Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt az ideje, hogy Vona Gábor elárulja, mennyi pénzt is kapott Simicskától

Vincze Viktor Attila

2018.04.10. 11:58

A Vona Gábor vezette balliberálissá vedlett Jobbik csúnyán leszerepelt a választáson. Vona "elegánsan" továbbáll, a romokban álló pártja viszont irdatlan mennyiségû adóssággal megterhelve, pártszakadás közeli állapotban zuhan a szakadékba. Vona Gábor nyugodtnak tûnik. Õ már biztosan elõre megkapta pénzét Simicskától. De vajon mennyit?

A 2018-as választás feketén-fehéren bebizonyította, hogy totális kudarc lett Vona Gábornak a Jobbikot baloldalra átállító politikája. A Jobbik eredeti radikális szavazói nem kértek a ballib pálforduláson átesett pártból. De közben a baloldalról sem érkeztek tömegesen a szavazók azért, hogy Heller Ágnessel kéz a kézben szavazzanak a hajdan antiszemita nézetek hangoztató pártra. Hiába kamuzta Vona Gábor és a párton belüli híveinek hangos csoportja úton-útfélen azt, hogy a Jobbik megnyeri majd a választásokat. A Jobbik még csak a közelébe sem jutott annak, hogy kormányra kerülhessen.

Ezt már tudjuk. Amit viszont még nem tudunk, az az, hogy Simicska Lajos milliárdos vállalkozó vajon mennyi pénzért vette meg a Jobbikot. Pedig jó lenne tudni, hogy a gyakorlatilag ingyen biztosított plakáthelyek minimum több száz millió forintos tiltott (burkolt) párttámogatásán felül mennyi készpénzt is tett be a milliárdos vállalkozó a Jobbik kampányába. 

Vajon hogyan, milyen módszerekkel és mennyi pénz juthatott a Jobbik kampányköltségeire, aminek a párt hivatalos elszámolásaiban semmi nyoma? 

De a legnagyobb kérdés: vajon mennyi pénzt kaphatott Vona Gábor, annak a dicstelen szerepnek az eljátszásáért, ami a párt teljes szembefordítását jelentette a saját korábbi értékrendjével és világnézetével?

Bár a sokszor fura tekintetű Vona Gábornak a világnézete és a politikai krédója mindig is zavaros volt, de a kampányban ennek ellenére egy fegyelmezett, nagyrészt összeszedett  megjelenést mutatott, ami alapján komoly racionalitást lehet feltételezni a cselekedetei mögött. Ez a racionalitás mutatkozik meg a lemondásában is, hiszen ebből az derül ki, hogy egzisztenciálisan nem aggódik amiatt, hogy egyik napról a másikra lelép és otthagyja a Jobbik saját maga által elsüllyesztett hajóját.

Ehhez a nemtörődöm magabiztossághoz biztos, hogy sok pénz kell. Úgyhogy ez alapján nagyon is jogos a kérdés: vajon mennyi pénzt is kapott Vona Gábor a saját pártja tönkretételéért Simicska Lajostól?

Persze az is lehet, hogy Vona már rég megvette a repülőjegyét egy olyan távoli országba, ahová az őt megbízó milliárdos még a választások előtt átutalta számára azt a megfelelően mesés összeget, amiből ő és családja is élete végéig kiválóan megél.

Remélhetőleg a Jobbik tagjait és politikusait érdekli majd – ezért rendesen utána is járnak –, hogy miből is élt, él, valamint fog luxuskörülmények között élni a volt pártelnök. Biztos eszükbe jut majd ez akkor, amikor azon gondolkoznak, hogy miből is fizetik ki azt a 600 millió forintos büntetést, amit a Simicskától kapott tiltott párttámogatás miatt szabott ki a Jobbikra az ÁSZ.

Egyébként meg megérdemel annyit a magyar demokrácia és a magyar szavazópolgárok közössége, hogy kiderüljön az: milyen módszerekkel és mennyi pénz bevetésével is próbált meg pártot venni magának, valamint ezáltal kormányzati hatalmat is szerezni saját maga számára egy gátlástalan magyar milliárdos. 

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Apáti BenceBertha LászlóFalusi VajkFűrész GáborGFGH.I.Ifj. Lomnici ZoltánKetipisz SztavroszMegadja GáborKovács TiborSzentesi Zöldi LászlóVincze Viktor Attila.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Csak idén több mint hétezer illegális határátkelést akadályoztak meg a boszniai hatóságok

Az idei esztendőben már több mint hétezer migránst akadályoztak meg a boszniai hatóságok abban, hogy illegálisan belépjen az országba – közölte Zoran Galic, a boszniai határőrség parancsnoka a Nezavisne Novine című napilappal.

Megbukott az érettségin egy angol diáklány, mert azt írta a vizsgán, hogy a muszlim „halal” vágás undorító

Megbukott az érettségin egy angol diáklány, mert azt írta a vizsgán, hogy a muszlim „halal” vágás undorító

A dolgozatot javító tanár szerint a lány obszcén, rasszista és iszlamofób gondolatokat vetett papírra.

Felgyújtották az FPÖ irodáját Sankt Pöltenben, az egyik elkövető migráns volt

Felgyújtották az FPÖ irodáját Sankt Pöltenben, az egyik elkövető migráns volt

Az eset még múlt hétfőn történt, de csak most hoztak nyilvánosságra részleteket róla.

Szükségszállást nyitottak a Soroksári úti tűzeset rászorulóinak

Ferencváros önkormányzata szükségszállást nyitott a kerület polgármesteri hivatalában azok számára, akik a Soroksári úti tűz miatt nem tudják megoldani lakhatásukat.

Szegény „menekültek”: a németek megvonnák a menekültstátuszt azoktól a migránsoktól, akik hazamennek nyaralni

Egyre több migráns megy haza nyaralni oda, ahonnan elvileg el kellett menekülnie. Akkor, hogy is van ez?

Nincs szükség az UEFA kampányaira a sportszerű szurkoláshoz

Nincs szükség az UEFA kampányaira a sportszerű szurkoláshoz

Az NB III. arra is jó példa, hogy miért nincs szükség az UEFA sok hülyeségére, főleg, hogy a szövetségnél sem veszik komolyan a kampányok üzeneteit. Pörge szurkol, sokadik rész!

Puskás-díj: Zsóri Dániel ollózós gólja bekerült a tíz legszebb találat közé

A jelöltekre szeptember elsején éjfélig lehet szavazni a FIFA oldalán.

Harminc éve nyílt meg a vasfüggöny: retró képek a Páneurópai Piknikről

Harminc éve nyílt meg a vasfüggöny: retró képek a Páneurópai Piknikről

Több mint kétszáz NDK-beli állampolgár rohant át magyar területről Ausztriába a Sopron és Szentmargitbánya (St. Margarethen) közti földúton, ahol a rendezvény idejére megnyitották a határt. Több ezer magyar és osztrák találkozott az első alkalommal megtartott nemzetközi rendezvényen: a Páneurópai Pikniken, melyet Sopron közelében rendezett meg a Páneurópai Mozgalom és a Magyar Demokrata Fórum.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére