Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A stratégiai nyugalom csúcsa: nem zavartuk haza az ukrán nagykövetet

K. Gaál István

2022.03.07. 18:00

 

Bevallom egy kicsit csalódott vagyok. Mégpedig azért, mert Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete még mindig a fővárosunkban van. Pedig a béke jegyében úgy kellene innen hazazavarni, hogy a lába ne érje a földet.

Ez a jóasszony az elmúlt napokban semmit sem csinált, csak szidta Magyarországot és a magyar embereket. Lényegében bele akart rángatni minket az orosz-ukrán háborúba.

 

A budapesti biztonságot és békét élvező Ljubov Nepop először is azt mondta Orbán Viktor miniszterelnök szavaira reagálva, hogy „stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz”. Értjük. Tehát a miniszterelnökünktől azt a túlmozgásos, össze-vissza politikát várja, mint Márki-Zay Pétertől és bandájától. Hangzatos nyilatkozatokat, fenyegetéseket és további zagyvaságokat, amelyek simán háborúba taszíthatják Magyarországot. Nepop asszony azonban itt nem állt meg: „Ti lesztek a következők, Putyin nem fog megállni!” – tette hozzá és ezzel a félmondattal már Magyarországot fenyegette, akár pánikot is kelthetett volna. Mondjuk nem sok esélye volt rá, mert a stratégiai nyugalom létező fogalom, használjuk is és élünk is vele.

 

És még korántsem volt vége a nagykövet ámokfutásának: „adjanak fegyvereket és védőfelszereléseket, hogy megvédhessük magunkat – és önöket! És ezért kérjük a NATO-t: zárják le a légteret Ukrajna felett. A többit mi magunk elvégezzük”.

Tudjuk, elvégzik.

 

Valahogy egy dolog kimaradt a nagykövet eszmefuttatásából. Mégpedig a köszönet és a hála kifejezése azért, mert a magyarok összefogtak és erőn felül segítik, támogatják a háború elől menekülő ukrán állampolgárokat. Nem válogatunk, nemcsak a magyarokat, hanem az ukrán nemzetiségűeket is segítjük, mert tudjuk, hogy a menekültek nem akarnak háborút, mert ők is csak áldozatai ennek az egésznek.

És a stratégiai nyugalomra most van szükség igazán. Amikor az ukrán nagykövet ilyeneket mond és ezzel ki akarja terjeszteni ránk is a háborút. Higgadtan kell értékelnie a politikusoknak a helyzetet és azt is, amikor ilyenek hangzanak el. Mert legszívesebben az ember úgy zavarná haza az ukrán nagykövetet Kijevbe, hogy vissza se tudjon nézni. Mi magyarok azonban nem ilyenek vagyunk, mi segítünk a bajban. Nepop asszonyt sem kergetjük vissza a hazájába és most félretesszük a korábbi haragunkat is. Viszont nem felejtjük el az ukrán nyelvtörvényt, ami egészen konkrétan a kárpátaljai magyarok jogait nyirbálta. Meg persze az orosz kisebbségét is. Mi az Uniónál tettünk panaszt és tárgyalással szerettük volna intézni az ügyeket. Oroszország másként reagál a konfliktusokra.

 

Ezért is kellene az ukrán nagykövetnek is magára erőltetni azt a bizonyos stratégiai nyugalmat és tisztelettel beszélni a magyarokról és az országunkról. És nagyon hálásnak kellene lennie azért is, hogy még Budapesten van. Az meg kifejezetten jó lenne, ha nem beszélne butaságokat, mert ezzel csak bajt okoz. Látjuk: a liberális média azonnal lecsapott a mondataira és az ellenzéki politikusok is azonnal a vállukra emelték, hiszen akad olyan ember is itt mifelénk, akinek a káosz kell, mert azt hiszi, hogy akkor a zavarosban halászhat.

 

A stratégiai nyugalom mindenkinek jobb. Még nekik is. Maradjunk ennyiben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fegyverekkel támadtak egymásra migránscsoportok a magyar határ közelében

Fegyverekkel támadtak egymásra migránscsoportok a magyar határ közelében

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint több súlyos sérült van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán jogász, szociológus, kőbaloldali gyurcsányista értelmiségi hatalom iránti tehetetlen kapálózását az ember örömmel hallgatja.

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Nekünk magyaroknak szükségünk van a hazánkra, mert a haza véd meg bennünket minden bajtól és veszélytől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.

Brüsszel további egymilliárd eurós pénzügyi támogatást javasol Ukrajna számára

Az Európai Bizottság pénteken javaslatot tett egy új, egymilliárd eurós makroszintű európai uniós pénzügyi támogatásra (MFA) Ukrajna számára – tájékoztatott a brüsszeli testület sajtóközleményben pénteken.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére