Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyetem, begyetem, gendertánc

Georg Spöttle

2021.04.22. 10:00

Vége az izgalomnak, az örömteli várakozásnak, az aggódásnak, az izzadt tenyérnek, hiszen a baloldal újra talált valamit, amibe beleköthetett. Nem ám hátradőlni egy pohár rozéval, élvezni a tavaszt, és gyönyörködni az egyre növekvő oltási számokban, nem bizony. Kellett egy új „drágaszág”, amire rá lehetett cuppanni, mint kráken a spanyol gályára. Ki gondolta volna, hogy ez a Fudan Egyetem terve lesz.

 

Én őszintén nem vágom, mi van a baloldalon, de egyben biztos vagyok, még sosem jártak Kínában. Már a Sinopharm-vakcinába is belekötöttek, holott a piacon lévő egyik legjobb oltóanyag. Bár mit is várhatnánk egy országtól, amely több ezer éves gyógyszerészetre és orvostudományra tekint vissza? Ha szerencsesüti lennék, és egy libsi törne fel (szörnyű gondolat), ez állna a cetlimen: „Nincs eszed, menjél Kínába, nézz körül, és tanuljál, gyökér.” A Középső Birodalom nem egy tornacipőszagú olcsó kisbolt egy aluljáróban, ahogy ezt a baloldal sugallja, hanem egy világhatalom, nézzük ezt akár katonai, gazdasági vagy innovációs téren. Ottjártamkor feltűnt, hogy esténként még iskolásgyerekek vannak úton a metrón. A helyi ismerőseim felvilágosítottak, hogy a skacok a gimi után esti iskolába járnak, ahol már tinédzserkorban szakosodnak, hogy bekerülhessenek a legjobb egyetemekre. Olyanokra, mint a sanghaji Fudan, ahol 70 különféle szak közül választhatnak.

Nem véletlen, hogy olyan egyetemek, mint a világhírű MIT (Massachusetts Institute of Technology), a Harvard vagy a frankfurti Goethe Egyetem is évek óta partnere a Fudannak. Persze kit érdekelnek ilyen csacskaságok, hiszen mennyivel jobb a CEU. Annak még varázslatos képességei is vannak, elüldözték, de mégis itt van. Na meg a világ legmodernebb víruskutató laboratóriuma hogyan vetekedhetne a genderszakkal, ahol gyér szakállas libsi kis okostojások szájtátva hallgatják Rainbow professzort, hogy most már a fiúk is menstruálhatnak, és minden más vélemény csak náci ideológia. Ja, és mindezt 12 000 eurós tandíjért. A hülyének is megéri, illetve csak annak. Kína, ugyan már, mit köszönhetünk mi Kínának? Ja, csak a papírt, a porcelánt, az iránytűt, a lőport, az ejtőernyőt, a nyomtatást (sok száz évvel Gutenberg előtt), a szeizmográfot, a gyógyszerészetet...

A baloldalnak most az a baja, hogy idehozzuk a tudást? Egy remek egyetemet, ahol magyar és külföldi diákok a legmodernebb módszerekkel tanulnak. Vagy a pénz fáj nekik, hogy nem tudják ők eltapsolni? Bezzeg az SZFE-be pumpált milliárdokkal nem volt bajuk, ez is elgondolkodtató. Kína pedig, ahogy Oroszország is, a barátunk. Ők voltak az elsők, akik a járvány berobbanása után védőfelszerelést szállítottak nekünk, és tőlük jön a vakcinák jó része. Mit kaptunk a „fejlett Nyugattól”? Kritikát és kötelezettségszegési eljárásokat.

Persze azt se felejtsük el, hogy Gyurcsány Ferenc mit is mondott pekingi útja alkalmából, amikor még miniszterelnök volt:

Kína igyekszik helyesen kezelni a kihívásokat és a globális kérdéseket. Néhány ország aggodalommal tekint erre. Én inkább lehetőséget látok olyan új partnerek fellelésére, akikben megvan az erő és a képesség arra, hogy hozzájáruljanak egy harmonikus világhoz.”

(Peking, 2008. augusztus 18.)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: Ma nem létezik liberális demokrácia, csak liberális nem-demokrácia

Orbán Viktor: Ma nem létezik liberális demokrácia, csak liberális nem-demokrácia

Ma nem létezik liberális demokrácia, csak liberális nem-demokrácia, van benne liberalizmus, de nincs benne demokrácia – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a postoj.sk című szlovák hírportálnak adott, szerdán este megjelent interjújában.

Közép- és Kelet-Európa adósosztályzatai átvészelték a koronavírus-sokkot

Ezt az egyik legnagyobb nemzetközi hitelminősítő szervezet közölte.

Adolf Hitlerhez hasonlította a miniszterelnököt Hadházy Ákos

Adolf Hitlerhez hasonlította a miniszterelnököt Hadházy Ákos

A Führerhez hasonlította Orbán Viktort a baloldali pókember és botránypolitikus.

Gyurcsányék tőkéje a piaci sülthal-mutogatás

Gyurcsányék tőkéje a piaci sülthal-mutogatás

Gyurcsány sült hallal a kezében pózolt büszkén Facebook-bejegyzésében. Elgondolni is nehéz, hogy a baloldali koalíció vezetője képes abba a mélységbe alámerülni, ahol politikai alattvalói, Jakab Péter meg Szabó Tímea parizeres, paprikás krumplis fotókat posztolgatnak. Jelezve, hogy ők is azon kis keresetű, egyszerű emberek közé tartoznak, akiket reménybeli szavazóiknak tekintenek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére