Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány kétszínűségével az életünkkel játszik

Horváth K. József

2021.02.17. 18:30

Gyurcsány Ferenc egyszerűen képtelen egyértelműen állást foglalni. Még egyetlen témán belül is megkeresi a módját a kettős beszédnek, hogy elbizonytalanítsa az embereket. Olyan mindennél előrébb való kérdésben is, mint az oltakozás, azaz az élet vagy az elmúlás.

Ördögi dolog, akárcsak Thomas Mann Cipollájáé, a gúnyos és erőszakos mutatványosé, aki azzal szórakoztatta a közönséget, hogy az önként jelentkezőket hipnotizálta. Csakhogy mi nem vagyunk Mariók, mi nem önként jelentkeztünk az életre, hanem a szüleinktől kaptuk azt, amit szeretnénk jó egészségben leélni, addig, amíg a Jóisten engedi. Nem Gyurcsány Ferenc, hanem a Jóisten.

Nálunk Gyurcsány a gúnyos és erőszakos Cipolla, aki magát szórakoztatja azzal, hogy félrevezet, rossz útra terel bennünket.

Itt van a keleti vakcina kérdése. A Cipolla-lelkű Gyurcsány képes fél percen belül ugyanarról a dologról kétféle, egymással szöges ellentétben lévő állítással „hipnotizálni” a hallgatóságot.

Az ATV-ben előbb kétségbe vonja a kormány állítását, s kijelenti, hogy a kínai és az orosz vakcinát „nem vizsgálták meg”. Pár pillanattal később: ha „csak ez van, akkor csak ez van, és használni kell. Én is ezt gondolom.” Ő is jól tudja, hogy a keleti szerek éppoly jók, mint a nyugatiak, de azért köti az ebet a karóhoz, hogy a DK csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott ellenszert javasolja. Hadd hülyüljünk tovább.

Épp a minap adta két alkalommal is tanújelét annak, milyen mézesmázosan tud alakoskodni. Évértékelőjében és parlamenti felszólalásában is nyomatékkal hangsúlyozza oltáspártiságát, ugyanakkor leteszi a garast ennek ellenében is, hangsúlyozva, hogy csak az uniós hatóság által jóváhagyott vakcinával legyen szabad oltani. Azzal, amiből alig van. Vérig sértve, lenézve a magyar tudósokat, akiknek a véleménye alapján a magyar hatóság kiadta az engedélyt ezekre a vakcinákra. Ráadásul ezek alapozzák meg a tömeges oltás lehetőségét Magyarországon. Azt, hogy április elejére a kétmillió főt is meghaladhatja a beoltottak száma. Azt, hogy május végéig 3,5 millió emberrel többen lehetünk védve, mint egy hasonló méretű európai uniós országban. Orbán szerint „Magyarországnak minden oltóanyagra szüksége van, mert az oltás menti meg az életet és a munkahelyeket, az oltás vezet vissza a normális élethez. Minden nap számít, és a szó szoros értelmében igaz, hogy aki időt nyer, életet, sőt sok száz, sok ezer életet nyer.” Gyurcsány meg ott ül a háziorvos képzeletbeli ellenőri székében, és akadályozza, hogy olyan vakcinával is oltsanak, amire „csak” magyar engedély van. Ha lenne elég uniós vakcina, talán konfliktus sem lenne. De nincs! Ha Brüsszelre várunk, még karácsonyra sem érünk a védekezés végére.

De minek ez az oltás körül gerjesztett fölösleges idegbaj?

Ez a DK-nak sajnos mindennapi kampányelfoglaltsága. Emlékeznek, mit műveltek a járvány kezdetén? Előbb arról visítoztak, hogy nincs elég lélegeztetőgép, aztán miért vett olyan sokat belőle a kormány? Minek van ennyi maszk felhalmozva, hova ez a pazarlás? Ne zárja le a kormány a határokat, de ha más európai ország ugyanezt teszi, lezárja a határokat, az nagyon helyes. Dicsérik az egészségügyi dolgozókat, aztán Korózs kamuvideójával lejáratják őket. Folyamatos bizonytalanságot gerjesztenek az oltással kapcsolatban, közben Hiesz György meg László Imre soron kívül, suttyomban beoltatja magát. Pontos információkat követelnek, miközben rendre álhíreket terjesztenek. S mint Kocsis Máté rámutatott, a rendkívüli jogrendet ugyan bírálják, de a rendkívüli jogrendet kihasználva polgármestereik boldogan szerződnek le Czeglédy Csabával. Olyankor nem gond a rendkívüli felhatalmazás. Mindezt Gyurcsány Ferenc jóváhagyásával és aktív közreműködésével teszik.

A Gyurcsány-párt szerint a járvány visszaszorításában nincs szükség egységre, összefogásra, noha minden józan ember egyetért azzal: a parlament újabb 90 nappal hosszabbítsa meg a veszélyhelyzetet, hogy a kormány minél gyorsabban cselekedhessen. Ki nem fogja megszavazni a törvényt? Természetesen a DK-s Cipolla és pártjai.

Németh Erzsébet, Gyurcsány altisztje pedig újabb elmemegzavaró feladatot hajt végre lelkesen. Most a pedagógusok ürügyén lázít. „Nem lehet veszélyeztetni őket azzal, hogy bizonytalan, mikor kapnak oltást, sem azzal, hogy nem az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinát kapják esetleg.”

Miért mondják Gyurcsányék azt, hogy bárki veszélyeztetné a pedagógusokat? Tudjuk, persze, miért. Azért.

Ám ha vetünk egy pillantást az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat úgynevezett halálozási többletadataira, akkor megláthatjuk, hogy a tagállamok közül melyik ország hogyan kezeli a válságot. A kérdés az, mennyivel többen haltak meg egy-egy uniós országban az előző öt év átlagához képest. Magyarországon ez fájdalmas szám, 9 százalék. Ugyanez a mutató Franciaországban, Hollandiában és Ausztriában 10–15 százalék között van. És 15 százalék felett van Spanyolországban, illetve Belgiumban. Európai összevetésben így néz ki tehát a magyar válságkezelés.

A sikerei fényében sütkérező Cipollát az elbeszélés végén Mario lelövi, miután rájön, hogy a varázsló megalázta őt. A folyamatosan zavart keltő Gyurcsányt ilyen veszély nem fenyegeti, ne is fenyegesse! Bár ő is számtalanszor megalázta, megalázza a magyarokat. Még járvány idején is.

Az viszont igencsak üdvös volna, ha a választók eltüntetnék őt a közéletből.

Erre azonban sajnos csekély az esély 2022-ben. Újabb bukására viszont nagy.

Tegyünk róla, hogy valósággá váljon. Rajtunk múlik!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére