Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A természet törvényei és Trianon

Pozsonyi Ádám

2022.05.29. 12:00

 

Olvasom, árgus szemmel követem a híreket a Sajó szennyezésével kapcsolatban.

Mint az köztudott, egy volt szlovákiai bányából vastartalmú szennyező anyag ömlik a Sajó folyóba, teljesen elpusztítva a helyi élővilágot. A 14 éve bezárt bánya szennyvize randa vörösre festette a folyót és sok kilométeren keresztül szinte teljesen kipusztította az élővilágot. (Noha egyes haladó szellemű hozzászólásokban már láttam, hogy ez is az Orbán-kormány bűne, aki semmit nem tesz a katasztrófa ellen, Nagy István agrárminiszter első útja Szlovákiába vezetett.)

 

Ám nem csak azt olvasom sokfelé, hogy nem teszünk semmit, azt még gyakrabban látom felbukkanni, hogy ilyet is csak az ember tesz, mert a természet ennél intelligensebb. „A természet intelligenciája.” Arra kéne rábízni dolgokat, mert a természet – úgymond – intelligens.

Mivel ezt a zöldséget sokszor hallom – és nem csak a mostani Sajó-ügy kapcsán –, kifejteném a véleményem.

 

Kérem tisztelettel, a természet nem bölcs. A természetnek nincs intelligenciája. A természetnek törvényei vannak. Tömegvonzás, energiamegmaradás, a matematika és a fizika törvényei. A természet ezeket „meghozta” és kész.

Hidegen hagyja, hogy neked nincs kedved lezuhanni a szikláról. Ha kiállsz a szakadék szélén egy párkányra, mert hülye vagy, és keresed a veszélyt, ha leesel, akkor lezuhansz, és meghalsz. Ha beengeded számolatlanul a határon a migránst, akkor kitúrnak a saját földedről.

 

Az intelligencia nem a törvények elfogadása, hanem a törvények kijátszása a fennmaradás érdekében.

Az intelligencia az, hogy ha a körülmények változnak, esetleg kedvezőtlenebbek lesznek, akkor te úgy trükközöl, hogy ne pusztulj el.

A törvény nem intelligens, nem átérző, nem rendes, nem tiszta, és nem ezoterikus akármi, pusztán létezik. A vármegye meghozta a törvényt, hogy ekkor és ekkor van hetivásár. Nem érdekli, hogy a Sanyi bácsi épp beteg. Ő döntött, és kidoboltatta. Intelligenciája a Sanyi bácsinak van, aki kitrükközi a hetivásárt vagy a füst adót.

Felejtsük el a természettel kapcsolatos spirituális blablát. A természet nem rendes, nem tiszta, nem jó, nem óvó anyuka, és nem gondoskodik rólad.

A természet létezik, és nem törődik veled.

 

Isten teremt. Elhangzott kezdetben az ige. „Legyen világosság.” S lőn világosság. Legyen! Ez a teremtés szava. S mivel a teremtmények alkalmazkodnak teremtőjükhöz, végrehajtják parancsait. Ezért van, hogy minden élőlény első és legalapvetőbb törvénye az önfenntartás.

 

Törvényei mellesleg a földrajznak, a geográfiának is vannak. És ha egy tájegység egységes egész, és az működik, akkor elképesztő bűn ezekkel a törvényekkel szembe menni. Az embernek az univerzum törvényeivel úgy érdemes szembe menni, ha azzal jól jár, ha az a túlélést segíti. Ha megnehezíti, az már ostobaság.

A Kárpát-medence is egy egységes egész és a Sajó-ügy kapcsán is látszik, hogy feldarabolni mekkora ostobaság volt.

 

A Piszkostizenkettő rovatban megjelent véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a 888.hu szerkesztőségének álláspontját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére