

2022.01.21. 16:40

Vegyük komolyan a baloldal kapitányát! Tudom, hogy nem könnyű ez nekünk ostobáknak, de tegyünk rá egy kísérletet.

Márki-Zay legújabb agymenése az, hogy bizonyos műtéteket az amerikaiak Indiában végeztetnek el és a politikai műkedvelő ezt igencsak követendő példának tartja. Szerinte sokkal jobb, ha Indiában végeztetik az emberek a szemműtétet, mert ott több ilyet végeznek és nem kell tartani attól, hogy az orvos ebben a tekintetben kijött a gyakorlatból. Ráadásul MZP szerint ezt az amerikai társadalombiztosítás finanszírozza az ottaniaknak, így aztán mindenki jól jár.

Rendben, vegyük komolyan ezt az újabb agymenést, mi mindent kellene egy ilyen esetben a magyar TB-nek fizetnie.

Április 14-én – a választások után ez az első alkalom – eljuthatunk Budapestről Delhibe. Át kell szállni Bukarestben és Isztalmbulban, de bruttó 20 óra utazás után már meg is érkezhetünk Indiába. Amennyiben ügyesek vagyunk és az méltán híres indiai orvosok is precízen teszik a dolgukat, akkor április 19-én már jöhetünk is vissza és a repülőjegy oda-vissza megvan potom 143 ezer forintból – mai áron persze, mert addig azért még drágulhat.

Persze kell szállás is. Nem veszélyes, úgy 10 ezerért találunk már hotelt is, ami ugye öt éjszakára ezek szerint 50 ezer forint. Étkezés nincs benne, de úgy nagyjából egy újabb 50 ezerből az is megvan és akkor lehet, hogy autentikus helyi ízekkel találkozhatunk.

Amit nehéz megtippelni az magának az orvosi ellátásnak az ára. Tegyük fel, hogy mondjuk egymillió alatt megvan – kétségünk ne legyen az indiai egészségügy is kiszámlázza majd a teljes összeget. Amúgy lehet, hogy komplett utazási irodák foglalkoznak majd az egészségturizmussal.

Most ugye olyanokat még nem is számoltunk, hogy taxi a Liszt Ferenc Repülőtérig és vissza, vagy Indián belül utazás a légikikötő és a szállás között, aztán fogyasztás az átszállások alkalmával, buszjegy Delhiben és még sorolhatnánk. Meg ugye ki az, aki egyedül megy szemműtétre Indiába? Szóval az egészet meg kell szorozni kettővel.

Azt, amit Márki-Zay mond pedig el kell osztani ugyanennyivel. Vagy még többel. Ezt az embert nem lehet komolyan venni. Nem, nem vicces, sokkal inkább szánalmas szegényem. Az se csoda, hogy már a baloldali szavazók is rosszul vannak tőle és érdekes módon az összefogás – „összefogás” – jelöltjeinek egy jelentős része tartózkodik attól, hogy a már megkapott közös képeket a közösségi médiában szerepeltessék. Szégyenkeznek miatta és legszívesebben gyógykezelésre küldenék április 3-ig. Ha lehet, akkor Indiába…

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Német Ipari Szövetség vezetője: Az orosz gáz leállítása pusztító lenne

Német Ipari Szövetség vezetője: Az orosz gáz leállítása pusztító lenne

Senki sem tudja, milyen hideg lesz a következő tél – újabb józan hang Németországból.

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Ha a nyugat-balkáni bővítés tekintetében az Európai Unió nem tud változtatni nagyképű hozzáállásán, akkor hasonló kudarc fogja érni, mint amikor elvesztette az Egyesült Királyságot – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminiszteri ülésének szünetében hétfőn.

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

Lehet a Fideszben keresni a hibát, hogy miért nincs ellenzéke, de nem a győztesek dolga a vesztesek helyett működőképes, ellenzéki politikát kitalálni. Más kérdés, hogy vannak olyanok, akiken segíteni sem lehetne. Közéjük tartozik többek közt a párt alapításba fogó Márki-Zay Péter is.

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

133 igen szavazattal megválasztotta az országgyűlés Orbán Viktort miniszterelnöknek.

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Az orosz gázembargó árnyékában Norvégia lehet, hogy mégsem ad elég gázt Európának.

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Erre szoktam mondani, hogy olyan sose lesz, hogy mindenkinek jó legyen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére