Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kerpel-Fronius fogalomzavara

Pozsonyi Ádám

2020.08.18. 16:00

Karácsony Gergely még nem nyilatkozott LMBTQstb.-zászló-ügyben, még nem posztolt a Facebookon, megtette helyette a momentumos helyettese, Kerpel-Fronius Gábor.

„Nagy örömömre és büszkeségemre több kerület és a főváros is kitűzte a Pride-hét alatt a szivárványos zászlót. Ezzel jelezve, hogy az LMBTQi emberek is ugyanolyan egyenlő polgárai a városnak, mint mindenki más. (…) minden ilyen zászlótépő, zászlóégető akció azt mutatja, hogy igenis szükség van az LMBTQi emberek iránti közösségi és politikai kiállásra, mert még mindig vannak emberek, akik elvitatnák tőlük a normalitás képzetét és az egyenlőség jogát.”

Jog! – kiáltja mindig a haladó. – Jog!

Nekem jogom van! Neked meg addig van jogod bármire is, amíg egyetértesz velem, különben jelzőket kapsz (homofób, fasiszta, gyűlölködő stb.), és elvesszük a jogodat a szóláshoz. (Ezt nem teszik hozzá, de ez a gyakorlat.)

De ugye az abnormalitás mindig falkában támad. Mint a lincselésnél.

Niedermüller Péter:

„Köszöntjük a 25. Budapest Prideot!

A Pride ma már-már nemzeti ünnepnek számít, hiszen nagyon fontos jelképe annak, hogy minden ember egyenlő, hogy nincsenek köztünk különbségek, hogy mindannyian szabadon élhetünk és szerethetünk.

(…) Mindenkinek joga van azt szeretni, akit akar, azzal házasságot kötni és családot alapítani, akivel szeretne, nemtől, bőrszíntől vagy bármi mástól függetlenül: a szerelem az szerelem. Sokan sokfélék vagyunk, és ha megtaláljuk azt, akivel boldog életet élhetünk, azt sosem szabad szégyellni vagy rejtegetni.

Ezért is köszöntjük most a 25. Prideot hiszen ez a lehető legerősebb kiállás az egyenjogúság a szabadság és a demokrácia mellett.”

Joga van! Joga van! Joga van!

Na, de van még valaki? Hát persze.

„Olyan országban szeretnék élni, ahol az emberek nem »azzal együtt«, vagy »annak ellenére« szeretik a meleg barátaikat, hogy »olyanok amilyenek«, hanem NEM FOGLALKOZNAK VELE, hogy »milyenek«.”

Szinetár Dóra olvasta ezt az óvodás lánya mesekönyvében, és írta ki a Facebookra. Ja, nem, tévedtem. Saját szerzemény. Felnőtt fejjel.

Ezek hol élnek? Az emberek mindent kizárólag „azzal együtt” fogadnak el – ha egyáltalán elfogadnak. A milliomos nem fog barátkozni a hajléktalannal – ha mégis, „azzal együtt” fog, mert amúgy semmi közük egymáshoz. Én például azt is megnézem – mind barátság, mind férfi-nő viszony esetén –, hogy valaki olvas-e vagy sem. Szereti-e a művészeteket, és ha igen, mit, milyet és mit gondol róluk. Szereti-e az állatokat? De mindenki így tesz. Kutyarajongó sosem fog barátkozni olyannal, aki utálja a kutyát, ha igen, akkor „azzal együtt”, és „annak ellenére” fog.

Mi az, hogy „NEM FOGLALKOZNAK VELE?” Mi ez a marhaság? Mondják ezt azok, akik fidesznyikeznek, meg FideSS-eznek? Akik táblákkal vonultak, hogy fideszessel nem szexelek?

Mondják ezt azok? Röhej.

Az alkoholista sosem fog barátkozni az absztinenssel. Kell az neki, hogy ha kocsmába hívja, akkor elkezdjen cöccögni meg prédikációt tartani? A szoknyapecér sem fog bigott katolikussal, mert elrontja a mulatságát. A rocker a diszkóssal, a szegény a gazdaggal, a muszlim a zsidóval, a magyar a románnal, az analfabéta a diplomással, és ha mégis, akkor mindig „azzal együtt”, és „annak ellenére” fog.

És ezt mindig hozzá is teszi magában mind a kettő fél, mert ez így természetes.

És ezért nem fog az átlagember LMBTstb.-vel bratyizni. Kell az neki, hogy sörözés közben nézegesse a hátsóját?

Persze, léteznek ilyen barátságok, de ismétlem, azok mindig „azzal együtt” és „annak ellenére” vannak.

„De amíg egyetlen ember is van, aki kétségbe vonja a homoszexualitás létjogosultságát, és a meleg emberek egyenlőségét a társadalom minden területén, amíg hátrányos megkülönböztetés érhet valakit a nemi identitása miatt.”

Hátrányos megkülönböztetés?

Nem értem. Az LMBTQstb. akármelyik tagja ugyanannyi nyugdíjat kap, mint egy normális ember. Ugyanannyi pénzt fizet a marhapörköltért az étteremben, vagy a fagyiért a cukrászdában. Ugyanannyi az órabére, ugyanannyi adót fizet ingatlanvásárlás után, a szavazati joga, az orvosi ellátáshoz való joga is pont ugyanaz. Ugyanazt a kábelcsatornát kapja a szolgáltatótól, ugyanannyi joga van parkolni a mellékutcában. Se a földhivatalban, se a rendőrségen, se az Államkincstárban nem kérdik meg, hogy meleg, vagy transz-, vagy fluid-, vagy bi-, vagy tri-, vagy ufószexuális. Mi a fészkes fenét akarnak még?

Szóval mind Niedermüller Péter, mind Kerpel-Fronius Gábor súlyos fogalomzavarban szenved.

Bocsánat, rájöttem. Valóban van egy különbség. Ha a transznemű terhes, nem adják át neki a helyet a buszon, mint a valódi nőnek. Ez igaz. Sajnos az átlagember nem elég fejlett ideológiailag, nem elég haladó, ő csak annyit lát, hogy van-e hasa vagy nincs. A fejben történő kényszerképzetekkel nem törődik.

Lehet, ezen változtatni kéne. Egy kis átnevelő tábor minden bizonnyal megoldaná, Karigeri meg Niedermüller szerintem rajta van az ügyön. Kis türelmet kérünk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére