Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Katolikus vezetők a konzervatív, jobboldali politika mellett

Jog és Szabadság

2021.10.22. 21:00

Benedek pápa az LMBTQ-lobbi veszélyeit ecseteli, miközben Brüsszel „neomarxizmust” és „úgynevezett jogállamot” kényszerít Lengyelországra – figyelmeztet a krakkói érsek.

 

XVI. Benedek: A „házasságot mindenkinek” elv a „lélek deformációját” mutatja

Az emeritus pápa legújabb állásfoglalása szerint az azonos neműek házassága a „lélekdeformáció” kifejeződése. Mindezt a több részből álló antológia bevezetőjében írta, amelyet csütörtökön tettek közzé az Il Foglio című lapban. Az olasz nyelvű kötet a „La vera Europa, identitá e missione” (Az igazi Európa, identitás és küldetés) címet viseli, amelyet teljes egészében Európát érintő témáknak szentelt.

Az azonos neműek házasságának legalizálásával a házasság és a család kérdése egyre fontosabbá válik. A „házasság mindenkié” azonban ellentmond az emberiség minden korábbi, egymást követő kultúrájának. Ez „kulturális forradalom”, még akkor is, ha a házasság és a család jogi és erkölcsi felfogása nagyban eltér a különböző kultúrákban. Az „eredeti bizonyosság”, hogy a férfiak és nők közössége az élet „továbbításának” szolgálatában áll, az emberiség számára teljesen világos volt a hatékony fogamzásgátló gyógyszerek bevezetéséig.

„Ily módon a szexualitás minden formája egyenlővé válik”

A szexuális kapcsolat és a termékenység elválasztása a „pirula” alapján azt jelenti, hogy „ily módon a szexualitás minden formája egyenlő alapokra kerül” – fogalmaz Benedek pápa. Nincs többé alapvető kritérium. E szétválasztás eredményeképpen a szexualitás nélküli szaporodás társadalmilag elfogadhatóvá válik, és az emberi életet már nem fogantatják, hanem „megcsinálják”. Az a tény, hogy az emberek ennek az életnek a teremtőjeként tekintenek magukra, megmagyarázza az eutanáziát érintő vitákat.

Miközben az ökológiai mozgalomban felismerték, hogy a természetben létezik „a megvalósíthatóság határa”, amelyet büntetlenül nem lehet túllépni, az emberi természet vonatkozásában ez még nem történt meg – véli Benedek. Sajnos az „emberi ökológia” még nem valósult meg. Az emberi természet megerőszakolása és tagadása önpusztításhoz vezet. Ferenc pápa előszót írt az antológiához, amelyben az egyházfő bírálta azt a tényt, hogy Európában „egyre inkább csökken az emberi élet tisztelete”.

A krakkói érsek Brüsszelt támadja

Brüsszel, Berlin és New York arra törekszik, hogy „neomarxista elképzelést írjon elő egy új rendről” Lengyelország tekintetében, beleértve az „úgynevezett jogállamiságot” és az „LMBT-ideológiát” – figyelmeztet az ország egyik legmagasabb rangú püspöke. Úgy véli, hogy a lengyel kormány blokkolja az Európai Unió költségvetését, mivel bekerült egy mechanizmus, amely összekapcsolja a pénzeszközöket a jogállamisággal. Továbbá követik a lengyel egyház politikai kérdésekben való részvételével kapcsolatos egyre növekvő kritikákat.

A város érseke, Marek Jędraszewski a mai helyzetet a 100 évvel ezelőttihez hasonlította. Megjegyezte, hogy amikor a világ épp a pandémiából lábadozik, a bolsevizmus ideológiai rohama veszélyesen fenyeget, amely Oroszországból terjeszkedik, és ateista világképet terjeszt, beleértve az igény szerinti abortusz gondolatát is.

„Manapság ismét létezik egy neomarxista elképzelés egy új rendről, amely elutasítja Isten királyságát, amelyet a modern világ fontos központjai: Brüsszel, Berlin, New York kényszerítenek ki” – figyelmeztetett Jędraszewski. „Célja, hogy »helyettesítse« Istent... anyagi vágyakkal” – mondta az érsek. Víziója „a meghatározatlan európai értékeket” és az úgynevezett „jogállamiságot” hirdeti, amely mögött az abortusz mint minden nő joga áll. Továbbá erőszakkal akarja bevezetni az LMBT-ideológiát az óvodákban, az úgynevezett melegházasságot és a gyermekek ilyen párok általi örökbefogadását – folytatta Jędraszewski.

Tavaly Jędraszewski a kormányhoz hasonlóan elítélte az úgynevezett „LMBT-ideológiát”. Az egyház egyes részei nemrég támogatták az aláírásgyűjtést az LMBT-felvonulások Lengyelországban történő betiltására irányuló jogalkotási javaslat alátámasztására. Jędraszewskit választotta a lengyel katolikus püspökség a kormány és a püspökség vegyes bizottságának elnökévé, vagyis ő irányítja az egyház és a kormány közötti kapcsolatokat.

Az egyház és a lengyel közélet

Az egyház erőteljes befolyást gyakorol a közéletre Lengyelországban, ahol a lakosság több mint 90 százaléka hivatalosan katolikus. Szintén erősen támogatja a PiS-t. A párt elnöke, Jarosław Kaczyński úgy jellemzi az egyházat, mint „az egyetlen Lengyelországban általánosan ismert erkölcsi rendszer tárházát”. Figyelmeztet, hogy enélkül az egyetlen alternatíva a „nihilizmus”.

Az egyház azonban egyre nagyobb kihívás elé került, a papok szexuális zaklatását felfedve és feletteseik állítólagos leplezése közepette. Kritikát fogalmaztak meg a politika befolyásolására tett kísérletei, többek között prédikációi miatt.

Az év elején végzett közvélemény-kutatás azt mutatta, hogy az egyházzal szemben nagyobb mértékben csökkent a bizalom, mint Lengyelország bármely más nagy intézménye tekintetében. Egy másik tanulmány megállapította, hogy a lengyelek mindössze 35 százaléka tekint pozitívan az egyházra, míg a fiatalok körében ez az arány csupán 9 százalék.

Az alkotmánybíróság ítélete – amely az abortusz szinte teljes tilalmát vezeti be – elleni tiltakozások az egyházat célozták meg, amely már régóta követeli az abortusz tilalmát, és kritizálta a kormányt, amiért azt nem vezette be.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Ritkán fordul elő, hogy az embargók és szankciós csomagok a kívánt hatást érik el.

A tengereken hánykolódik az orosz olaj, mert nem kell senkinek

„Mintegy 62 millió hordónyi uráli nyersolajat szállító orosz hajó várakozik a tengeren” – mutatták ki a Vortexa energiaelemző cég adatai. Az Egyesült Államok és más országok megtiltották az orosz nyersolaj és kőolajtermékek behozatalát az ukrajnai invázió miatt, mások pedig a jövőbeli szankcióktól való félelem miatt kerülik a rakományok beszerzését.

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Mindegy, hogy nyilvános közleményben elítélte-e a háborút vagy sem, meghallják, hogy „orosz” és diszkriminálnak.

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Újabb vezető politikus szólalt meg Ukrajna Európai uniós csatlakozásával kapcsolatban.

Európa már a majomhimlő-járványra készül

Európa már a majomhimlő-járványra készül

A Covidnál nem voltak ennyire körültekintőek.

Húsz ország ígért újabb fegyverszállítmányokat Ukrajnának

Egy hétfőn megrendezett virtuális találkozó alkalmával mintegy 20 ország ígéretet tett arra, hogy újabb fegyverszállítmányokat juttat el Ukrajnába – jelentette be sajtótájékoztatóján Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére