Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fiala bebizonyította, hogy nem egy Woody Allen

Horváth K. József

2020.02.02. 14:20

Az ATV szombati, Civil a pályán műsorának a röszkei betörésről szóló része egy Woody Allen-aranyköpést juttatott eszembe:

Tegnap megmentettem egy lányt a nemi erőszaktól. Uralkodtam magamon.

A műsorvezető, Fiala János ugyanakkor egyáltalán nem akart uralkodni magán. Egyáltalán nem akarta megerősíteni a nézőt abban, hogy higgyen a szemének. Higgyen annak, amit videófelvételen láthatott, ami a valóságban megtörtént. Hogy kedden reggel mintegy ötvenfős migránscsoport gyűlt össze a röszkei közúti határátkelőhelynél, hogy megrongálták a kerítést és megpróbáltak magyar területre lépni. Hogy a biztonsági őröknek figyelmeztető lövések leadásával sikerült e tömeget visszafordulásra kényszeríteni. Hogy a bíróság azóta már tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépésének bűntette miatt bűnösnek mondott ki négy férfit, hogy négy évre ki is tiltotta őket Magyarország területéről.

Miután Fiala nem tudott uralkodni magán, a röszkei betörést igyekezett úgy beállítani – korábban hozzá közel álló, igaz, ma már őt fel nem vállaló balliberális emberek véleményét asztalra téve –, mintha az Kassa bombázásához lenne hasonlítható. Magyarán statisztákkal megrendezett előadás volt az egész. Fiala persze hozzátette – biztos, ami biztos – hogy ő nem így gondolkodik, sőt döbbenten nézte a reakciót és nem tudta magát kivonni a hatása alól. Nem tudta eldönteni, hogy az van-e rá nagyobb hatással, amit hallott, vagy az, amit olvasott róla.

Úgy tett, mintha műsorvezető létére képtelen lenne megkülönböztetni a valóságot a hazugságtól, miközben mérlegelésével szabad utat engedett annak, hogy a vita résztvevői – akik közül többen értetlenül álltak a felvetéssel szemben – hosszan beszélni kényszerüljenek a valótlanság lehetőségéről.

Az ATV műsorvezetője tehát kimondatlanul arra biztatta a csatorna döntően balliberális beállítottságú nézőit, akiket – tisztelet a kivételnek – nem túlzottan nehéz a kormány ellen hangolni, hogy ne higgyenek a híreknek, ne higgyenek a témában leghitelesebb ismeretekkel rendelkező szakembernek, Bakondi Györgynek. Higgyenek sokkal inkább azoknak a balliberális embereknek, akiknek még a nevét sem közölte Fiala, csak annyit, hogy már ővele sem tartják a kapcsolatot, s akik azt valószínűsítik, hogy statisztákkal bemutatott színházi produkció volt csupán mindaz, ami kedden hajnalban Röszkénél történt.

A vitában Dávid Ferenc volt Fiala első számú és talán egyetlen szövetségese, aki kapva kapott az alkalmon – s Kunhalmi Ágnes szintjére süllyedve, aki anno a migrációt álproblémának nevezte – és gyorsan kimondta a frankót:

Migráció kérdésében átvágták az országot.

A dolog kétszeresen is elképesztő. Nemcsak azért, mert szándékosan a valótlanság lehetőségéről beszélve bizonytalanítják el a nézőt, zavarják össze a gondolatait, hanem azért is, ahogyan Dávid Ferencet, a VOSZ egykori főtitkárát bemutatták. Pontosabban ahogy nem mutatták be rendesen. Fiala ugyanis a nevén kívül nem mondott mást róla. Talán a friss Niedermüller-botrány kapcsán nem akarta tudatosítani a nézőkben, hogy Dávid Ferenc 2019 novembere óta szintén a Demokratikus Koalíció embere? Nem tudni.

Mindenesetre a DK nevének puszta említése sokak eszébe juttathatta volna a párt rendszeres nemzetellenességét, következetes migránsbarát és kerítésellenes politikáját, ami talán önmagában is segíthetett volna a tisztánlátás erősítésében.

Ehelyett maradt a bizonytalan eredetű fake news feletti álvita, ami önmagában méltatlan egy magára valamit is adó televíziós csatornához.

Ám, hogy a ballib média nincs egyedül ezzel az interpretációval, érdemes néhány szóval a hirklikk.hu írását is idehozni.

A portál Siewert Andrást, a Migration Aid operatív igazgatóját idézi, aki nem tartja ugyan valószínűnek, hogy a titkosszolgálatok szervezték a január 28-i röszkei akciót, de az szerinte elképzelhető, hogy politikai megrendelés állhat mögötte.

Itt is ugyanaz a történet, mint az ATV-nél. Minden tényt, hiteles adatot nélkülözve belengetik a titkosszolgálatok részvételének, meg a politikai megrendelés lehetőségének az opcióját, miközben ők semmi ilyet nem állítottak, pusztán a lehetőségét nem zárták ki.
Gyurcsány miniszterelnöksége idején még véletlenül se jutott eszükbe a civileknek ilyen felháborodást motiváló, gyűlöletkeltésre okot adó információk pertraktálása. Vajon miért?

Apropo, Siewert? Emlékeznek, ő annak a Soros-hálózatnak részét képező Migration Aidnek a vezetője, aki két éve egy hangfelvételen – egy beépített oknyomozó újságíróval folytatott beszélgetésen – egyebek mellett elárulta, hogy Soros állítólagos emberbaráti akciói valójában azt a célt szolgálják, hogy maximalizálják politikai befolyását Magyarországon annak érdekében, hogy a pénzügyi érdekei érvényesüljenek. Szó szerint ezt mondta:

Végeredményben minden a pénzről szól. Ebben biztos vagyok.

Később aztán letagadta az általa elmondottakat mondván, hogy csak a szájába adták a neki tulajdonított kijelentéseket egy oknyomozó újságíróra hivatkozva.

Hát itt tartunk. Ahelyett, hogy politikai hovatartozás nélkül örülnénk neki, hogy a migránsok akcióját sikeresen megfékezték a határőrizeti szervek, s a bíróság is példás gyorsasággal meghozta az ítéleteket, ehelyett akadnak médiumok, amelyek kétségbe vonják a meghiúsított akció valódiságát, megtorpedózási kísérlettel célba véve az embereknek a határőrizeti szervek munkájába vetett hitét. Azt, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát saját hazájában. Ott, ahol a hárommillió ember akaratának megfelelő kormány vigyáz rájuk már tíz éve.

Pedig nem kéne mást tenni, mint legalább ilyen nemzetbiztonsági szempontból kifejezetten kényes esetekben a ballibeknek is uralkodni magukon. Igaz, az is tény, hogy nem mindenki Woody Allen…

OLVASTAD MÁR?

Saját korlátozásokkal védik magukat a turistacélpontnak számító települések

Szentendrén lezárják a belvárost az ünnepekre, Zebegényben behajtani tilos táblákkal tartják távol az autós turistákat, Velencén a tóparti parkolókat zárják le, és úgy tudjuk, Verőce és Nagybörzsöny is védeni tervezi magát a felelőtlen kóricálókkal szemben.

A rémhírek aranykora

A rémhírek aranykora

Nem véletlenül hazudnak. Számukra a hamis információ a termék, amellyel nem tájékoztatni, hanem manipulálni akarnak. 

Operatív törzs: szűrnek minden idősotthonban élőt és ellenőrzik a szabályok betartását is

Egyetlen nap alatt 11 halálos áldozatot követelt a járvány, közülük négyen egyetlen idősotthon lakói közül kerültek ki, ezért Müller Cecília az ilyen intézmények azonnali ellenőrzését rendelte el. A Mentőszolgálat szakemberei folyamatosan szűrik az ott élőket, mert az ilyen otthonokban végzetes következményekkel járhat a járvány terjedése.

Novák Katalin: egyetlen forintot sem vonunk meg a családoktól a járványügyi védekezés miatt

Novák Katalin: egyetlen forintot sem vonunk meg a családoktól a járványügyi védekezés miatt

Minden korábban meghozott családpolitikai intézkedés érvényben marad annak ellenére, hogy a kormánynak jelentős összegeket kellett átcsoportosítani a koronavírus-járvány elleni eredményes védekezés érdekében – erősítette meg Novák Katalin, az Emmi ifjúsági és családügyi államtitkára.

Varga: az EU-tól még nem jött semmi, de az ország éves jövedelmének ötöde a védekezést szolgálja

Varga: az EU-tól még nem jött semmi, de az ország éves jövedelmének ötöde a védekezést szolgálja

Magyarország éves jövedelmének mintegy 20 százalékát fordítja a koronavírus elleni védekezésre, ezzel a kormány minden ötödik forintot a családok és a vállalkozások támogatására szán – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-videójában a pénzügyi akciócsoport megbeszélését követően.

Lemondásában beismerte az EU járványügyi tehetetlenségét az Európai Kutatási Tanács elnöke

A koronavírus okozta világjárványra adott európai válasz késlekedése miatt beadta lemondását Mauro Ferrari, az Európai Kutatási Tanács elnöke – erősítette meg Johannes Bahrke, az Európai Bizottság digitális gazdaságért, valamint kutatásért és innovációért felelős szóvivője szerdán.

Karácsony és a nagyvárosi polgármesterek véleményét is kikérve dönt a kormány a további korlátozásokról

Karácsony és a nagyvárosi polgármesterek véleményét is kikérve dönt a kormány a további korlátozásokról

Ennyit arról, hogy Magyarországon nincs demokrácia és az ellenzéki városvezetőket elnyomja a kormány...

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére