Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az elvtelenség eddig nem ismert mélysége

Bohár Dániel

2022.04.29. 18:00

Mennyit hallottuk a baloldalt az elmúlt 12 évben a sajtószabadságért aggódni, rinyálni, sírni? Aztán kiderült, hogy azt a sajtószabadságot szeretik, amit ők diktálnak. Mára pedig eljutottak oda, hogy még a saját médiumaikra is magasról tesznek.

 

Sajtószabadság – így hangzik a baloldal 12 éve mantrázott csodafegyvernek hitt hazugsága. Nincs olyan nagy szám, amelyben meg lehetne határozni, hogy hányszor mondták el, hogy Magyarországon megszűnt a sajtószabadság. Kész, vége! Orbán ezt is beszántotta.

Sajtószabadság addig volt Magyarországon, ameddig a média felállása nagyjából úgy nézett ki, hogy 95 százalék kőkemény balos propaganda és 5 százaléknyi alig megtűrt jobbos vélemény. Nem vicc, sokáig ez volt a helyzet, amely szerintük a kiegyensúlyozottság netovábbja volt.

 

A hazai sajtó helyzete kiegyensúlyozott lett, vagyis hasonló arányban van jelen jobboldali és baloldali, illetve ahogy ők hívják, független-objektív média. Viszont ezt ők már úgy élik meg, hogy megszűnt a sajtószabadság.

Emiatt folyamatosan hisztériáznak Magyarországon, az Európai Unióban, illetve a világ minden táján, ahol erre lehetőséget adnak nekik. Na de azt soha nem gondoltam volna, hogy a baloldal képes még a saját pártsajtóját is arcul köpni.

 

Történt ugyanis, hogy a héten a Parlamentben előkészítő tárgyalások folytak, amelyek során arról kellett volna megegyezniük a pártoknak, hogy ki milyen bizottsági és egyéb pozíciókat kap meg a következő négy évre. Hiába a korábbi kétharmados vereségek, ez eddig viszonylag normálisan működött. Most azonban annyira megsértődtek a balosok, hogy alig volt valaki, aki rájuk szavazott, hogy durcás óvodást játszva kivonultak a teremből.

A legdurvább azonban csak most következik, hiszen „normális” esetben ilyenkor az szokott következni, hogy a durcizást folytatják a saját sajtójuknak, akik mélyen egyetértve és meghatódva kifejezik szimpátiájukat. Ez azonban elmaradt. A baloldalnak kettő alkalma is lett volna kiállni a sajtó elé, de nem tették meg, hanem elmenekültek.

 

Bevallom őszintén, hogy kicsit azért vicces volt látni, hogy a független-objektív RTL Klub meg Telex munkatársai ott izgulva várják a politikai hőseiket, de azok tesznek a fejükre.

A baloldal annyira mélyre került a negyedik kétharmados vereség után, hogy már a saját sajtóját sem szolgálja ki. Ez az elvtelenségük eddig nem ismert mélysége.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére