Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Juncker és Marx: pont ilyen jobboldalra vágynak a haladók

888.hu

2018.05.08. 15:05

Marx magasról szart a morálra meg az olyan eszményre, mint az "igazságosság", hiszen ezek a felépítmény részei voltak. A szegények és kitaszítottak sem érdekelték, velük nem érintkezett, és amikor fölajánlották neki, hogy hús-vér munkásokkal is találkozhat, elutasította, mert kit érdekelnek a melósok, amikor ott van a komfortos szoba, ahol írhatom az okosságaimat.

Olvasom, hogy Jean-Claude Juncker, a Nagytiszteletű Bizottság Méltóságos Ura Trierben, Karl Marx szülővárosában mond beszédet a nagy filozófus (?), közgazdász (?), szociológus (?), vizionárius kétszázadik születésnapján. Kicsit meg is hatódtam, és meghatódottságomban – tisztelegve a Méltóságos Úr előtt – bedobtam egy kőműves actimelt.

Szerintem túl sok szót ne vesztegessünk magára az ünnepeltre. Mindenki tudja, hogy ő minden haladók nagy szentje, afféle Szűz Mária a progresszív kánonban (a fene az ízlésüket). Nemcsak az újkomcsik, hanem az úgynevezett mérsékelt balosok és liberálisok is mondanak néhány imát hozzá, legalább a születésnapján, ha már napjában ötször nem teszik.

Marx az a figura, akiről mindig elmondják, hogy ő semmiről sem tehet, bár ő a legnagyobb figurája a kommunista ideológiának, és hogy mekkora „zseni” volt, hiszen mennyi mindenben volt igaza.

Tényleg, mennyi mindenben?

A haladók általában a szerencsések táborát gyarapítják, mert nem nagyon olvasták Marxot, viszont azt hallották róla, hogy a morózus külsejű szakállas bűzbogár egy élő Robin Hood volt, aki elvenné a gazdagoktól és odaadná a szegényeknek, akit a kitaszítottak és elnyomottak iránti olthatatlan együttérzés és az igazságtalanságokkal szembeni morális fölháborodás vezérelt.

Na persze, ez egy kései Marx-kép. Marx ugyanis magasról szart a morálra, meg az olyan eszményekre, mint az „igazságosság”, hiszen ezek a felépítmény részei voltak. A szegények és kitaszítottak sem érdekelték, velük nem érintkezett, és amikor fölajánlották neki, hogy hús-vér munkásokkal is találkozhat, elutasította, mert kit érdekelnek a melósok, amikor ott van a komfortos szoba, ahol írhatom az okosságaimat. Marx javára legyen mondva, hogy nem kizárólag a melósokat, a szegényeket gyűlölte, hanem gyakorlatilag mindenki mást is Engelsen (gyártulajdonos finanszírozó barátján) és persze saját magán kívül, de ez utóbbiban sem vagyok teljesen biztos.

Ha a haladókat érdekelné még az antiszemitizmus – már azon túl, hogy újra elővett, nem túl friss jelentésekben emlegetik a Mos Eisley különböző intézményeiben Brüsszelben Magyarországgal szembeni vádként –, akkor sokkolhatnánk őket azzal, hogy Marx zsidó származása ellenére agresszívan antiszemita volt, sőt a már létező antiszemitizmusba egészen új minőséget vitt. Ugye, a haladók ennél a pontnál háborodnak föl, mert nem kellenek a Goebbels-szövegek („a nemzetiszocialista azért antiszemita, mert szocialista”), a mi Urunk, Karl Marx nem volt antiszemita. Bár a szegény csóró Ferdinand Lassalle-t Engelsnek írt leveleiben „Itzig bárónak”, és „zsidó niggernek” titulálta, gondolom, ez ma a LIBE-bizottságban sem minősülne antiszemitizmusnak.

Marx többek között épp azért tekintette „tudományosnak” saját munkásságát, hogy szembeállítsa azt a szocializmus romantikus és egyéb álmodozó válfajaival. Tehát amikor párás szemű haladók azzal jönnek nekünk, hogy a kommunizmus milyen szép eszme volt, csak a megvalósításba csúsztak sajnálatos emberi hibák (hogy a fenében van az, hogy Alfred Rosenberggel és a fajelmélettel kapcsolatban ez az érv sosem merül fel?), idézzük nekik magát a nagymestert a Német ideológiából, ahol kerek perec leírta: nem, kis hippi köcsögök, a kommunizmus nem eszmény, nem cél, amikhez valahogyan a valóságot hozzá kell igazítani, hanem az a valóságos mozgalom, amely megváltoztatja a jelenlegi állapotot. És ki tagadhatná, hogy Lenin bolsevik (mi vagyunk a többség!) forradalma az addigi állapotot radikálisan megváltoztatta? Lehet mondani, hogy Marx nem élte meg a bolsevik forradalmat, a párizsi Kommünt viszont igen, és arról semmi esetre sem beszélhetünk, hogy Marx ellenezte volna a forradalmi erőszakot, sőt.

Aztán itt van nekünk a géniusz Marx, aki – ha elfelejtjük a politikai aktivizmusát – maradandót alkotott. Közgazdászként megkerülhetetlen, és micsoda felismerései voltak! Például azt jósolta, hogy az elmaradott Oroszország lesz az utolsó hely, ahol forradalom lesz (REKT), hiszen ott nem érte el a kapitalizmus a legfelsőbb fokát, és azt tudományos értelemben feltétlenül el kell érnie neki. Aztán meg tudjuk, hogy milliók kötnek a mai világban üzletet az értéktöbblet-elmélet alapján.

Ja, nem.

Persze ezen nincs mit csodálkozni, hiszen Marx elkötelezettségét tanúsítja, hogy nem hagyta magát zavartatni az ún. tények által. A „kapitalizmusról” (ezt józan parasztok inkább szabadkereskedelemnek nevezik, de nincs élvezetesebb egy igazi németes műszónál) írottak már a maga idejében sem voltak igazak. Az igazság viszont sajnos nem illeszkedett Marx elképzeléseibe, így nem volt kérdés, melyik mehet a kukába.

Marxnak gyakorlatilag semmiben nem volt/lett igaza, és nem az a legelésző vegán hippi volt, akinek ma megpróbálják beállítani. Az egyetlen, amit a számlájára írhatunk, az az a százmillió halott, akiket a kommunista rezsimek végeztek ki a világ minden táján – persze, nem személyesen felelős ezekért, de ezek a rezsimek mégiscsak kommunistának, szocialistának, marxistának nevezték magukat, kötelező tantárgyként oktatták a marxizmus-leninizmust, és hát kik vagyunk mi, hogy ezt megkérdőjelezzük?

 

És akkor itt van a mi nagyszerű vezetőnk, ez a Tesco gazdaságos Napóleon (mindenféle értelemben), aki elmegy beszélni a jubileumi ünnepségen, hiszen bármit gondoljunk is Marxról, hatással volt/van az életünkre. Ez persze igaz, a kérdés, mi volt a hatása?

Juncker úr, ugyebár, „néppárti”, és erre emlékezzünk akkor, amikor a haladók azon nyekeregnek, hogy szeretnének ők egy jobboldalt, amolyan igazit, európait, mint amilyen a néppártnak azon része, amelyik adott esetben ki is zárná a lábszagú, proli, suttyó, populista magyarokat a pártszövetségből. És föl is hívják a figyelmet arra, hogy hány jobboldali – tehát néppárti – politikus ítéli el néhanapján a magyar kormányt.

Nos, a bezzegjobboldal alatt a Juncker-féléket értik a haladók. Olyan jobboldalt szeretnének, amelyik hajbókol a haladó ügyek előtt, érti a 124. genderrel rendelkezők érzékenységét is, befogadja a barna szempárokat és fejet hajt az olyan progresszív idolok előtt, mint a korszakos gyűlölködő Karl Marx. A bezzegjobboldalt egyetlen dolog különbözteti meg a haladó tábortól, mégpedig az, hogy jobboldalinak nevezi magát, semmi más. Egy ilyen jobboldallal aztán nagyon elégedett lenne a haladó tábor.

Addig örüljünk, amíg elégedetlenek.

Nekünk így is kompromisszumot kell kötnünk persze, mert a kommunistákról elsőre egy tábornok meg a helikopteres modell jut eszünkbe, ám nagyvonalúan lemondunk róla Európa üdvéért.

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Apáti BenceBertha LászlóFalusi VajkFűrész GáborGFGH.I.Ifj. Lomnici ZoltánKetipisz SztavroszMegadja GáborKovács TiborSzentesi Zöldi LászlóVincze Viktor Attila.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Csaknem 320 ezer ajánlóívet adtak ki a választási irodák az első nap

A választási irodák szombaton, a kampány első napján 318 859 ajánlóívet adtak ki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi képviselők választásán indulni szándékozó jelölteknek, jelölőszervezeteknek – közölte a Nemzeti Választási Iroda.

Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket az Amazonas vidékén

Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket az Amazonas vidékén

Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket szombaton az Amazonas vidékének mintegy három hete lángoló dzsungelében a hivatalos adatok szerint.

Elcsalta az AfD-re leadott szavazatokat egy német számlálóbiztos

Elcsalta az AfD-re leadott szavazatokat egy német számlálóbiztos

Választási csalás gyanúja miatt nyomoz egy szavazatszámláló ellen a potsdami államügyészség. A fiatal férfi a bevándorlásellenes AfD-re leadott szavazatokat szándékosan a Zöldekhez számolta.

Egyre gyakrabban pusztítják a keresztény sírokat

Egyre gyakrabban pusztítják a keresztény sírokat

Aggasztó adatok kerültek nyilvánosságra, egyre több keresztény sírt gyaláznak meg világszerte, melyek mögött a fokozódó keresztényellenesség áll.

Már érkezett is megrendelés a magyar repülőgépre

Már érkezett is megrendelés a magyar repülőgépre

Megrendelték az első példányt a Magnus Aircraft Zrt. pécs-pogányi repülőtéren lévő gyárában készülő, magyar fejlesztésű, kompozit testű repülőgépeiből.

A kormánypártok építkezést, az ellenzék békétlenséget kínál

A kormánypártok építkezést, az ellenzék békétlenséget kínál

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke komoly indulatokra és hazugságokra számít az ellenzéki pártoktól a most kezdődő kampányidőszakban.

Publik Ligája: Fodor-Horváth vs. Bayer

Publik Ligája: Fodor-Horváth vs. Bayer

Publik Ligája második forduló: Fodor-Horváth Zsófia vs. Bayer Zsolt versenyez a „foci” témájában. Olvassátok el a publikat és véleményezzétek, hogy ki jusson tovább. A szavazásra 24 óra áll a rendelkezésetekre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére