Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány tojik a WHO elismerésére

Horváth K. József

2021.04.21. 20:30

Gyurcsányék három napja győzködnek bennünket azzal, mennyire fáj nekik a járványban elhunytak tragédiája, miközben a vírus tavaly márciusi megjelenése óta az volt a határozott céljuk, hogy aláaknázzák a kormány védekezését és elvegyék az emberek bizalmát az oltakozástól, hadd nyúljon minél tovább a járvány, hadd legyen minél nagyobb az emberek elégedetlensége. Mert neki a cél minden eszközt szentesít.

Ehhez képest Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet európai regionális igazgatója a járvány hőseinek nevezte a magyar egészségügyi dolgozókat és gratulált a magyar hatóságok által tett határozott, sikeres védekező lépésekhez.

Nem tudom, hogy a témában önök kinek hisznek? Gyurcsánynak-e, aki saját mondanivaló híján azzal akar választást nyerni jövőre, hogy elhitesse az emberekkel a kormány védekezéssel kapcsolatos tehetetlenségét? Bezzeg ha ő kormányozna, minden sokkal jobban alakult volna. Vagy Hans Kluge szavai állnak közelebb az olvasóhoz, akinek semmiféle érdeke nem fűződik a magyar választásokon való szerepléshez, nem akar miniszterelnök lenni, csak azt akarja, hogy a világban mind több helyen haljon el a járvány, szoruljon vissza a maga helyére, a Nirvána sötétjébe? Amihez ráadásul megfelelő, nyilvános adatok állnak rendelkezésre, amiből levonhatja a helyes következtetéseket s kiállíthatja Magyarország jeles bizonyítványát a járvány elleni védekezésben. Természetesen ugyanazok az adatok a magyar baloldal számára is rendelkezésre állnak, ám ők nemes egyszerűséggel valótlannak minősítik azokat s a kormányt ütik a „hiteles” tájékoztatásért. Ugyanabból a halmazból egy adatot azonban – hogy, hogy nem – mégis hitelesnek fogadnak el, a halálozások számát. Ez kapóra jön nekik ahhoz, hogy ennek hangoztatásával bizonyítottnak véljék a kabinet gyenge védekezését, kormányzásra való alkalmatlanságát.

Vajon mit mondanának, ha Németországban vagy Franciaországban élnénk, ahol az oltás terén sehol nincsenek, ahol még a legidősebbeket sem oltották be, sőt az egészségügyi dolgozókat se, csak a covid-osztályon dolgozókat? Magyarországon pedig a védekezés egészségügyis hősei olyan régen megkapták a vakcinákat, hogy már nem is emlékszünk rá, mikor. A baloldal meg szapulja a kormányt az oltási terv hiánya miatt, szítja a gyűlöletet, mert például egy decemberre igért uniós vakcinaszállítmányt köszönve szépen nem vett át.

A másik oldalon meg arról szólnak a hírek, hogy az ismert világsztár, a magyar származású Leslie Mandoki december 2-re kapott oltási időpontot. Erre varrjon gombot a Gyurcsány-koalíció, amelynek tagjai ahogy csak tudták, azonnal felvették az általuk támadott keleti vakcinákat is, csakhogy biztonságban legyenek, miközben az embereket igyekeztek minél távolabb tartani az orosz és a kínai védőszerektől. Nem nehéz kiszámolni, ha nem kapott volna már több, mint egymillió ember keleti védőoltást, akkor nem ott tartanánk a halálozási számokban, ahol tartunk, hanem jóval szomorúbb helyen.

Az oltópontoktól Gyurcsányék tehát kifejezetten taszigálták visszafelé az embereket s teszik ezt ma is, miközben színváltoztató kaméleonként kimennek a parlament elé és képletesen szólva ott hullatják könnyeiket a járvány áldozataiért, akiknek halálát nagyrészt kifejezetten az ő oltásellenes kampányuk idézte elő. Elég csak a saját aktivistájukra, Penz Andrásra utalni, aki annyira elhitte a párt propagandáját, hogy nem oltakozott. Aztán bele is halt a járványba, míg a neje, aki felvette az oltást, szerencsére életben van. Ezek után van képük kimenni az Országház elé s ott gyászukkal kimondatlanul is a kormány rossz védekezésére mutogatni.

Fotó: Facebook

A fotó segítségével egyébként elég csak közelről rápillantani például Gyurcsány Ferenc öltözetére az „emlékezés” alatt. Mélyen a szemére húzott baseballsapkával, hogy még véletlenül se ismerjék föl, ki lapul a sild alatt? Ki az, akinek a szemében nem csillognak a fájdalom könnyei, csak eljátssza a megrendültet.

Mintha maga Gyurcsány is szégyellené ezt a szerepet, csak mivel mondták neki, hogy a gyászolók szívét így esetleg meg lehet szerezni, belement a játékba. A remélt 200 ezer plusz szavazat a bolondnak is megéri, hát még neki. Ezért aztán tolja a gyászbiciklit ezerrel. Előbb a fekete zászlót láttatta a Facebook közönségével, amint kiteszik a parlament homlokzatára, másnap meg a pártelnökök sorakoztak föl a Kossuth téren mécsesekkel, kirakva az áldozatok számát. Ma pedig ugyanezt az eseményt posztolták videó formában.

Egyébként a gyász fájdalma sokkal személyesebb annál, minthogy ezt a politikai haszonért képes legyen eljátszani valaki. Minimális „feltétel” hozzá egy fontos, szeretett személy elvesztése. Őt lehet megsiratni, miatta lehet megrendülni. Aki ezt érdekből mímeli, az egyéb gazságokra is képes.

Vajon miért nem gondolkodtatják el a Gyurcsány-féléket a Egészégügyi Világszervezet magasrangú vezetőjének elismerő szavai hazánk védekezésének sikerességéről? Neki miért tiszteletet parancsoló érték, hogy oltottsági szintünk meghaladta az európai átlagot? Mert fontos neki, hogy senki nincs biztonságban addig, amíg be nem olttatta magát?

Gyurcsány fején most éppen a sildes sapka akadályozza, hogy szembenézzen a valósággal. Csak megy előre és hajtogatja a magáét: hatalom, hatalom, hatalom. S az sem zavarja, hogy halálkampánya miatt már eddig is sok ezren vesztették életüket. És további, kormánnyal szembeni zavarkeltései miatt, amelyek ugyanúgy az oltásellenességet célozzák, a jövőben is számolhatunk hasonlóan tragikus számokkal.

Gyurcsány szerint is a cél szentesíti az eszközt. Ha szemet kell kilövetni, kilöveti, ha böszmét kell játszani, eljátssza, ha a gyászt kell mímelni, mímeli.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére