Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jakab Péter, Gyurcsány tömegoszlató fegyvere

M. Kovács Róbert

2020.06.03. 14:00

Kis túlzással alig telik el nap anélkül, hogy valaki rá ne csapná az ajtót Jakab Péterre és a nemzeti gyökereit teljesen megtagadó Jobbikra. A párt vezetése és frakciója úgy olvad, mint fagylalt a tűző napon, és hát hol van még az igazi forró nyár…

Apáti István, Bana Tibor, Bencsik János, Dúró Dóra, Farkas Gergely, Fülöp Erik, Sneider Tamás, Varga-Damm Andrea, Volner János… kilenc olyan képviselő, akik a Jobbik színeiben kerültek be a Parlamentbe és mára már mégsem tagjai a pártnak. Hogy miért? Többségük állítása szerint azért, mert ez a Jobbik már nem az a Jobbik. Valóban nem, egy ideje tudjuk: ez már a Ballik. Egy olyan párt, amelynek nemcsak országgyűlési képviselői, de teljes alapszervezetei és meghatározó arcai is hátat fordítottak az elmúlt hónapokban, években.

Legutóbb a korábbi szóvivő, Mirkóczki Ádám, aki persze már nem is a Jobbik, hanem egy helyi egyesület mezét felhúzva lett Eger polgármestere, de persze ettől még világos: a 2018 után szivárványszínekben összeboruló ellenzék közös támogatása jogán lehet most városvezető. (Az már megint csak egy másik kérdés, hogy ő még próbálja menteni a mundér becsületét azzal, hogy polgármesteri teendőire hivatkozva lép ki, de ez a duma több sebből is vérzik, főként abban a városban, amelynek hírhedt exjobbikos szülötte a megpuccsolt és kiutált korábbi pártelnök, Sneider „Roy” Tamás.)

A Jobbik sorsa ékes bizonyítéka annak, hogy az elvtelenségre nem vevő a magyar választó. Amikor annak idején Vona Gábor élesen balra húzta az egykor szebb jövőt remélő nemzeti párt kormányát, támogatók ezrei, tízezrei hagyták el a Jobbik táborát. Az új pártelnök, Jakab Péter még határozottabban balra húzó kormányrángatásai kiélezték ezt a feszültséget, és mára már nem azért menekülnek a párt szavazói, mert nem akarják pártelnöküket büszkén feszítve látni a szemkilövető Gyurcsány Ferenc mellett, hanem mert pontosan tudják: Gyurcsány nemcsak a képeken van ott, de magában a pártelnökségben, a pártelnök mögött, annak fejében is.

Ily módon Jakab Péter pártelnökké választása lényegében a Jobbik harakirijének utolsó vágását jelentette, amikor a megélhetési politika pusztító szamurájkardja már nemcsak a párt zsigeri lényegét vágta át, hanem utat nyitott a Jobbik lelkének, hogy kiszabadulhasson a Ballik testéből. Persze nincs ezzel nagy baj, a nemzeti gyökereken elindult párt ezt a lelket már amúgy is ezüstpénzekre cserélte, amikor beállt a bosszúszomjas oligarcha, Simicska Lajos vérebének a 2018-as választások előtt.

Csakhogy, amikor Vona Gábor volt még a párt elnöke, akkor a Jobbik időnként rá tudott hangolódni olyan témákra, elképzelésekre, amelyek a magyarság érdekeit képviselték. Jakab Péter azonban, bár nincs kettejük között olyan nagy korkülönbség, már egy újabb politikusgeneráció képviselője: azoké, akik szerint az értékek hátrahagyását marketingeszközökkel és pimaszsággal lehet pótolni.

A jobboldal legszéléről indult párt mostani elnöke felszólalásaiban már nem is a „magyarságot”, hanem az „embereket” meg a „népet” emlegeti. Fiatalabbak már nem nagyon emlékeznek rá, de egy magamfajta közel fél évszázados ember számára ismerős szólamok ezek: olyanoktól hallhattunk ilyeneket, akik az „emberek” érdekeiről szónokolva építették a kommunizmust, majd az első, amit semmibe vettek, az éppen a „nép” érdeke volt. (És attól, hogy annak idején ezt Magyar Népköztársaságnak hívták, pont annyira volt magyar, mint az ugyanilyen rendszerű orosz, lengyel, cseh-szlovák államberendezés… semennyire.)

Félreértés ne essék, egyetlen könnycseppet sem fogok hullatni a Jobbikért, ha majd Jakab Péter utolsóként lekapcsolja a villanyt a pártszékházban és a frakcióirodában. Mert ezt determinálta már az első olyan ideológiaváltás, amely a magyar érdekek helyett az ellenzéki érdekeket helyezte előtérbe. Ráadásul nem véletlenül soroltam fel kilenc nevet írásom legelején. A Jobbik, mit beszélek... Ballik nemcsak innen-onnan összeverődött politikusok és támogatóik nagy halmaza, hanem egy bejegyzett, sőt: parlamenti képviselettel rendelkező párt. Amelynek működési költségei vannak. Párttámogatásuk egy jelentős részét korábban azért kellett visszafizetniük a kincstárba, mert már 2018-ban annyira vágytak a hatalomba, hogy mindenféle mutyiba belementek a „g..iző” Simicskával, az Állami Számvevőszék viszont nem fogadta el a pénzzel telt aktatáskákat törvényes pártfinanszírozási eszközként. Most pedig a kormány – teljes joggal – azért kurtította meg a pártok támogatását, mert nekik is illik kivenniük a részüket a koronavírus-járvány elleni védekezés költségeiből.

Ugyanakkor éppen a Jobbik volt az az ellenzéki formáció, amelyik a választási eredménye okán szinte a legszélesebb kiskaput kapta a kormánytól arra, hogy a frakció az anyagilag gyengélkedő pártot kisegíthesse. Hiszen a képviselőcsoportok támogatásuk egy részét felajánlhatták pártjaiknak. A frakciótámogatás azonban függ a képviselőcsoport létszámától. Az ugye megvan, hogy a Jobbik 26 fős frakciója mára 17 főre apadt?! Vagyis a frakciótámogatásuk is nagyjából 30 százalékkal csökken. Ez pedig azt jelenti, hogy Jakab Péter pártelnök nemcsak tömegoszlató fegyverként működik a Jobbikban, de hosszabb távon személyzeti és pártpolitikájával meg is lopja a pártját.

És mit kapnak ezért cserébe?! Egy jó nagy Gyurcsányt!

Reméljük, megérte!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lezuhant egy ukrán katonai szállítógép

Lezuhant egy ukrán katonai szállítógép

Harkiv megye kormányzója szerint vannak túlélők.

Magas biztonsági fokozatú pszichiátriát alakítanak ki a közveszélyes betegeknek

Magas biztonsági fokozatú pszichiátriai egységet alakítanak ki 3,8 milliárd forintból a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben – közölte a beruházást irányító Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) pénteken az MTI-vel.

7:59 – A nap legfontosabb hírei

7:59 – A nap legfontosabb hírei

A Reutersnek adott interjút a miniszterelnök | Négy embert megkéseltek a Charlie Hebdo volt szerkesztőségénél | Karácsony továbbra sem segíti a budapesti vállalkozókat.

A Momentumnak megint fontosabb az ideológia mint a magyarság

A Momentumnak megint fontosabb az ideológia mint a magyarság

Megint a magyar jelöltek ellen kampányol a Momentum a romániai önkormányzati választások előtt – erről Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt pénteken a facebook oldalára feltöltött videóban.

Lefoglalta az olasz hatóság a migránsokat szállító Mare Jonio civilhajót

A mentőhajó legénységének megtiltották, hogy a fedélzetre lépjen, és folytassa tevékenységét a földközi-tengeri migrációs útvonalon.

Putyin szerződésbe foglalná az USA-val azt, hogy nem szólnak bele egymás ügyeibe

Putyin szerződésbe foglalná az USA-val azt, hogy nem szólnak bele egymás ügyeibe

Oroszországnak és az Egyesült Államoknak kölcsönösen szavatolnia kell, hogy nem avatkozik be a másik belügyeibe – jelentette ki pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Elkészültek a Magyarországon gyártott világszínvonalú lélegeztetőgépek

Napokon belül a magyar egészségügy rendelkezésére fog állni a külügyminisztérium által megrendelt 1000 darab világszínvonalú lélegeztetőgép, amelyet a hazai székhelyű Celitron Medical Technologies Kft. már legyártott – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Vácon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére