Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsok és a szomszéd lábtörlője

Pozsonyi Ádám

2019.07.03. 15:00

Vajon miért jó a haladó szellemű szkeptikus ateistának, hogy idejön egy csapat hímsoviniszta és nőgyűlölő bigott vallási fanatikus?

Olvasom, hogy felvilágosult celebek gyűjtést szerveznek Carola Racketének – aki a törvényeket megszegve fekete-afrikai kulturális megszállókat csempészett –, s eddig több mint félmillió euró jött össze. Ja, igen, merthogy az olasz hatóságok – nagyon helyesen – őrizetbe vették. S döbbentem látom, hogy a közösségi médiában tömegek sajnálkoznak, hullatnak könnyeket emiatt.

Ezt látva a szívemet megtöltötte a szomorúság.

Sajnos az emberek egy része – végtelen szabadságában – nem elégszik meg azzal, hogy hagyja, hogy a világ intézze saját magát, történjen, aminek történnie kell, és hagyja rá az intézkedést azokra, akiknek ez a dolguk, hanem mindenről véleményt nyilvánít.

Pedig voltaképp ez a jogokkal való visszaélés.

A kis Lacikának sem azért engedték meg, hogy fagyizzon délután, hogy ezentúl követelje a tízpercenkénti fagyizást, és ha nem lehetséges, meglógjon, vagy pénzt lopjon atyja tárcájából, s naiv nagymamáját kijátszva kiosonjon a hátsó kapun fagyizni.

Ezt – elképzelhető – a régi korokban is megtette a rossz gyerek, aztán meg hasfájással fetrengett a szobájában és a szüleitől várta a segítséget.

A mai kor emberének is megengedik, hogy kinyissa a száját, s azt nem arra használja, hogy néha véleményt nyilvánítson, s a többi időszakban arra szorítkozzon, hogy „köszönöm”, hanem hálátlanul belekotnyeleskedik a gazdasági dolgokba, a kultúrába, a külügybe, a mezőgazdaságba, véleménye van a szőlőtermesztésről és az atomenergiáról, de mivel nem ért hozzá – hogy is értene, az emberek túlnyomó többsége semmihez nem ért, a maradék legjobb esetben felszínesen, s egy elenyésző kisebbség ért magas szinten egy vagy két dologhoz –, odaveti: „A miniszter hülye”.

„Gazember!”, „Földbe taposnám!”, „Rohadjon meg a kutyája is!” Ezeket mondja az átlagember ahelyett, hogy hálát rebegne azért, hogy beszélhet.

A Sea-Watch 3 kapitányáról is van véleménye minden libsinek. Meg Salvini olasz belügyminiszterről is.

Olaszul nem tud. Salvinit nem ismeri, az olasz törvényeket nem ismeri, a helyszínen nem járt, nem az ő hazáját tenné tönkre az a töméntelen betolakodó, nem az ő hűtőjéből enne, nem az ő lányát taperolná röhögve, semmit nem tud, de azt viszont hangosan.

„Igaza van”, „Nincs igaza!”, „Dögöljön meg!”, „Éljen a szabadság!”, „Szégyen, hogy ezért elítélik!” Ezeket mondja sok kommentelő, majd miután megfejtette a világot, elmegy sört fogyasztani, vagy leül a konyhába megkeresni a sárga csekkeket, és ideges, ha több a villanyszámla, mint a múlt hónapban.

Azokból a négerekből egy is többet fogyaszt, és többe kerül, mint az ő éves villanyszámlája, de a kockás abrosz mellől neki nézete van a fekete ember sorsáról.

Hogy miért? Nos azért, mert a jóléti hülye már csak annyit ért, hogy az ő lakása. A többi kötődését kiirtották.

Ha a nappalijába költözne, visítana, de az utcája nem érdekli. A városa sem. A nemzetének, fajtájának, kultúrájának sorsa sem.

Csak a villanyszámlája.

A közösség pedig szerinte csak azért van, hogy biztosítsa, hogy ő tudjon parkolni, és kommentelhessen olyan dolgokról, amiről fogalma sincs.

Ha a lakásába akarnák költöztetni az ő hűtőszekrényének terhére, az ő nyaralásának terhére, s így kevesebb lenne tőle a fizetése, akkor felháborodna.

Az nem tetszene neki.

De az, hogy a kultúráját teszi tönkre, nem érdekli.

Fel sem fogja, hogy a kultúrája az övé, és van valamije, amit elveszíthet, amit el akarnak venni tőle.

A valóságérzékelése itt már kikapcsol.

Hogy a kultúrák közt harc van, hogy eltérő kultúrák egymás mellett nem létezhetnek, hogy ha nem a sajátodéval vagy elfogult, hanem az idegenével, akkor amellett, hogy barom vagy, még el is fognak taposni, azt már nem fogja fel.

Hogy a sajátoddal szemben kötelességed marhára elfogultnak lenni, mivel ez az élet törvénye, és a másik kultúra is ezt teszi, ezt már szintén nem érti.

A szomszéd gyakran odaszórja a hamut a lábtörlőjére, ezt talán látja. S ha nem teszi szóvá, a jövő héten is így lesz.

Itt talán törvényszerűséget vesz észre.

Hogy ez a törvényszerűség megegyezik azzal, hogy az idegen mindig a saját érdekeit képviseli az övével ellentétben, már kiesik tudatából.

Mert az arabot nem látja idegennek, csak a mellette lakó, azonos kultúrából származó szomszédot látja annak.

Hiába, a több évtizedes propagandának és agymosásnak megvannak az eredményei.

Egy kérdés: Vajon miért jó a haladó szellemű szkeptikus ateistának, hogy idejön egy csapat hímsoviniszta és nőgyűlölő bigott vallási fanatikus?

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha László, Fodor-Horváth Zsófia, Fűrész Gábor, GFG, Gábor László, H.I., Ifj. Lomnici Zoltán, Megadja Gábor, Pozsonyi Ádám, Szentesi Zöldi László.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Tévhitek a klímaváltozásról: A nap a bűnös?

Tévhitek a klímaváltozásról: A nap a bűnös?

Rengeteg közhely és tévhit kering a klímaváltozással kapcsolatban mindkét oldalról. Új cikksorozatunkban megvizsgáljuk, hogy ezek vajon mennyire igazak, mit gondol ezekről a tudomány.

Húszfős pakisztáni migránsbanda csonkolta le egy fiatal kertész kezét Angliában

Húszfős pakisztáni migránsbanda csonkolta le egy fiatal kertész kezét Angliában

Egy idős hölggyel erőszakoskodott egy 27 éves migráns, akit munkába igyekvő kertészek állítottak le. Nem vette jó néven, húszfős bandával tért vissza.

Lezárult a párizsi merényletekkel kapcsolatos nyomozás, leghamarabb egy év múlva kezdődhet a per

Lezárult a nyomozás a 2015. november 13-i 130 áldozatot követelő párizsi merényletsorozat ügyében, amelynek pere leghamarabb egy év múlva kezdődhet el – közölte hétfőn a francia terrorelhárítási ügyészség.

Kirekesztés elleni gabonapehely hatezer forintért? A hülyének is megéri!

A Kellogg’s összekeverte az összes gabonapelyhét, hogy a kirekesztés ellen tiltakozzon. Zseniális!

Salvini Olaszok Koalíciójának nevezte el a jobbközép pártok szövetségét

Salvini Olaszok Koalíciójának nevezte el a jobbközép pártok szövetségét

Egységbe forrt a jobboldali és jobbközép pártok szövetsége. Eközben a Giuseppe Conte vezette kormányban egyre erősebbek az ellentétek.

Felfüggesztették Varjú László mentelmi jogát

Az Országgyűlés hétfőn 146 igen és 29 nem szavazattal felfüggesztette Varju László mentelmi jogát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére