Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Eszenyi-ügyről

G. Fodor Gábor

2020.03.12. 18:45

„Sanyi: eljön majd a showmba, Ica?

Ica: De ugye nem peep?

Sanyi: Nem, night.”

(Csapd le csacsi)

 

Vajon honnét ismerős ez az egész?

A héten – hogy egy közkedvelt slágert idézzünk – felrobbant a gecigránát.

Hétfőn két agyonismert művészember, Fenyvesi Lili és Néder Panni esett neki a Víg igazgatójának a 2010-es sérelmeikért. Majd jött a Vígből eltávozott tagok közös nyilatkozata, majd Kovács Patrícia olvasott be Eszenyinek (2009-2011 között volt a társulat tagja), aztán Börcsök Enikő sajnálkozott (több mint 25 éve a Víg tagja), hogy őt csak a nagyszínpad varázsa tartja az Eszenyi-féle színházban. De még egy három hónapig Eszenyi mellett dolgozó asszisztenst (az illető 2012-ben volt három hónapig Eszenyi titkára) is sikerült a Karácsony Gergely ócska smasszereiként dolgozó 24.hu, HVG és Index lófejgyártó portáloknak megszólaltatniuk.

A vádak a következők: „toxikus légkör uralkodik a színházban”, „hatalmi visszaélések” történnek, „verbális erőszak” és „nyilvános megalázás” zajlik. Eszenyi „megalázó stílusban üvölt”, olyan helyzetet teremt, amiben „az ember lesütött szemmel nyeli a könnyeit”, sőt: „tíz percen belül ellentétes információt mond, mégis azt érezteti veled, hogy te vagy az idióta”, „a hátuk mögött beszéli ki az intézmény dolgozóit” és így tovább.

Nocsak, nocsak, mennyire mélyen is ülnek a 2008-as, 2010-es, 2012-es sérelmek.

Hofi azt mondaná, „hirtelen de érzékenyek lettek a lelkeim”.

S valóban:

Hirtelen érzékenyek lettek. Együtt mindahányan. Ők, a művészemberek. Hirtelen épp akkor, amikor igazgatót választanak a Víg élére. Hirtelen most lett elviselhetetlen minden.

A művész az, aki a határhelyzetet keresi és még azon is túlmegy.

Most pedig itt picsognak mindahányan, mert Eszenyi felemelte a hangját, üvöltözött velük, az egyikhez még a cipőjét is hozzávágta és így tovább.

Valamikor 2008-ban, 2010-ben és 2012-ben.

Most ez komoly?

Mindenesetre a Karácsony vezette főváros vizsgálatot indít.

A 24.hu-s smasszer pedig kimondatja a 2012-ben három hónapig Eszenyi mellett időző és naplót vezető titkárral, hogy mit is kell gondolni erről az egészről (hülyebiztos verzióban még ki is emelték, nehogy elkalandozzanak a gondolataid), miszerint:

 

EZZEL A HABITUSSAL SENKINEK NEM SZABADNA EGY EKKORA INTÉZMÉNYT VEZETNIE, ÉS ENNYI EMBERÉRT FELELŐSSÉGET VÁLLALNIA.

 

Érted már bazmeg, Eszenyi elvtársnő? Hibáztál.

Ott kellett volna lenni azon a tüntetésen, Eszenyi elvtársnő.

Jaj, szomszédasszony, jó lenne az a csalitos, ugyan már, úgysem kell az már magának.

„Béla: Pillanat! Sajnos még mindig nem volt módomban megtekinteni az építési engedélyt, ellenben valaki áthajított a kerítésen egy tubust! Ugye? Nem mondom, hogy maguk voltak. Lehet, hogy az utca népe! Mit lehet tudni? Vagy-vagy! Pillanat szomszéd! Nem akar tárgyalni velem a hátsó telek ügyében? Na! Hát az olyan csalitos! Tudja? Hát nézze csak meg! Hát soha nem járnak arra! Na! Hát minek az a…Volt itt ám a télen egy-két fekete fuvar. Ég a beton, ez az! Tények makacs dolgok! Biztos, ami biztos feljegyeztem. Típus, betű, szám, satöbbi! Anyag, dátum! Há-há-há. Szomszéd! Megállapodhatnánk! Hm? Na! Há minek az maguknak! Hát nem is használják azt a csalit…

Géza: Viszlát.

Béla: Viszlát.”

 

Viszlát, Eszenyi Enikő.

Eszenyi 2009. február 1. óta a Vígszínház igazgatója, megbízatása idén jár le.

Nem peep, hanem night.

OLVASTAD MÁR?

Újabb migránstáborban jelent meg koronavírus

Újabb migránstáborban jelent meg koronavírus

Franciaországban sem jobb a helyzet, mint a görögöknél.

Kovács Zoltán helyretette a BBC-t

A magyar kormány nem kapott korlátlan hatalmat a koronavírus elleni védekezésről szóló friss törvény nyomán, soha nem is vágyott ilyesmire, és ez nagyon sajnálatos is lenne – mondta Kovács Zoltán szerdán a BBC-nek adott rövid interjújában.

Babos Tímea: Sajnálom, hogy Wimbledont nem lehet későbbre halasztani

Babos Tímea: Sajnálom, hogy Wimbledont nem lehet későbbre halasztani

A II. világháború óta először törölték a wimbledoni tenisztornát.

Migráns vert agyon egy nyugdíjast, mert felhívta a figyelmét a kijárási tilalomra

Migráns vert agyon egy nyugdíjast, mert felhívta a figyelmét a kijárási tilalomra

A pakisztáni migránst a rendőrök is ismerték, ugyanis drogügyletekben volt érintett.

Ha krónikus betegségben szenvedsz, ez a felhívás neked szól!

Fokozottan vigyázzanak magukra azok, akik krónikus betegségben szenvednek, nekik különösen fontos a járványügyi ajánlások és szabályok betartása – hívta fel a figyelmet a megelőzésre az Emmi.

Ez a nap sem volt semmi: újabb halálos áldozatok, a sorosisták mégis csak a törvénnyel foglalkoznak, a kormány viszont 6 repülőnyi védőeszközt szerzett

Ez a nap sem volt semmi: újabb halálos áldozatok, a sorosisták mégis csak a törvénnyel foglalkoznak, a kormány viszont 6 repülőnyi védőeszközt szerzett

Mozgalmas nap volt ez a szerda is: sajnos a járvány újabb halálos áldozatokat szedett Magyarországon, világszerte pedig már 30 ezer felett van a halálos áldozatok száma. Valahogy a Soros által pénzelt Helsinki Bizottságot mégis inkább a magyar koornavírus-törvény érdekli, semmint a járvány. A magyar kormány viszont teszi a dolgát: újabb nagymennyiségű védőeszköz érkezik repülőkön.

Kovács Zoltán: mindenkinek joga van tudni, kiket veszélyeztet a járvány

Kovács Zoltán: mindenkinek joga van tudni, kiket veszélyeztet a járvány

Minden magyar embernek joga van tudni, hogy a koronavírus mely korosztályokat, célcsoportokat veszélyezteti leginkább, és milyen betegségek jelentenek különös veszélyt a vírus szempontjából – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán videóüzenetben, miután a Társaság a Szabadságjogokért nevű sorosista civilszervezet a személyiségi jogok megsértésével hozta kapcsolatba az adatközlést.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére