Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jakab pékmester sütheti a tortáját…

Horváth K. József

2020.02.06. 18:18

Jakab Péternek, a Jobbik újonnan megválasztott elnökének megnyilatkozásaiból egyértelműen kiderül, hogy nem tud mit kezdeni Gyurcsány Ferenccel. Néppártosodó alakulata ugye már egyértelműen a balliberális ellenzéki pártok szövetségesévé vált, az önkormányzati választások erre mindennél világosabb példát szolgáltattak. Egernek például sohasem lehetett volna jobbikos polgármestere Mirkóczki Ádám személyében, ha a Demokratikus Koalíció nem támogatta volna.

A Jobbik-vezetés személyi állománya persze tisztában van vele, hogy nincs visszaút, ellenkező esetben lőttek a hatalom megszerzésének. Még a fénykorában 20 százalék körüli pártnak sem volt kormányra kerülési esélye, nemhogy az irányváltás miatt a parlamentbe jutási küszöb környékére zsugorodott formációnak. Önállóan tehát eleve reménytelen a hatalom megszerzése. Marad az összefogás a korábban kifejezetten politikai ellenfélnek kikiáltott balliberálisokkal, a világ értésére adva, hogy a hatalom és a pénz megszerzése sokkal fontosabb lehet az ideológiai különbségeknél.

A közvélemény által Gyurcsány Ferenc legszorosabb szövetségesének tartott Jakab Péter tudja ezt, látja is, mégis megpróbálja lerázni magáról a lerázhatatlant, mint kutya a vizet.

Egy minapi háttérbeszélgetésen a következőket fogalmazta meg: „Az ellenzéki cukrászdában az egyik cukrászmester, Gyurcsány Ferenc azt mondta, legyen egy nagy, összellenzéki torta, amiben a DK a mazsola. A mazsola az egyik legmegosztóbb élelmiszer, én ki nem állhatom. Sokan azt mondják, ha csak mazsolás torta van, inkább elmennek a piacra almáért. De az nem megengedhető, hogy ne engedjünk be minden kormánykritikus szavazót, és az sem, hogy lenyomjuk a torkukon a mazsolás tortát. Az a megoldás, hogy a Jakab pékmester süt egy másik tortát, amiben nincs mazsola.”

A DK szóvivője, Barkóczi Balázs erre úgy reagált az ATV-ben, hogy elég rossz cukrász lehet az, aki csak a szívének kedves összetevőket választja ki. Jelezve ezzel, hogy az ellenzéki listának is közösnek kell lennie, ellenkező esetben biztos a bukás. Kvázi Jakab pékmester sütheti a tortáját…

Akárhonnan nézzük tehát, Gyurcsány Ferenc látszólag nagyon is a bögyében lehet Jakabnak, ami persze a valóságban közel sem biztos, hogy így van. Csak ha bevallaná, akkor talán a Jobbik maradék szavazóbázisa is egyik pillanatról a másikra elillanna mögülük. Ezért mondogat olyanokat, amelyet a 24.hu így foglal össze a Jobbik-előd MIÉP-re emlékeztetve a hallgatóságot: Se nem jobb, se nem bal, nemzeti és szociális. Tisztán ugye így szólt a jelmondat Csurka Istvánnál: „Se nem jobb, se nem bal, keresztény és magyar.” Az „utód” eljátszik a gondolattal, hogy a választók esetleg benézik a szöveget, s nosztalgiázva a Jakab vezette összefogásra szavaznak. Az azonnali.hu-nak nyilatkozva pedig imígy igyekezett eliminálni a konzervatív értékeket. „Van ideológiánk: keresztény, nemzeti, konzervatív eszmerendszert követünk, de nem azt tartjuk fontosnak.”

Tessék mondani, akkor vajon mi lehet fontos egy politikusnak, ha nem a gondolatai alapját jelentő ideológia? Csak nem a hatalom megszerzése, amelyhez a migrációtámogatással, a kerítéslebontással, a föderális Európa igenlésével, azaz egy másik, a gyurcsányi ideológia követésével lehet közelebb kerülni?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére