Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jaj, szegények fáznak

Pozsonyi Ádám

2021.11.12. 17:00

 

Valami itt nem stimmel. Valami itt nagyon sántít.

Ismeri azt az érzést a tisztelt olvasó, amikor fekszik a kanapén, és hall valami furcsa zajt valahonnan, és nem tudja, hogy az micsoda? Autóriasztó? Bogár a lámpa körül? Vagy amikor eszik valami ételt, és oda nem illő ízt érez rágás közben?

Valami hibádzik, valami nem úgy működik, ahogy kellene. Azt hiszem, az emberek fejében.

Olvasom a Mérce könnyfakasztó cikkét a lengyel határkrízissel kapcsolatban. Briliáns mondatok „hangzanak el”. Gyűjteményi darab mind.

„A NATO mellett aktivizálódott az ENSZ is, miután Ursula von der Leyen telefonon felvette a kapcsolatot Filippo Grandival, a világszervezet menekültügyi főbiztosával. Grandi szerdán beszélt az Európai Parlamentben is, ahol határozottan kijelentette, hogy elfogadhatatlan, ha államok avatkoznak bele a migrációba. Hozzátette viszont, hogy mindez azonban nem teszi jogossá a szögesdrótok és a visszatoloncolások alkalmazását.”

Olvasom, és ez olyan, mintha egy szú percegne a szekrényben, vagy valami egér motoszkálása hallatszana a sarok felől. Valami oda nem illő.

Mégis, mi a jó fészkes fene tenné akkor jogossá a szögesdrótot és a visszatoloncolást?

Ez a bekezdés az egyik kedvencem:

„Borrell arra kérte a hallgatóságot, hogy képzeljék el, mi lenne, ha több ezer ember lenne kénytelen fagyos időben a fák alatt vagy a mezőkön tölteni huzamosabb időt.” Elképzeltem...

Esetleg menjenek haza? Én ezt teszem, ha fázom.

Egyszer voltam egy szabadtéri buliban, valamikor őszre esett a dolog. A fellépő zenekar késett, a haverjaim nem jöttek el, normális nő sehol. Ellenben szemerkélni kezdett az eső, és fújt a szél. A franc fog itt fagyoskodni! Fogtam magam, és hazamentem.

De ha nem akarnak este gyalogolni, és az éjszakai busz nem jön, akkor javaslom, hogy bújjanak össze, mint a pingvinek, és melegedjenek egy fa alatt, csak aztán nehogy összevesszenek Mohamed valamelyik tanításán, és tömegverekedés törjön ki.

„Steffen Seibert német kormányszóvivő arról is beszélt, hogy a kancellár kifejtette orosz kollégájának, hogy a migránsok Belarusz általi kihasználása az Európai Unió ellenében embertelen és elfogadhatatlan.”

(A cikket olvasva a Star Wars jut eszembe. Az ottani szenátusi ülések pont olyanok lehetnek, mint az uniósak.)

Filippo Grandinak – és a többinek – azt kellene megértenie, hogy amikor menekültről beszél (abba most bele se menjünk, hogy az nem menekült, hisz hogy a fenébe kerül egy menekült a lengyel határra?), szóval amikor azt mondja, menekült, akkor az nem „ember”. Mármint biológiai értelemben az, és a saját családjának meg a barátainak is az, de nekünk ehhez semmi közünk. Mármint az ő ember voltához. Nekünk azzal nincs dolgunk.

Nagy tömegben elveszik az egyéniség. Ott nincs egyedi sors. Egymillió vízcsepp az szökőár. Egymillió darázs az nem egyén, nem kedves csíkos rajzfilmfigura, nem jel a kislányod rugdalózóján az oviban, hanem egy halálos felhő, amely ellen védekezni kell.

Egy zöld levélke, amely bújik ki a földből, az kedves élet. Nagy tételben, messziről – ha a kertedben van – az rohadt akác, amit irtani kell, mert tönkreteszi az életed. Invazív faj.

A migráns nem egyed, nem sors, hanem természeti jelenség, ami ellen gátakkal, kerítéssel, permetezéssel kell védekezni.

Na jó, eddig ez a legjobb: „A nap folyamán több erőszakos jelenetsor is lejátszódott a szögesdrótkerítésnél, a menekültek, valamint az ő csoportjukból kiváló ismeretlenek botokkal támadtak a kerítésre, a lengyel biztonsági szolgálatok pedig könnygázzal válaszoltak.”

„Az ő csoportjukból kiváló ismeretlenek.”

Érzi? Érzi a kedves olvasó azt a furcsa zavaró zörejt? Nem, kérem, az nem az esőcsepp, ami csöpög a véletlen folytán ezerdolláros órával fa alatt ázó, a lengyel határra került pakisztáni esőkabátján, az nem a síró kis migránsbébi könnycsöpögésének zaja, hanem a szú a fában és a patkány motozása a falban. Tőlem aztán ázhat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nem egy ukránt, hanem egy oroszt választottak meg a nemzetközi sakkszervezet élére

Arkagyij Dvorkovics orosz sakkmestert egy személyben hibáztatja az ukrán ellenfele „Oroszország háborús gépezetének felépítéséért”.

Zelenszkij felelősségre fogja vonni mindazokat, akik segítik a megszállókat

Kijev és szövetségesei nem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni, ha Moszkva népszavazásokat tart Ukrajna elfoglalt térségeiben az Oroszországhoz való csatlakozásról – jelentette ki vasárnap az ukrán elnök.

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Ha Szentpéteri Nagy Richárd politológus és Bánó András, a harminc évvel ezelőtti rossz emlékű „Egyenleg-ügy” főszereplője valamilyen módon Orbán Viktorról beszélget a nyilvánosság előtt, abban biztosak lehetünk, hogy a magyar miniszterelnök abból jól nem jön ki.

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Azt gondolná az ember, hogy van egy határ, amit már nem lépnek át, de minden alkalommal bizonyítják, hogy nincs ilyen.

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

A kormány pedig előre közölte, hogy nem lehet áthárítani az extraprofit-adót az utasokra. A Ryanair a tettéért most drágán megfizet.

Kína folytatja hadgyakorlatait Tajvan körül

A kínai hadsereg bejelentette hétfőn, hogy tovább folytatja a Tajvan körül múlt héten megkezdett hadgyakorlatait, amelyeknek az eredeti tervek alapján helyi idő szerint vasárnap délben kellett volna befejeződniük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére