Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az emberek nem szeretnek kezet mosni

Pozsonyi Ádám

2021.12.09. 18:20

 

Gondolkoztam ezen a dolgon, és rájöttem valamire.

Az embereknek igazából nem az a bajuk a Covid elleni oltással, hogy új és ismeretlen, meg hogy „génmanipulált” – ezekre csak hivatkoznak, mert valamire mindig hivatkozni kell –, hanem az, hogy engedelmeskedni kéne. És betartani valamit. (A legtöbb ember, ha megkérdeznék, mit jelent az, mi az voltaképp, hogy gén, mi az, hogy manipulált, és mit jelent a génmanipulált a gyakorlatban, nehezen tudna rá válaszolni.)

Amit az öreganyjuk korában tettek kötelezővé, azzal az embereknek nincsen bajuk, csak azzal, amit mostanában. Az emberi természet már csak ilyen.

Mert amit régen tettek kötelezővé, az már alapállapotnak számít. Az nem „kötelező” dolog abban az értelemben, hogy kötelező, tehát korlátozás.

Az elektromos művek sárga csekkjén senki nem háborodik fel, hogy ott a cím: Bagoly utca 22/B, pedig amikor Magyarországon 1786-ban bevezették a házszámokat – a népszámlálással egy időben, egy rendeletben –, hihetetlen mértékű ellenállás alakult ki. „Mint magyar nemes: tiltakozom! Igenis, tiltakozom! Ősi kúriám falát nem fogjátok holmi számokkal összefirkálni!” A népszámlálással is meggyűlt a hatóság baja, mivel előfordult, hogy a számlálóbiztost megverték, sőt megölték. Ehhez képest a Facebook-csoportban hőbörgők tevékenysége szinte elhanyagolható.

Magyarországon 2019 óta kötelező és ingyenes a bárányhimlő elleni védőoltás. Amúgy ez 1998 óta elérhető nálunk, és 1988 óta használják Japánban. Évtizedes tapasztalat áll mögötte, nem „génmanipulált”, hanem a jó öreg elölt vírusos technológián alapszik, és mégis, az emberek most zúgolódnak ellene. Anyukás csoportokban pampognak, hogy „nekik ne mondják meg”. Nem érdeklik őket a szövődmények, hogy kórházba is lehet kerülni, mert ha ő ezen pár piros pöttyel anno túlesett, akkor majd biztos a gyerkőccel is így lesz. Őt ne kényszerítsék.

Egy cikkben olvasom:

„Tavaly a bárányhimlő elleni oltás is kötelező lett. Ezzel kapcsolatban az volt a szemlélet nem is olyan rég, hogy »kapja csak el az a gyerek, legyen túl rajta, és meglesz a védettsége«. Ismertem gyerekorvost, aki ezt hangoztatta, sőt: olyan körülményeket teremtett, hogy megfertőződjenek a gyerekek.

Sajnos vannak ilyen esetek, és voltak, akik bárányhimlőzsúrokat szerveztek ennek a gondolatnak a jegyében. Én nagyon haragszom ezért. A bárányhimlővel kapcsolatban általános hiedelem, hogy nem veszélyes, legfeljebb kellemetlen. Pedig nem lehet előre megmondani, hogy ki lesz, akinek idegrendszeri komplikációkat okoz, például – igaz, ritkán – a kisgyermekkori agyvérzésnek lehet az egyik kiváltója.”

Az emberek szeretik azt, ami tilos, és utálják azt, ami kötelező.

A biztonsági öv kötelező, a petárdázás meg tilos. Tilos, de sokan imádják. Veszélyes, kiviheti az ember szemét, sérüléseket okozhat, ezt milliószor elmondták, de mégis. Sőt, vannak, akik minden szilveszterkor hőbörögnek, hogy nekik joguk van hozzá, és szabadság. Ne mondják meg. Ne kötelezzék őket arra, hogy odafigyeljenek másokra, és ne zavarjanak másokat, és ne okozzanak másoknak kárt. Mint az oltásellenesek. A petárdapártiak és az oltásellenesek halmaza – megjegyzem – feltűnő egyezést mutat. Soha senki nem követeli a könyvtárba járás jogát. Csak azt a jogot követelik az emberek, ami veszélyes és káros.

A gyerekek nem szeretnek kezet mosni. Ennek tartom az emberiség egy részét. Evés előtt nem kezet mosó kisgyereknek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére