Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel és a baloldal a bevándorlókban látja az új proletariátust

Bertha László

2019.05.22. 15:18

A Marx csodálatától (is) megrészegült Juncker & Co. a baloldallal egyetemben új társadalomról és új proletariátusról ábrándozik.

A Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság megrendelésére 170 oldalas tanulmány született arról, hogy a tömeges bevándorlás miért is gyümölcsöző Európa számára; félretéve az olyan „kellemetlen apróságokat” (nevezzük tényeknek), mint a százak halálával járó terrortámadások, a bűncselekmények számának meredek emelkedése, vagy éppen az iszlám kulturális térhódítása a nyugat-európai országokban.

Brüsszel állítása szerint a harmadik világból érkező migráció nemcsak pozitív folyamat, hanem annak hiánya esetén egyenesen hanyatlás vár az öreg kontinensre, mondván: a munkásosztály csökkenő létszáma egyedül a migráció útján pótolható.

„Ha az EU nem fogad egyetlen nemzetközi migránst sem 2060-ig, akkor a 28 tagállam össznépessége 75 millióval (14 százalékkal) lesz kevesebb” – írják a tanulmányban mindezt azok a bürokraták, akik rendre támadják azon intézkedéseket, melyek az európai nemzetállamok polgárainak gyarapodásában, nem pedig a Közel-Keletről és Afrikából történő emberimport menedzselésében érdekeltek.

Brüsszel ugyanis nem demográfiai fordulatban, hanem népességcserében gondolkodik, akárcsak a baloldal.

Előbbi a globális nagytőke gazdasági érdekeinek kiszolgálását, míg utóbbi egy új társadalom megteremtésének lehetőségét látja a tömeges bevándorlásban. A közös pont az új munkásosztály, azaz a proletariátus megteremtése.

A globalistáknak az olcsó munkaerő, a baloldalnak pedig a szavazók hiányoznak. E logika szerint a bevándorlók az új elnyomottak, az új kizsákmányoltak, akik a baloldal védelmére szorulnak.

Míg a hagyományos értelemben vett jobboldali erők nemzetben, úgy a nemzetközi baloldal az idők folyamán mindig is osztályharcban, elnyomókban és elnyomottakban gondolkodott.

A probléma azonban az, hogy a nyugati világban szép lassan elfogytak az „elnyomottak”.

A munkásosztály és a nők emancipálása után egyetlen épkézláb társadalmi csoport és törekvés sem maradt, mely választói többséghez vezethetne Európa-szerte a baloldalon. A szexuális kisebbségek ügye hiába felkapott téma, azok marginális száma aligha elegendő mindehhez.

A közvélemény-kutatások ugyanakkor alátámasztják azt a jól ismert választói magatartást, hogy a harmadik országokból származó, szavazati joggal rendelkező bevándorlók előszeretettel szavaznak baloldali és liberális, mintsem jobboldali és konzervatív pártokra. Mindez aligha elhanyagolható annak tudatában, hogy Európa nagyvárosaiban a migrációs háttérrel rendelkező szavazók már a mérleg nyelveként funkcionálnak.

Jogosan merül fel azonban a kérdés: mennyiben számíthat a baloldal hosszú távon a bevándorlókra?

A 2015-ben kirobbant bevándorlási válság következményei alapjaiban rengették meg a nyugat-európai társadalmakat, rávilágítva a multikulturalizmus és az integráció kudarcosságára. Kérdés, hogy meddig tartható fenn a baloldali, bevándorláspárti politikai tömörülések és a migrációs háttérrel rendelkező szavazói csoportok „szimbiózisa”?

Mikor érkeznek el arra a pontra, amikor már nem a baloldalon, hanem saját képviseletüket megteremtve iszlám pártokban és mozgalmakban képzelik el a jövőjüket a főképp muzulmán országokból származó bevándorlók?

Mindez a felismerés nemcsak a baloldalnak, hanem egész Európának fájdalmas lesz.

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha László, Falusi Vajk, Fűrész Gábor, GFG, Gábor László, H.I., Horváth Zsófia, Ifj. Lomnici Zoltán, Megadja Gábor, Pozsonyi Ádám, Szentesi Zöldi László, Vincze Viktor Attila.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ezért fog pozíciókat osztogatni Gyurcsány embereinek Karácsony

Ezért fog pozíciókat osztogatni Gyurcsány embereinek Karácsony

A kampányban nyújtott segítségért az MSZP és a DK is követelni fogja a jussát.

Orbán Viktor: a kormány a legfontosabb kérdésekben megerősítést kapott

Orbán Viktor: a kormány a legfontosabb kérdésekben megerősítést kapott

Az Országgyűlés hétfőn délután 1 órától kéthetes üléssel kezdte meg őszi munkáját, Orbán Viktor napirend előtt szólalt fel.

Orbán Viktor levelet írt a fideszes önkormányzati képviselőknek

Orbán Viktor levelet írt a fideszes önkormányzati képviselőknek

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke levélben fordult a kormánypártok új önkormányzati képviselőihez és polgármestereihez, azt kérve tőlük: saját településükön, ha ellenzékben dolgoznak is, azt támogassák, ami jó az adott városnak vagy falunak – közölte az Origo a Bereznai Csaba képviselő által a közösségi oldalán nyilvánosságra hozott levél alapján hétfőn.

Charlie, a láncfűrészes

Charlie, a láncfűrészes

Hollywood nem pusztán klisékkel dolgozik, de cenzort telepített mindannyiunk agyába, ott vicsorog, onnan ítélkezik, és amit a politikailag korrekt tucatítélkezéssel kivet belőlünk, az nem is létezik.

A boszniai Bihács polgármestere megvonja a támogatást az illegális bevándorlóktól

Suhret Fazlic a válságintézkedések között említette, hogy a városi vízmű nem fog napi 20 ezer liter vizet szállítani a migránstáborba – közölte az M1 hétfő reggeli műsorában a Bihácsról bejelentkező tudósító.

Ébredjetek már fel fiatalok!

Ébredjetek már fel fiatalok!

Igen, hozzátok beszélek, akik jókat derültök egy „szemkilövető” Gyurcsány Ferencen, ámuldoztok, hogy milyen menő, miközben ízléstelenebbnél ízléstelenebb módon gúnyoljátok ki azt, aki tesz is értetek valamit. Tudatlanság ez? Nem hiszem. Csupán megvezetés. Ez nekik nagyon jól megy.

Egyelőre nem tud megalakulni a Fővárosi Közgyűlés

Nem tud megalakulni a Fővárosi Közgyűlés addig, amíg nem emelkednek jogerőre a kerületi polgármester-választások eredményei, mert csak a kerületi eredmények alapján állapítható meg a közgyűlés összetétele.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére