Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel és a baloldal a bevándorlókban látja az új proletariátust

Bertha László

2019.05.22. 15:18

A Marx csodálatától (is) megrészegült Juncker & Co. a baloldallal egyetemben új társadalomról és új proletariátusról ábrándozik.

A Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság megrendelésére 170 oldalas tanulmány született arról, hogy a tömeges bevándorlás miért is gyümölcsöző Európa számára; félretéve az olyan „kellemetlen apróságokat” (nevezzük tényeknek), mint a százak halálával járó terrortámadások, a bűncselekmények számának meredek emelkedése, vagy éppen az iszlám kulturális térhódítása a nyugat-európai országokban.

Brüsszel állítása szerint a harmadik világból érkező migráció nemcsak pozitív folyamat, hanem annak hiánya esetén egyenesen hanyatlás vár az öreg kontinensre, mondván: a munkásosztály csökkenő létszáma egyedül a migráció útján pótolható.

„Ha az EU nem fogad egyetlen nemzetközi migránst sem 2060-ig, akkor a 28 tagállam össznépessége 75 millióval (14 százalékkal) lesz kevesebb” – írják a tanulmányban mindezt azok a bürokraták, akik rendre támadják azon intézkedéseket, melyek az európai nemzetállamok polgárainak gyarapodásában, nem pedig a Közel-Keletről és Afrikából történő emberimport menedzselésében érdekeltek.

Brüsszel ugyanis nem demográfiai fordulatban, hanem népességcserében gondolkodik, akárcsak a baloldal.

Előbbi a globális nagytőke gazdasági érdekeinek kiszolgálását, míg utóbbi egy új társadalom megteremtésének lehetőségét látja a tömeges bevándorlásban. A közös pont az új munkásosztály, azaz a proletariátus megteremtése.

A globalistáknak az olcsó munkaerő, a baloldalnak pedig a szavazók hiányoznak. E logika szerint a bevándorlók az új elnyomottak, az új kizsákmányoltak, akik a baloldal védelmére szorulnak.

Míg a hagyományos értelemben vett jobboldali erők nemzetben, úgy a nemzetközi baloldal az idők folyamán mindig is osztályharcban, elnyomókban és elnyomottakban gondolkodott.

A probléma azonban az, hogy a nyugati világban szép lassan elfogytak az „elnyomottak”.

A munkásosztály és a nők emancipálása után egyetlen épkézláb társadalmi csoport és törekvés sem maradt, mely választói többséghez vezethetne Európa-szerte a baloldalon. A szexuális kisebbségek ügye hiába felkapott téma, azok marginális száma aligha elegendő mindehhez.

A közvélemény-kutatások ugyanakkor alátámasztják azt a jól ismert választói magatartást, hogy a harmadik országokból származó, szavazati joggal rendelkező bevándorlók előszeretettel szavaznak baloldali és liberális, mintsem jobboldali és konzervatív pártokra. Mindez aligha elhanyagolható annak tudatában, hogy Európa nagyvárosaiban a migrációs háttérrel rendelkező szavazók már a mérleg nyelveként funkcionálnak.

Jogosan merül fel azonban a kérdés: mennyiben számíthat a baloldal hosszú távon a bevándorlókra?

A 2015-ben kirobbant bevándorlási válság következményei alapjaiban rengették meg a nyugat-európai társadalmakat, rávilágítva a multikulturalizmus és az integráció kudarcosságára. Kérdés, hogy meddig tartható fenn a baloldali, bevándorláspárti politikai tömörülések és a migrációs háttérrel rendelkező szavazói csoportok „szimbiózisa”?

Mikor érkeznek el arra a pontra, amikor már nem a baloldalon, hanem saját képviseletüket megteremtve iszlám pártokban és mozgalmakban képzelik el a jövőjüket a főképp muzulmán országokból származó bevándorlók?

Mindez a felismerés nemcsak a baloldalnak, hanem egész Európának fájdalmas lesz.

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha László, Falusi Vajk, Fűrész Gábor, GFG, Gábor László, H.I., Horváth Zsófia, Ifj. Lomnici Zoltán, Megadja Gábor, Pozsonyi Ádám, Szentesi Zöldi László, Vincze Viktor Attila.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Régi bűnnek, hosszú az árnyéka

Régi bűnnek, hosszú az árnyéka

Az Alapjogokért Központ a második Orbán-kormány megválasztásának 10 éves évfordulóján elsőként az „Őszinteség” elnevezésű tanulmányát mutatta be.

Sikeres a bértámogatási program, egyre többen igénylik

Rövid idő alatt már több mint 3000 munkavállaló után igényelték a cégek.

Megjelent a Trianon-dráma, A beszéd című film újabb előzetese

A beszéd – Apponyi a magyar ügy védelmében című, 50 perces film premierje június 4-én, 20 óra 15 perckor lesz a Duna Televízióban.

Gátlástalanul támadta a vírus elleni védekezést a Gyurcsány-párt

Gátlástalanul támadta a vírus elleni védekezést a Gyurcsány-párt

A rágalmazásokban a DK járt az élen, mutatjuk, hogy miket mondtak a Gyurcsány-párti politikusok.

Két lépésben emeli a kormány a lelkészek jövedelmét

Júniustól és januártól megduplázódik a kistelepüléseken szolgáló lelkészek, papok, rabbik kiegészítő jövedelempótléka – közölte Balog Zoltán miniszterelnöki biztos.

„Tíz év alatt a magyarok visszanyerték a kormány munkájába vetett bizalmat”

„Tíz év alatt a magyarok visszanyerték a kormány munkájába vetett bizalmat”

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Le Figarónak adott interjút, ahol a Fidesz 10 éves kormányzásáról volt szó.

Kisfaludy-program: minden pályázó szálláshely megkapja a támogatást

Történelmi jelentőségűnek nevezte Guller Zoltán a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a szobánként járó egymilliós támogatást.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére