Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsok és a szomszéd lábtörlője

Pozsonyi Ádám

2019.07.03. 15:00

Vajon miért jó a haladó szellemű szkeptikus ateistának, hogy idejön egy csapat hímsoviniszta és nőgyűlölő bigott vallási fanatikus?

Olvasom, hogy felvilágosult celebek gyűjtést szerveznek Carola Racketének – aki a törvényeket megszegve fekete-afrikai kulturális megszállókat csempészett –, s eddig több mint félmillió euró jött össze. Ja, igen, merthogy az olasz hatóságok – nagyon helyesen – őrizetbe vették. S döbbentem látom, hogy a közösségi médiában tömegek sajnálkoznak, hullatnak könnyeket emiatt.

Ezt látva a szívemet megtöltötte a szomorúság.

Sajnos az emberek egy része – végtelen szabadságában – nem elégszik meg azzal, hogy hagyja, hogy a világ intézze saját magát, történjen, aminek történnie kell, és hagyja rá az intézkedést azokra, akiknek ez a dolguk, hanem mindenről véleményt nyilvánít.

Pedig voltaképp ez a jogokkal való visszaélés.

A kis Lacikának sem azért engedték meg, hogy fagyizzon délután, hogy ezentúl követelje a tízpercenkénti fagyizást, és ha nem lehetséges, meglógjon, vagy pénzt lopjon atyja tárcájából, s naiv nagymamáját kijátszva kiosonjon a hátsó kapun fagyizni.

Ezt – elképzelhető – a régi korokban is megtette a rossz gyerek, aztán meg hasfájással fetrengett a szobájában és a szüleitől várta a segítséget.

A mai kor emberének is megengedik, hogy kinyissa a száját, s azt nem arra használja, hogy néha véleményt nyilvánítson, s a többi időszakban arra szorítkozzon, hogy „köszönöm”, hanem hálátlanul belekotnyeleskedik a gazdasági dolgokba, a kultúrába, a külügybe, a mezőgazdaságba, véleménye van a szőlőtermesztésről és az atomenergiáról, de mivel nem ért hozzá – hogy is értene, az emberek túlnyomó többsége semmihez nem ért, a maradék legjobb esetben felszínesen, s egy elenyésző kisebbség ért magas szinten egy vagy két dologhoz –, odaveti: „A miniszter hülye”.

„Gazember!”, „Földbe taposnám!”, „Rohadjon meg a kutyája is!” Ezeket mondja az átlagember ahelyett, hogy hálát rebegne azért, hogy beszélhet.

A Sea-Watch 3 kapitányáról is van véleménye minden libsinek. Meg Salvini olasz belügyminiszterről is.

Olaszul nem tud. Salvinit nem ismeri, az olasz törvényeket nem ismeri, a helyszínen nem járt, nem az ő hazáját tenné tönkre az a töméntelen betolakodó, nem az ő hűtőjéből enne, nem az ő lányát taperolná röhögve, semmit nem tud, de azt viszont hangosan.

„Igaza van”, „Nincs igaza!”, „Dögöljön meg!”, „Éljen a szabadság!”, „Szégyen, hogy ezért elítélik!” Ezeket mondja sok kommentelő, majd miután megfejtette a világot, elmegy sört fogyasztani, vagy leül a konyhába megkeresni a sárga csekkeket, és ideges, ha több a villanyszámla, mint a múlt hónapban.

Azokból a négerekből egy is többet fogyaszt, és többe kerül, mint az ő éves villanyszámlája, de a kockás abrosz mellől neki nézete van a fekete ember sorsáról.

Hogy miért? Nos azért, mert a jóléti hülye már csak annyit ért, hogy az ő lakása. A többi kötődését kiirtották.

Ha a nappalijába költözne, visítana, de az utcája nem érdekli. A városa sem. A nemzetének, fajtájának, kultúrájának sorsa sem.

Csak a villanyszámlája.

A közösség pedig szerinte csak azért van, hogy biztosítsa, hogy ő tudjon parkolni, és kommentelhessen olyan dolgokról, amiről fogalma sincs.

Ha a lakásába akarnák költöztetni az ő hűtőszekrényének terhére, az ő nyaralásának terhére, s így kevesebb lenne tőle a fizetése, akkor felháborodna.

Az nem tetszene neki.

De az, hogy a kultúráját teszi tönkre, nem érdekli.

Fel sem fogja, hogy a kultúrája az övé, és van valamije, amit elveszíthet, amit el akarnak venni tőle.

A valóságérzékelése itt már kikapcsol.

Hogy a kultúrák közt harc van, hogy eltérő kultúrák egymás mellett nem létezhetnek, hogy ha nem a sajátodéval vagy elfogult, hanem az idegenével, akkor amellett, hogy barom vagy, még el is fognak taposni, azt már nem fogja fel.

Hogy a sajátoddal szemben kötelességed marhára elfogultnak lenni, mivel ez az élet törvénye, és a másik kultúra is ezt teszi, ezt már szintén nem érti.

A szomszéd gyakran odaszórja a hamut a lábtörlőjére, ezt talán látja. S ha nem teszi szóvá, a jövő héten is így lesz.

Itt talán törvényszerűséget vesz észre.

Hogy ez a törvényszerűség megegyezik azzal, hogy az idegen mindig a saját érdekeit képviseli az övével ellentétben, már kiesik tudatából.

Mert az arabot nem látja idegennek, csak a mellette lakó, azonos kultúrából származó szomszédot látja annak.

Hiába, a több évtizedes propagandának és agymosásnak megvannak az eredményei.

Egy kérdés: Vajon miért jó a haladó szellemű szkeptikus ateistának, hogy idejön egy csapat hímsoviniszta és nőgyűlölő bigott vallási fanatikus?

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha László, Fodor-Horváth Zsófia, Fűrész Gábor, GFG, Gábor László, H.I., Ifj. Lomnici Zoltán, Megadja Gábor, Pozsonyi Ádám, Szentesi Zöldi László.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Az emberek munkája nélkül nem lehet sikeres a magyar gazdaság

A magyar gazdaság a magyar emberek és a vállalatok munkája által válhat sikeressé, ehhez a kormány a munkahelyek megőrzéséhez nyújtott támogatással járul hozzá – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Veszprém megyei Halimbán.

A román elnök a genderlobbi szolgálatába szegődött

A román elnök a genderlobbi szolgálatába szegődött

Klaus Iohannis megtámadta az alkotmánybíróságon az oktatási törvény módosításáról szóló indítványt, amely megtiltja a genderelmélet oktatását Romániában.

Mecsetté alakítja a Hagia Sophiát Erdogan, az orosz ortodox egyház tiltakozik

Mecsetté alakítja a Hagia Sophiát Erdogan, az orosz ortodox egyház tiltakozik

A török elnök rendeletet adott ki pénteken a Hagia Sophia egykori ortodox székesegyház mecsetté alakítására vonatkozóan. Az orosz ortodox egyház sajnákozását fejezte ki.

DK-s tempó: a rózsadombi Varju 1,1 milliárdot venne el újpesti választókerületétől

DK-s tempó: a rózsadombi Varju 1,1 milliárdot venne el újpesti választókerületétől

Vajon boldog lenne-e bármelyik újpesti polgár, ha megtudná, hogy az általa megválasztott országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció alelnöke, Varju László nem szavazott meg a városrész számára 1,1 milliárd forintot?

Kitüntették a bajba jutott magyarok hazahozatalában résztvevőket

Minden magyar embert biztonságban kell tudnunk – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, azon a kitüntetési ceremónián, ahol azokat ismerték el, akik az elmúlt hónapokban részt vettek a bajba került magyarok hazahozatalában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére