Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hat éves a 888

GFG

2021.09.18. 08:00

Az idő szerepe a politikában

 

Ezt is megéltük – tartja a mondás. Hat éves a 888, és még mindig itt vagyunk.

De hogy mennyi mindent megéltünk már addig is, hogy ezt a töredékes mondatot leírhassuk… Volt itt már minden: migránsválság, terrorista merényletek keresztül-kasul Európában, Soros hadműveletei és STOP SOROS, a harmadik kétharmad, küzdelem a pandémiával. És a 888 mindig a jó oldalon állt, ott ahol az emberek állnak: nem kérünk a bevándorlásból, terroristából egy is sok, good bye Soros, folytassa Orbán és együtt sikerülni fog.

De most hadd mondjak valamit az alapítás mítoszáról. Az alapítás az idő kezdete. Innen indul és ide tér vissza minden, végig kötelez és nem lehet ellene fellebbezni.

2015. szeptember 18-án született meg a 888.

Szeptember 18-án, és nem véletlenül akkor, mert újat akartunk kezdeni és történelmet akartunk írni. Azt pedig mindenki tudja, hogy szeptember 17. az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének napja.

A káromlás szava, a hazug beszéd a rendszerváltás utáni magyar politika mélypontját jelenti, maga a morális bűn, a gonosz beszéd és akarat fogantatásának ideje. Tizennyolcadika pedig szimbolikus értelemben véve a másnap, a rá következő nap, a felháborodás ideje, az erőé, hogy ez így nem mehet tovább, az igazság lázadása.

Bár kilenc évvel voltunk már Őszöd után, de azt gondoltuk, hogy az indulás idejével is kifejezésre kell juttassuk a morális felháborodásnak ezt a teremtő erejét: nekünk ne hazudjatok!

A 888 tehát a morális felháborodás lapja – az volt és az maradt is.

Volt, mert így indult neki és ennek szellemében perlekedett a hazugság megannyi formájával és maradt, mert ki gondolta volna, hogy az az ember, aki annak idején elmondta az őszödi beszédet, tizenöt évvel később még mindig a baloldal vezetője lehet – ideje van tehát a felháborodásnak.

Mint ahogy ki gondolta volna, hogy mindazok, akik ennek az embernek köpönyegéből bújtak elő, tizenöt évvel a gonosz fogantatása után is szemérmetlenül képviselik és meg is hirdetik a nyílt polgárháború programját: vagyonelkobzás – akire rámutattunk, attól elkobozzuk; börtön – oda a legfőbb ügyésszel; az alkotmányos rend félredobása – kétharmad eltörlése feles törvényekkel; mit számít a jogállam – az nem korlátozhat minket. Gonosz szavak megint. Ördögi beszéd.

De ezt már ismerjük, ilyet már hallottunk, ilyen már volt: szabad-e Belzebúbbal kiűzni a Sátánt? Szabad-e az igazságig keresztül hazudni magunkat? Nemcsak szabad, de kell is, mert egyébként soha a büdös életbe nem kerülünk hatalomra – ez maga a bolsevizmus programja. Ez Gyurcsány őszödi beszéde. Ez a Gyurcsány-fiókák 2022-es csatakiáltása.

A bolsevizmus tehát nem múlt idő és hogy ne legyen jövő idő, ezért megint ideje van a felháborodásnak, hirtelen megint dolga lett a 888-nak.

Gyertek!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ködösít a Gyurcsány-lista a migrációval kapcsolatban

Ködösít a Gyurcsány-lista a migrációval kapcsolatban

Márki-Zay Péter bevándorláspárti megszólalásai és a migrációval összefüggő jogi lehetőségei.

Karácsony továbbra is megszüntetné a Fideszt, a szavazóival együtt. Jó, mi?

Karácsony továbbra is megszüntetné a Fideszt, a szavazóival együtt. Jó, mi?

Karácsony a Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésén igyekezett elmagyarázni, hogy értette a Fidesznek és támogatóinak megszüntetéséről szóló kijelentését, amely eleve méretes ostobaságnak hangzott. Ennek ellenére érdemes komolyan venni. A történelem Kunnal, Rákosival, Kádárral az élen ugyanis erre int. A főpolgármester meg akarja szüntetni a Fideszt, sőt a Fidesz szavazóit is.

A BBC megvédi a szerkesztőségét a transzlobbival szemben

A BBC megvédi a szerkesztőségét a transzlobbival szemben

Az LMBTQ-imádóknak most éppen az a bajuk, hogy a BBC megírta, hogy a „ciszleszbikusokat” rendszeresen zaklatják a transznemű leszbikusok.

A kérdésért kitiltás jár Brüsszelben

A kérdésért kitiltás jár Brüsszelben

Kérdezni mertem, ezért kitiltással fenyegetett meg az Európai Parlament. Azok tiporják sárba a sajtószabadságot, akik állandóan aggódnak érte.

Márki-Zay és Gyurcsány a migráció korlátozása helyett a befogadást hangsúlyozza

A baloldal régóta elkötelezett a nyílt társadalom eszméje mellett, és ebben kulcsszerepe van a bevándorlás ösztönzésének – áll a Századvég Alapítvány elemzésében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Már a dinókkal riogat az ENSZ

Már a dinókkal riogat az ENSZ

Szintet lépett a klímaváltozástól való félelem az ENSZ-ben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére