Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsok és a szomszéd lábtörlője

Pozsonyi Ádám

2019.07.03. 15:00

Vajon miért jó a haladó szellemű szkeptikus ateistának, hogy idejön egy csapat hímsoviniszta és nőgyűlölő bigott vallási fanatikus?

Olvasom, hogy felvilágosult celebek gyűjtést szerveznek Carola Racketének – aki a törvényeket megszegve fekete-afrikai kulturális megszállókat csempészett –, s eddig több mint félmillió euró jött össze. Ja, igen, merthogy az olasz hatóságok – nagyon helyesen – őrizetbe vették. S döbbentem látom, hogy a közösségi médiában tömegek sajnálkoznak, hullatnak könnyeket emiatt.

Ezt látva a szívemet megtöltötte a szomorúság.

Sajnos az emberek egy része – végtelen szabadságában – nem elégszik meg azzal, hogy hagyja, hogy a világ intézze saját magát, történjen, aminek történnie kell, és hagyja rá az intézkedést azokra, akiknek ez a dolguk, hanem mindenről véleményt nyilvánít.

Pedig voltaképp ez a jogokkal való visszaélés.

A kis Lacikának sem azért engedték meg, hogy fagyizzon délután, hogy ezentúl követelje a tízpercenkénti fagyizást, és ha nem lehetséges, meglógjon, vagy pénzt lopjon atyja tárcájából, s naiv nagymamáját kijátszva kiosonjon a hátsó kapun fagyizni.

Ezt – elképzelhető – a régi korokban is megtette a rossz gyerek, aztán meg hasfájással fetrengett a szobájában és a szüleitől várta a segítséget.

A mai kor emberének is megengedik, hogy kinyissa a száját, s azt nem arra használja, hogy néha véleményt nyilvánítson, s a többi időszakban arra szorítkozzon, hogy „köszönöm”, hanem hálátlanul belekotnyeleskedik a gazdasági dolgokba, a kultúrába, a külügybe, a mezőgazdaságba, véleménye van a szőlőtermesztésről és az atomenergiáról, de mivel nem ért hozzá – hogy is értene, az emberek túlnyomó többsége semmihez nem ért, a maradék legjobb esetben felszínesen, s egy elenyésző kisebbség ért magas szinten egy vagy két dologhoz –, odaveti: „A miniszter hülye”.

„Gazember!”, „Földbe taposnám!”, „Rohadjon meg a kutyája is!” Ezeket mondja az átlagember ahelyett, hogy hálát rebegne azért, hogy beszélhet.

A Sea-Watch 3 kapitányáról is van véleménye minden libsinek. Meg Salvini olasz belügyminiszterről is.

Olaszul nem tud. Salvinit nem ismeri, az olasz törvényeket nem ismeri, a helyszínen nem járt, nem az ő hazáját tenné tönkre az a töméntelen betolakodó, nem az ő hűtőjéből enne, nem az ő lányát taperolná röhögve, semmit nem tud, de azt viszont hangosan.

„Igaza van”, „Nincs igaza!”, „Dögöljön meg!”, „Éljen a szabadság!”, „Szégyen, hogy ezért elítélik!” Ezeket mondja sok kommentelő, majd miután megfejtette a világot, elmegy sört fogyasztani, vagy leül a konyhába megkeresni a sárga csekkeket, és ideges, ha több a villanyszámla, mint a múlt hónapban.

Azokból a négerekből egy is többet fogyaszt, és többe kerül, mint az ő éves villanyszámlája, de a kockás abrosz mellől neki nézete van a fekete ember sorsáról.

Hogy miért? Nos azért, mert a jóléti hülye már csak annyit ért, hogy az ő lakása. A többi kötődését kiirtották.

Ha a nappalijába költözne, visítana, de az utcája nem érdekli. A városa sem. A nemzetének, fajtájának, kultúrájának sorsa sem.

Csak a villanyszámlája.

A közösség pedig szerinte csak azért van, hogy biztosítsa, hogy ő tudjon parkolni, és kommentelhessen olyan dolgokról, amiről fogalma sincs.

Ha a lakásába akarnák költöztetni az ő hűtőszekrényének terhére, az ő nyaralásának terhére, s így kevesebb lenne tőle a fizetése, akkor felháborodna.

Az nem tetszene neki.

De az, hogy a kultúráját teszi tönkre, nem érdekli.

Fel sem fogja, hogy a kultúrája az övé, és van valamije, amit elveszíthet, amit el akarnak venni tőle.

A valóságérzékelése itt már kikapcsol.

Hogy a kultúrák közt harc van, hogy eltérő kultúrák egymás mellett nem létezhetnek, hogy ha nem a sajátodéval vagy elfogult, hanem az idegenével, akkor amellett, hogy barom vagy, még el is fognak taposni, azt már nem fogja fel.

Hogy a sajátoddal szemben kötelességed marhára elfogultnak lenni, mivel ez az élet törvénye, és a másik kultúra is ezt teszi, ezt már szintén nem érti.

A szomszéd gyakran odaszórja a hamut a lábtörlőjére, ezt talán látja. S ha nem teszi szóvá, a jövő héten is így lesz.

Itt talán törvényszerűséget vesz észre.

Hogy ez a törvényszerűség megegyezik azzal, hogy az idegen mindig a saját érdekeit képviseli az övével ellentétben, már kiesik tudatából.

Mert az arabot nem látja idegennek, csak a mellette lakó, azonos kultúrából származó szomszédot látja annak.

Hiába, a több évtizedes propagandának és agymosásnak megvannak az eredményei.

Egy kérdés: Vajon miért jó a haladó szellemű szkeptikus ateistának, hogy idejön egy csapat hímsoviniszta és nőgyűlölő bigott vallási fanatikus?

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha László, Fodor-Horváth Zsófia, Fűrész Gábor, GFG, Gábor László, H.I., Ifj. Lomnici Zoltán, Megadja Gábor, Pozsonyi Ádám, Szentesi Zöldi László.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére