Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fiala bebizonyította, hogy nem egy Woody Allen

Horváth K. József

2020.02.02. 14:20

Az ATV szombati, Civil a pályán műsorának a röszkei betörésről szóló része egy Woody Allen-aranyköpést juttatott eszembe:

Tegnap megmentettem egy lányt a nemi erőszaktól. Uralkodtam magamon.

A műsorvezető, Fiala János ugyanakkor egyáltalán nem akart uralkodni magán. Egyáltalán nem akarta megerősíteni a nézőt abban, hogy higgyen a szemének. Higgyen annak, amit videófelvételen láthatott, ami a valóságban megtörtént. Hogy kedden reggel mintegy ötvenfős migránscsoport gyűlt össze a röszkei közúti határátkelőhelynél, hogy megrongálták a kerítést és megpróbáltak magyar területre lépni. Hogy a biztonsági őröknek figyelmeztető lövések leadásával sikerült e tömeget visszafordulásra kényszeríteni. Hogy a bíróság azóta már tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépésének bűntette miatt bűnösnek mondott ki négy férfit, hogy négy évre ki is tiltotta őket Magyarország területéről.

Miután Fiala nem tudott uralkodni magán, a röszkei betörést igyekezett úgy beállítani – korábban hozzá közel álló, igaz, ma már őt fel nem vállaló balliberális emberek véleményét asztalra téve –, mintha az Kassa bombázásához lenne hasonlítható. Magyarán statisztákkal megrendezett előadás volt az egész. Fiala persze hozzátette – biztos, ami biztos – hogy ő nem így gondolkodik, sőt döbbenten nézte a reakciót és nem tudta magát kivonni a hatása alól. Nem tudta eldönteni, hogy az van-e rá nagyobb hatással, amit hallott, vagy az, amit olvasott róla.

Úgy tett, mintha műsorvezető létére képtelen lenne megkülönböztetni a valóságot a hazugságtól, miközben mérlegelésével szabad utat engedett annak, hogy a vita résztvevői – akik közül többen értetlenül álltak a felvetéssel szemben – hosszan beszélni kényszerüljenek a valótlanság lehetőségéről.

Az ATV műsorvezetője tehát kimondatlanul arra biztatta a csatorna döntően balliberális beállítottságú nézőit, akiket – tisztelet a kivételnek – nem túlzottan nehéz a kormány ellen hangolni, hogy ne higgyenek a híreknek, ne higgyenek a témában leghitelesebb ismeretekkel rendelkező szakembernek, Bakondi Györgynek. Higgyenek sokkal inkább azoknak a balliberális embereknek, akiknek még a nevét sem közölte Fiala, csak annyit, hogy már ővele sem tartják a kapcsolatot, s akik azt valószínűsítik, hogy statisztákkal bemutatott színházi produkció volt csupán mindaz, ami kedden hajnalban Röszkénél történt.

A vitában Dávid Ferenc volt Fiala első számú és talán egyetlen szövetségese, aki kapva kapott az alkalmon – s Kunhalmi Ágnes szintjére süllyedve, aki anno a migrációt álproblémának nevezte – és gyorsan kimondta a frankót:

Migráció kérdésében átvágták az országot.

A dolog kétszeresen is elképesztő. Nemcsak azért, mert szándékosan a valótlanság lehetőségéről beszélve bizonytalanítják el a nézőt, zavarják össze a gondolatait, hanem azért is, ahogyan Dávid Ferencet, a VOSZ egykori főtitkárát bemutatták. Pontosabban ahogy nem mutatták be rendesen. Fiala ugyanis a nevén kívül nem mondott mást róla. Talán a friss Niedermüller-botrány kapcsán nem akarta tudatosítani a nézőkben, hogy Dávid Ferenc 2019 novembere óta szintén a Demokratikus Koalíció embere? Nem tudni.

Mindenesetre a DK nevének puszta említése sokak eszébe juttathatta volna a párt rendszeres nemzetellenességét, következetes migránsbarát és kerítésellenes politikáját, ami talán önmagában is segíthetett volna a tisztánlátás erősítésében.

Ehelyett maradt a bizonytalan eredetű fake news feletti álvita, ami önmagában méltatlan egy magára valamit is adó televíziós csatornához.

Ám, hogy a ballib média nincs egyedül ezzel az interpretációval, érdemes néhány szóval a hirklikk.hu írását is idehozni.

A portál Siewert Andrást, a Migration Aid operatív igazgatóját idézi, aki nem tartja ugyan valószínűnek, hogy a titkosszolgálatok szervezték a január 28-i röszkei akciót, de az szerinte elképzelhető, hogy politikai megrendelés állhat mögötte.

Itt is ugyanaz a történet, mint az ATV-nél. Minden tényt, hiteles adatot nélkülözve belengetik a titkosszolgálatok részvételének, meg a politikai megrendelés lehetőségének az opcióját, miközben ők semmi ilyet nem állítottak, pusztán a lehetőségét nem zárták ki.
Gyurcsány miniszterelnöksége idején még véletlenül se jutott eszükbe a civileknek ilyen felháborodást motiváló, gyűlöletkeltésre okot adó információk pertraktálása. Vajon miért?

Apropo, Siewert? Emlékeznek, ő annak a Soros-hálózatnak részét képező Migration Aidnek a vezetője, aki két éve egy hangfelvételen – egy beépített oknyomozó újságíróval folytatott beszélgetésen – egyebek mellett elárulta, hogy Soros állítólagos emberbaráti akciói valójában azt a célt szolgálják, hogy maximalizálják politikai befolyását Magyarországon annak érdekében, hogy a pénzügyi érdekei érvényesüljenek. Szó szerint ezt mondta:

Végeredményben minden a pénzről szól. Ebben biztos vagyok.

Később aztán letagadta az általa elmondottakat mondván, hogy csak a szájába adták a neki tulajdonított kijelentéseket egy oknyomozó újságíróra hivatkozva.

Hát itt tartunk. Ahelyett, hogy politikai hovatartozás nélkül örülnénk neki, hogy a migránsok akcióját sikeresen megfékezték a határőrizeti szervek, s a bíróság is példás gyorsasággal meghozta az ítéleteket, ehelyett akadnak médiumok, amelyek kétségbe vonják a meghiúsított akció valódiságát, megtorpedózási kísérlettel célba véve az embereknek a határőrizeti szervek munkájába vetett hitét. Azt, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát saját hazájában. Ott, ahol a hárommillió ember akaratának megfelelő kormány vigyáz rájuk már tíz éve.

Pedig nem kéne mást tenni, mint legalább ilyen nemzetbiztonsági szempontból kifejezetten kényes esetekben a ballibeknek is uralkodni magukon. Igaz, az is tény, hogy nem mindenki Woody Allen…

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Málta magának követeli az őscápafogat, amelyet György brit herceg kapott ajándékba

Málta magának követeli azt az ősi óriáscápafogat, amelyet György brit herceg a hétvégén kapott ajándékba Sir David Attenborough világhírű természetfilmestől új filmje bemutatása alkalmából.

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

Lemondásra szólította fel az EB alelnökét Varga Judit | Szja-mentesek lehetnek a munkavállalói koronavírustesztek | Karácsony száműzné Szent István szobrát a róla elnevezett parkból.

Nemzetközi képzési központot hoznak létre a debreceni Atommagkutató Intézetben

A debreceni Atommagkutató Intézet (Atomki) és az Isotoptech Zrt. konzorciuma a Széchenyi 2020 programban Nemzetközi Radiokarbon AMS Kompetencia és Képzési Központot hoz létre, a több mint 1,8 milliárd forint összköltségű beruházás az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap csaknem 1,4 milliárd forintos támogatásával készül el – közölte az Atomki az MTI-vel.

„Egészpályás letámadás kell az LMBTQ-lobbi ellen” – bekeményít a veszprémi jobboldal

„Egészpályás letámadás kell az LMBTQ-lobbi ellen” – bekeményít a veszprémi jobboldal

A hétvégén megalakult, egész pontosan újjáalakult az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) veszprémi csoportja. Az eseményt követően Halmay Gábor veszprémi IKSZ-elnök, valamint Nacsa Lőrinc, a szervezet országos vezetője nyilatkozott a 888-nak.

Mohács 5 tanulsága

Mohács 5 tanulsága

A vasárnapi mohácsi időközi választásra reflektálva írt bejegyzést a Nézőpont Intézet, ahol a polgármesterjelöltek mellett, képviselőket is választottak. Ennek a választási eseménynek öt fontos tanulságát szedte össze most a Nézőpont.

Karácsony száműzné Szent István szobrát a róla elnevezett parkból

Karácsony száműzné Szent István szobrát a róla elnevezett parkból

A szerdai közgyűlésre benyújtott előterjesztés szerint Szent István, az államalapító király szobrát az eredeti tervvel ellentétben nem Budapest egyik kiemelt helyén állítaná fel a baloldali vezetés, hanem a XIX. kerületi Templom téren – közölte a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére