Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az embereknek fel kéne végre ébredni!

Pozsonyi Ádám

2021.04.28. 09:00

Nehéz eldönteni, hogy vicces vagy szomorú látni egyes emberek erőlködését oltásügyben. (Az oltás megbetegít, mi nem oltatunk, diktatúra.) Igen, az olyan emberek erőlködését, akiknek annyi hatalmuk sincs, hogy a lépcsőház falának festésénél megváltoztassák a lakóbizottság döntését, vagy hogy a Tescóban 5 százalék engedményt kicsikarjanak a Milka csokira, de ők világhatalmak által is elfogadott – ha összeesküvés-elméletesen nézzük, rábólintott – intézkedések ellen tüntetnek durcásan, és zsebelik be érte mohón a 12 lájkot meg a napi vitaadagjukat. Ez minden bizonnyal nem más, mint maga az ÉBREDÉS!

 

Mert, mint tudjuk, fel kéne ébredni.
Sőt, fel kéne ébredni végre!
Mert mi tudjuk az igazságot, ellentétben velük, akik meg nem tudják. Ha ők tudnák, akkor ugyanazt mondanák, mint mi. De amíg nem azt mondják, addig még nem ébredtek fel. Addig ők csak birkák.
Birka az, aki másként gondolkodik, mint mi. És felébredt az, aki a mi nézetünket hangoztatja, bár ez kissé kontraproduktív, lévén, ha mindenki ugyanazt mondaná, mint mi, akkor csökkenne a lázadásból fakadó dicsőségérzet, és kevesebb öröm lenne kijelenteni, hogy ők márpedig birkák – ellentétben velünk –, és ébredjenek végre fel!

Korunkban mindenfajta másság, idegenség és torzultság elfogadásáról szónokolnak mindenütt, s egyes idealisták fennhangon hirdetik, hogy lehetséges kultúrákat és emberfajokat egymás nyakára zúdítani, miközben a legtöbb ember azt sem képes elviselni, ha valaki szűkszavú vagy körülményesen fejezi ki magát, idegesítően nevet, hangosan veszi a levegőt, vagy esetleg túl közel áll hozzá a villamoson.
(Utóbbitól mondjuk én is frászt kapok, de hát én sosem állítottam magamról, hogy toleráns ember lennék.)

Szóval az emberek.
Vannak az életben nehéz feladatok. Amelyekre azt mondják: „Nem könnyű.” Ezek közé tartozik a világbéke, az örökmozgó, vagy a dimenzióugrás kivitelezése. Ám létezik olyan, ami lehetetlen. Ami meghaladja az emberiség erejét. Megértetni a BKV-n utazó átlagemberrel, hogy ha nyáron működik a légkondi, nem szabad kinyitni az ablakot...
Úgyhogy épp ideje lenne végre már felébredni!

Nézem a képeket a nyitás napján bulizó és összetömörült „fiatalokról” – ez a kifejezés annyira kínos, magamtól le nem írnám soha –, meg az alatta lévő háborgásokat is.
Nem értem az embereket.
Mégis mit vártak?
És nem értem a „mert a fiatalságé a jövő, és mi mások leszünk”, illetve „a mai, modern fiatalság ilyen és olyan” felbuzdulásokat sem.
Ha a fiatalság bármit meg tudna változtatni, már megtette volna. Ha a fiatalság önmagában érték lenne, már megmutatta volna. A kettővel korábbi fiatalság meg a tizenkettővel korábbi.
Változott bármi is? Nem.
Még a hiú remények és a megvető hőbörgés is maradt ugyanaz.

Szóval az ébredés.
Tegnap utaztam hazafelé a buszon, s mögöttem két fiatalember ült. Olvasmányélményeiket vitatták meg, s az újszülöttek lelkesedésével haraptak bele a társadalom örök problémáiba.
„Tömeg”. Ezt a szót igen gyakran alkalmazták, s mindig a felsőbbrendűségüket kifejező stílusban. Mi vagyunk mi, s „ők” a tömeg...
Mivel gyakran vágtak egymás szavába, és túl sok idegen szót használtak, egy idő után eluntam, s elkalandozott a figyelmem, majd felfigyeltem a csöndre, s láttam, hogy leszállnak.
Egy darabig néztem távolodó hátukat, heves gesztikulálásukat, majd egyre kisebbek lettek, és beleolvadtak a tömegbe...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Egy temetőben is vidámabb a hangulat, mint a tegnap este a német válogatott öltözőjében volt A Nationalelf 4-2-re verte Costa Ricát, ám ez kevés volt, 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól. A Bild kínos részletességgel számolt be a német búcsúról. A brüsszeli marokkóiak pedig újra tüzesen ünnepelték, hogy a számukra otthont biztosító Belgium csapata kiesett. 

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén.

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

Emlékszünk jól: a baloldal következetesen kitartott amellett, hogy nem politikai, hanem szakmai okokból tartotta vissza Brüsszel a Magyarországnak járó összeget. Aztán a napokban a Szabad Európa cikkéből kiderült, hogy mégis. A gyerekek szexuális befolyásolása miatt történhetett mindez. Tehát politikai okokból, amit Orbán Viktor mai rádióinterjújában meg is erősített.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére