Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha Fekete-Győr nácul, azzal nincs gond

Bohár Dániel

2021.03.17. 14:00

A Momentum elnöke eltiltaná a jobboldali újságírókat a munkavégzéstől, ha esetleg – ne adj’ isten! – hatalomra kerülne a balliberális oldal. A máskor olyan hangos „civilek”, milyen érdekes, most úgy kussolnak, hogy hangja van.

 

Ej, azok a régi szép idők, amikor a TASZ dörgedelmes írásokban kritizálta a hazai sajtószabadság helyzetét! 2016-ban még „az Alkotmánybírósághoz és a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) annak a hat újságírónak az ügyében, akiket április 25-én tiltottak ki a parlamentből”. Természetesen ugyanez a TASZ akkor nem volt hangos, amikor engem, illetve a munkatársaimat tiltották ki az Országházból, de ez most mellékes. Szóval korábban strasbourgig rohangáltak, hogy árulkodjanak, hogy micsoda borzasztó fasizmus épül Magyarországon.

Nemcsak 2016-ban, hanem a közelmúltban is aktív volt a TASZ, ugyanis majdnem pont egy évvel ezelőtt ezzel a címmel közölt egy „kutatást”:

„KITERJEDT ÉS SÚLYOS” – ÍGY AKADÁLYOZZÁK A FÜGGETLEN SAJTÓT MAGYARORSZÁGON

A Társaság a Szabadságjogokért természetesen ebben az esetben is csak a jobboldali politikusok magatartását kritizálta, arról véletlenül sem esik szó az irományban, hogy az ellenzéki pártok közül többen bojkottálnak vagy korábban bojkottáltak médiumokat.

„Nem válaszolnak a kérdésekre, kizárják a sajtótájékoztatókról az újságírókat, vagy fizikailag akadályozzák a mozgásukat – ilyen módszerekkel akadályozzák az állami és önkormányzati szervek a független sajtó munkáját. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) kutatással tárta fel a jelenséget.”

Ej, azok a régi szép idők, amikor még az Amnesty International minden héten aggódott a magyar jogállamiságért. Hol vannak már ezek az idők?

Magyarországgal kapcsolatban 2010 óta egyre gyakrabban merül fel, hogy a jogállam értékei veszélyben vannak.”

Természetesen sem a TASZ, sem az Amnesty nem érzi veszélyben a sajtószabadságot vagy a jogállamiságot, ha Fekete-Győr András erről beszél egy videóban:

Én őket egy időre eltiltanám a foglalkozásuktól.”

Utalva a TV2 és az Origo munkatársaira. Micsoda jogállam lenne az, ahol az ilyen Fekete-Győr András-féle kommunisták határozhatnák meg, hogy ki dolgozhat a médiában, és ki nem?

Az emberi jogok számomra tényleg fontosak, éppen emiatt arra gondoltam, hogy megkeresem az előbb említett „civileket”, hogy esetleg a Momentum elnökének kijelentése kapcsán is úton vannak-e már Strasbourgba.

A máskor mérhetetlenül aktív TASZ képviselője könnyedén lerázott, érezhetően Fekete-Győr András kijelentése nem érte el az ingerküszöbét. Az Amnesty International általában magától megtalálja azokat a helyzeteket, amikor belerúghat a kormányba. Ebben az esetben viszont valamilyen fura okból kifolyólag ez a kijelentés elkerülte a figyelmét.

Amennyiben eddig bárki számára kérdéses lett volna, hogy ezek a szervezetek politikai feladatot hajtanak végre, bízom benne, hogy ezzel sikerült egyértelművé tenni. Ezek nem civilek, hanem politikai aktivisták. Közülük is a legveszélyesebbek, ugyanis függetlennek hazudják magukat, éppúgy, mint a szintén politikai feladatot végrehajtó balliberális sajtó. Könnyű kezelni őket. Bármit mondanak vagy írnak, ne higgyünk el semmit.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére