Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A valóság útban van

Pozsonyi Ádám

2020.03.12. 19:00

Érdekelnek az elmekórtani esetek? Kíváncsi vagy, mit motyognak a dühöngőben? Szeretnél képben lenni, hogy miféle tévképzeteik vannak egyes előrehaladottabb elmezavarban, és tudatmódosulásban szenvedő betegeknek? Mit mond, aki idősb. Benczés Theofil létére Napóleonnak, vagy Marsról jött kis zöld emberkének képzeli magát? Mit mondanak azok, akik azt hiszik, hogy kizárólag ők léteznek a világon, és mindenki más csak a saját agyuknak kivetülése?

Ne a diliházba menj. Már csak azért se, mert Gyurcsány bezáratta. Ne is a híres szakmunkákat lapozgasd, és ne a neten keresgélj, vagy az Országos Széchenyi Könyvtár anyagában kutass. Ezek időrabló és pepecs dolgok. Menj fel az Indexre, a 444-ra, vagy a Magyar Hangra.

„Az elismert migrációs és járványügyi szakember, Orbán Viktor a világon elsőként összefüggést állapított meg a bevándorlás és a koronavírusjárvány között” – harsogja az ismert pszichiátriai szaklap, a 444.

A különleges esetek c. rovat vezércikke így folytatódik:

„Az illegális migráció és a koronavírus-járvány között egyértelműen kapcsolat van, hiszen számos bevándorló Iránból vagy Iránon keresztül érkezik, amely a fertőzés egyik gócpontja„ – közölte Orbán Viktor Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével egy videókonferencián, amit az utóbbi kezdeményezett. Ezt az összefüggést rajta kívül még senki sem fedezte fel, talán azért, mert nem is létezik.”

Egy másik esettanulmányban az iráni diákok témakörben ezt olvashatjuk:

„Miközben itt szó sincs menekültekről/migránosokról. Ezek olyan hallgatók, akik vagy egy kisebb vagyon fizetnek ki a magyar egyetemnek, vagy a magyar kormány által felkínált ösztöndíjprogramban vesznek részt.”

Igen, 444. De a kultúra azonos. És ebből következik a hozzáállás, és a viselkedés is.

És a haladó ezt képtelen megérteni.

Nem tudom, hogy jutottunk el onnan, hogy felvilágosodás, tudomány, ráció – valaha ez volt a haladás -, odáig, hogy megtagadjuk az ember evolúciós múltját, tehát, hogy az ember az egy közösségben élő főemlős. (Mondjuk ezek a liberálisok a férfi és a nő közti biológiai különbséget sem fogják fel, és abban a tévhitben élnek, hogy az ember neme egy társadalmi termék. Ha egy illető a vonaton megharapja az utastársát, akkor bekasztlizzák. De ezek handabandázhatnak nyugodtan.)

A libsik képtelenek közösségben gondolkodni. Csak az egyént látják. A más kultúra alatt is azt értik, hogy másképp szórja a sót, vagy tartja a villát, másképp fűszerezi a tésztaféleséget, más nyelven mormolja az asztali áldást, és fura színű fejfedőt visel.

Holott a más kultúra tagja másképp közlekedik, másképp viszonyul a betegségekhez, mások a tisztálkodási szokásai, egész más a nézete a jó, a rossz, és a törvényes fogalmáról. Másképp kezeli a konfliktusait, más a szokásrendje a férfi és nő, szülő és gyerek, barát és engedelmesség, vendég és idegen, tisztelet és elfogadás témakörben. És ez érvényes az adott kultúra minden tagjára, ha milliomos, ha egyetemista, ha munkanélküli, ha repülővel jön, ha a kerítés másik oldalán dobál. legfeljebb az arányok különbözhetnek.

Ha az ember fertőzést kap a 32-es buszon, mert leül, 99 százalék, hogy egy hajléktalantól kapta a tetűt, vagy a bolhát. Mert a hajléktalan lét is egy eltérő lelki és létállapot, aminek eltérő a felfogása a felelősség, tisztelet, és hasonló témakörökről. Pedig az még a mi kultúránk perifériája.

De a libsik szerint, ha Ali furán viselkedik, az pusztán azért van, mert Ali maga fura, nem pedig azért, mert ez a kultúrájából következik. A libsiket az se győzi meg, ha kimutatható, hogy az adott kultúra 99 % ugyanígy viselkedik. Nem, nincs összefüggés, csak roppant meglepő, hogy ennyi a fura önálló individuum, vagy esetleg megtiltják a jelenség vizsgálatát, és aki vizsgálja az náci.

Hogy is fogalmazhatnánk meg találóan, hogy mi a mai liberális fő jellemvonása?

Ember, akinél a valóság útban van.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére