Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Eszenyi-ügyről

G. Fodor Gábor

2020.03.12. 18:45

„Sanyi: eljön majd a showmba, Ica?

Ica: De ugye nem peep?

Sanyi: Nem, night.”

(Csapd le csacsi)

 

Vajon honnét ismerős ez az egész?

A héten – hogy egy közkedvelt slágert idézzünk – felrobbant a gecigránát.

Hétfőn két agyonismert művészember, Fenyvesi Lili és Néder Panni esett neki a Víg igazgatójának a 2010-es sérelmeikért. Majd jött a Vígből eltávozott tagok közös nyilatkozata, majd Kovács Patrícia olvasott be Eszenyinek (2009-2011 között volt a társulat tagja), aztán Börcsök Enikő sajnálkozott (több mint 25 éve a Víg tagja), hogy őt csak a nagyszínpad varázsa tartja az Eszenyi-féle színházban. De még egy három hónapig Eszenyi mellett dolgozó asszisztenst (az illető 2012-ben volt három hónapig Eszenyi titkára) is sikerült a Karácsony Gergely ócska smasszereiként dolgozó 24.hu, HVG és Index lófejgyártó portáloknak megszólaltatniuk.

A vádak a következők: „toxikus légkör uralkodik a színházban”, „hatalmi visszaélések” történnek, „verbális erőszak” és „nyilvános megalázás” zajlik. Eszenyi „megalázó stílusban üvölt”, olyan helyzetet teremt, amiben „az ember lesütött szemmel nyeli a könnyeit”, sőt: „tíz percen belül ellentétes információt mond, mégis azt érezteti veled, hogy te vagy az idióta”, „a hátuk mögött beszéli ki az intézmény dolgozóit” és így tovább.

Nocsak, nocsak, mennyire mélyen is ülnek a 2008-as, 2010-es, 2012-es sérelmek.

Hofi azt mondaná, „hirtelen de érzékenyek lettek a lelkeim”.

S valóban:

Hirtelen érzékenyek lettek. Együtt mindahányan. Ők, a művészemberek. Hirtelen épp akkor, amikor igazgatót választanak a Víg élére. Hirtelen most lett elviselhetetlen minden.

A művész az, aki a határhelyzetet keresi és még azon is túlmegy.

Most pedig itt picsognak mindahányan, mert Eszenyi felemelte a hangját, üvöltözött velük, az egyikhez még a cipőjét is hozzávágta és így tovább.

Valamikor 2008-ban, 2010-ben és 2012-ben.

Most ez komoly?

Mindenesetre a Karácsony vezette főváros vizsgálatot indít.

A 24.hu-s smasszer pedig kimondatja a 2012-ben három hónapig Eszenyi mellett időző és naplót vezető titkárral, hogy mit is kell gondolni erről az egészről (hülyebiztos verzióban még ki is emelték, nehogy elkalandozzanak a gondolataid), miszerint:

 

EZZEL A HABITUSSAL SENKINEK NEM SZABADNA EGY EKKORA INTÉZMÉNYT VEZETNIE, ÉS ENNYI EMBERÉRT FELELŐSSÉGET VÁLLALNIA.

 

Érted már bazmeg, Eszenyi elvtársnő? Hibáztál.

Ott kellett volna lenni azon a tüntetésen, Eszenyi elvtársnő.

Jaj, szomszédasszony, jó lenne az a csalitos, ugyan már, úgysem kell az már magának.

„Béla: Pillanat! Sajnos még mindig nem volt módomban megtekinteni az építési engedélyt, ellenben valaki áthajított a kerítésen egy tubust! Ugye? Nem mondom, hogy maguk voltak. Lehet, hogy az utca népe! Mit lehet tudni? Vagy-vagy! Pillanat szomszéd! Nem akar tárgyalni velem a hátsó telek ügyében? Na! Hát az olyan csalitos! Tudja? Hát nézze csak meg! Hát soha nem járnak arra! Na! Hát minek az a…Volt itt ám a télen egy-két fekete fuvar. Ég a beton, ez az! Tények makacs dolgok! Biztos, ami biztos feljegyeztem. Típus, betű, szám, satöbbi! Anyag, dátum! Há-há-há. Szomszéd! Megállapodhatnánk! Hm? Na! Há minek az maguknak! Hát nem is használják azt a csalit…

Géza: Viszlát.

Béla: Viszlát.”

 

Viszlát, Eszenyi Enikő.

Eszenyi 2009. február 1. óta a Vígszínház igazgatója, megbízatása idén jár le.

Nem peep, hanem night.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Esőzés: összeomlott a Bay-kastély Ördögkúton

Az elmúlt napok esőzései nyomán összeomlott Bay-kastély az erdélyi Ördögkúton.

Vasárnap is extrém lesz az UV-sugárzás: 20 perc alatt bőrpír keletkezhet

Vasárnap is extrém lesz az UV-sugárzás: 20 perc alatt bőrpír keletkezhet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatójában azt írták: a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8,4-es (extrém) UV-B-sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Napi tükör: a fake news-tól a tyúkszemre taposásig

Napi tükör: a fake news-tól a tyúkszemre taposásig

Napi összefoglalónkat sajnos újból egy visszatetsző fake news információval kellett kezdeni, ami szintén baloldalhoz kötődik. Orbán Viktor Trumpnak küldött ünnepi köszöntője mellett kiderült: az olasz jobboldal a magyar miniszterelnök teljesítményét méltatta, miközben a kormány nagyon rátaposott a főváros tyúkszemére.

Meggyőzték az Uniót, az állam támogathatja a munkahelyek megvédését

Új program indul azoknak a magyar vállalatoknak a támogatásáért, amelyek hajlandóak legalább 560 millió forint beruházást végrehajtani a koronavírus-járvány miatt veszélybe került munkahelyek megvédéséért – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebook-oldalán.

Óvatosan a nyaralással: megbetegedési rekord Bulgáriában, 182 új fertőzött

Óvatosan a nyaralással: megbetegedési rekord Bulgáriában, 182 új fertőzött

Rekordszámú, 182 új beteget jelentettek az elmúlt 20 órában Bulgáriában, ahol így 5497-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma – közölte szombaton a bolgár egészségügyi minisztérium.

Halálos baleset Inárcson, egy 37 éves férfi meghalt

Összeroncsolódott személyautók Inárcson 2020. július 4-én.

888-interjú: Ébresztő, elnyomott konzervatívok!

888-interjú: Ébresztő, elnyomott konzervatívok!

Ha találnánk egy-két olyan embert, legyen az vidéki fiatal vagy fővárosi idős néni, esetleg ötgyermekes családanya, akinek fel tudjuk futtatni a Facebook-oldalát vagy Youtube csatornáját, és aki értékes gondolatokat tud megosztani velünk, annak én már nagyon örülnék – nyilatkozta mások mellett a 888-nak Kovács István, a Megafon alapítója.

Lánchíd: a kormány keményen a főváros tyúkszemére lépett

Lánchíd: a kormány keményen a főváros tyúkszemére lépett

Élmény volt hallgatni azt a kétségbeesett mosakodást, amit Karácsony főpolgármester és a Lánchíd-felújítás legújabb illetékese Tüttő Kata, az MSZP-kötődésű vörös báró, Leisztinger Tamás egykori élettársa vitt véghez az ATV péntek esti műsoraiban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére