Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A cigány nőket is megvédik, ugye?

Szentesi Zöldi László

2021.02.22. 08:35

Amikor megláttam, hogy Tóth Krisztina írónő kihúzná az Aranyembert és a Bárány Boldizsárt a kötelező olvasmányok közül (https://konyvesmagazin.hu/friss/tizenegyes_ott_anna_toth_krisztina_olvasas.html), rögtön tudtam, hogy a Black Lives Matter magyar földre lépett. Értelemszerűen nálunk nem négerek, hanem feministák osztják az észt, olyanok, mint Tóth Krisztina, aki szerint a jelzett művek nőábrázolásával van a baj. Az Aranyemberben az, hogy Tímea mindig Mihály kedvében jár, rendben tartja a házat, nem kérdez, csak örül, ha látja a férfit. A Bárány Boldizsárban az, hogy Borbála jól főz, levest tesz az ura elé, az író leírása szerint szerény, halk szavú, szorgos. Ezenfelül pedig – mondja Tóth – rettenetes jelenetként vésődik a kis olvasóba, hogy amikor Boldizsár elcsavarog, az apa lecsatolja a derékszíját, „Lili lányom szerencsére nem értette, miért csatolja le: azt hitte, csak azért, mert nagyon teleette magát. Rémes... A gyerekeink az iskolában olvasott művekből építik fel, milyenek is a nemi szerepek” – zúgolódik rendhagyó irodalmi kalauzában a nyilván rosszul főző, rendet nem tartó, nagyszájú, lázadozó Mrs. Öntudat, azaz Tóth Krisztina.

Miután a feminizmus ügyesen elérte, hogy őket, a feministákat nem kell tisztelnünk nőiségükért – ezt valósággal kikövetelik maguknak –, nevezzük egyszerűen Tóthnak azt a nőt (pontosabban embert), aki megszabná az igazi nőknek, hogyan bánjanak a férjükkel. Miközben minden kapcsolatban a résztvevők alakítják a közös játékszabályokat. Ha a feleségem behozza nekem a kávét, mert a kedvemben szeretne járni, attól még nő a javából, nem tehetetlen báb, leigázott intellektus. Ha megragadom a porszívót, és segítek a házimunkában, ha megfőzöm az ebédet, ugyanazon okból, hogy a kedvében járjak, attól még hajszálpontosan ugyanolyan férfi vagyok, mintha követ törnék. A nemi szerepek ugyanakkor nem pusztán sztereotípiák, hanem a valóságból fakadnak. Férfi és nő között fizikai erejüket, irányultságukat, lelkiségüket tekintve számos különbség van. És az igazi, a normális férfi éppen a nőt keresi a nőben, nem a neutrális embert, akinek nincsenek női tulajdonságai. Ahogyan fordítva is: a nőnek férfira és nem embertársra van szüksége. Tekintsük infantilizmusnak vagy a túlzott elbizakodottság, esetleg a nőietlenség jelének, hogy Tóth ezt nem érti.

Arról a kedves megjegyzéséről, hogy a Bárány Boldizsárnak azért nincs helye a gyerek könyvespolcán, és azért kell eldugni Lilike elől, mert nadrágszíjjal meg akarnak verni benne egy gyereket, szintén van mondandónk. Persze rejtsük el Lilike elől az egész világot, Lilike ne tudja meg, hogy a világban van jó és rossz, indulat és szeretet. Lilike lehetőleg nőjön fel burokban, jó messzire a valóságtól, óvjuk minden félmondattól – hogy aztán felnőttként ugyanolyan merev ideológiai kalitkába zárja magát, mint a tisztelt anyukája. Hát, nem lennénk Lilike helyében. Viszont ha már lúd, legyen kövér. Tiltsuk be A Pál utcai fiúkat is, ahol a gittegyletet a tanár úr brutális módszerekkel, kihallgatással, megfélemlítéssel számolja fel. Nem, ez is túl kegyetlen Lilikének. Az Egri csillagokban számos gyilkosságról olvashatunk, ráadásul Dobóék nemzeti és vallási alapon utasítják el a törökkel való közös várigazgatást, ami egyrészt meghaladott, másrészt borzalmasan embertelen eljárás. Ki a kötelezőkből a fél világirodalmat!

A minap érdekes cikket olvastam a Magyar Konyhában. Lakatos Mónika világzenei Womex-életműdíjas énekesnő mások mellett a cigányság hagyományairól beszélt. Például arról, hogy náluk a nőknek nem szokás az asztalhoz ülni, a nők a gyerekekkel együtt a konyhában étkeznek, és – így Lakatos Mónika – ő is furcsának találná, ha a férfiakkal együtt odaülne az asztalhoz. Nem akarja, nem teszi, mert ez így szokás náluk, nem is érezné jól magát.

Na, most vagyunk mi, normális emberek a beteg feminista légkörön túl, cigányok, magyarok és mindenki más, akik elfogadjuk a másik embert a szokásaival, a hiedelmeivel együtt. És vannak az ideológiai rögeszmések, Tóth és társai, akik állandóan nevelni óhajtanak, meghasonulást támasztani, felrúgni minden hagyományt, csak azért, hogy a forradalmi kiskátéjukat betűhíven teljesíthessék. Mi tiszteletben tartunk és elfogadunk mindenkit, az embert, a férfit, a nőt a maga értékén mérünk, míg Tóth és a nőmozgalom apostolai nyilván rabszolgának és cselédnek tartják a világhírű énekesnőt, csak azért, mert tiszteli a hagyományokat, és önazonos.

Vagy nem? Tóth a szavát sem emeli fel a cigány hagyományok ellen? Hát persze hogy nem. Ugyanis a megszólalást tiltja egy másik, erősebb kiskátés pont, az elméleti cigányvédelemé, amit Lilikével a fűtött szobában olvasgatva olyan szépnek, kereknek és tökéletesnek lát a nővédelmi aktivista. Ebben az elméleti cigányvédelemben az a legszebb, hogy egyetlen élő cigányt, egyetlen valódi élethelyzetet sem kell ismerni hozzá. Tóth és barátai soha nem fogják szóvá tenni a cigányság szokásait, nem merik bírálni, hiszen a cigányság mindenestől bírálhatatlan a szabályrendszerükben. Így aztán fogcsikorgatva, de marad a hallgatás, a világ minden nőjére kiterjesztendő nővédelem a cigány nőkre nem lesz érvényes. Pedig olyan jó lett volna kisegérnek lenni a sarokban, onnan figyelgetni, amikor Tóth leül a cigány férfiak asztalához, és elmagyarázza nekik, hogy ők valójában kan elnyomók, uralják a feleségeik testét és lelkét, és szégyelljék magukat, hogy náluk a nők nem dolgoznak, nem tanulnak, csak főznek, mosnak, levest tesznek eléjük, a férfiak elé.

Odaülsz, elmondod? Megteszed? Dehogy teszed meg.

Ugye, milyen farizeus és gyáva vagy, Tóth Krisztina?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kidolgozták a harmadik oltás beadásának eljárásrendjét

Az EMMI az előkészített szakmai javaslatot az Operatív Törzs részére átküldte, majd a Kormány elé terjeszti.

Két lelkésznő kötött házasságot Franciaországban

Két lelkésznő kötött házasságot Franciaországban

Egy leszbikus lelkészpár házasodott össze vasárnap a franciaországi Montpellier-ben. Úgy gondolják, hogy házasságuk egyházuk mentális fejlődésének szimbóluma – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A Gyurcsány-showműsorban minden úgy történik, ahogy a főnök akarja

A Gyurcsány-showműsorban minden úgy történik, ahogy a főnök akarja

A Gyurcsány-show hétfőn újabb állomásához érkezett, a baloldali politikusok hivatalosan is jelezhetik igényüket az epizódszerepekre – közölte a Fidesz hétfőn az MTI-vel.

Késsel támadtak egy Charlie Hebdo feliratú pólót viselő nőre Londonban

Késsel megtámadtak egy Charlie Hebdo feliratú pólót viselő nőt Londonban, aki kisebb, nem életveszélyes fejsérüléseket szenvedett – közölte a brit rendőrség hétfőn.

Amerikában bocsánatért esedeznek, mert betiltottak egy nemváltás veszélyeiről szóló könyvet

Amerikában bocsánatért esedeznek, mert betiltottak egy nemváltás veszélyeiről szóló könyvet

Az Amerikai Könyvkereskedők Egyesülete (ABA) bocsánatkérésében szörnyű és megbocsáthatatlan hibának nevezte a „transzellenes” könyv ajánlását.

Csehül áll Katalin

Csehül áll Katalin

Cseh Katalin nyilván már bánja, hogy világmegváltó tervei szövögetése közben nem szentelt kellő figyelmet néhai Kósáné Kovács Magdolna munkásságának. A vétkes hebehurgyaság nyilván poétikusan ifjú korával és persze azzal is magyarázható, hogy az egykori MSZP-s képviselőnő nem cicerói szónoklataival vagy Margaret Thatchert megszégyenítő pragmatizmusával írta be magát a magyar politika történetébe. Inkább egy mára már szállóigévé nemesült mondata miatt – „nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani” – került be a panteonba.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére