Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bértollnokság dicsérete

888.hu

2018.07.25. 17:10

Szeminárium libsi idiótáknak.

„Mikor tanulja meg már fiatal barátom, hogy az emberek nem az igazságot keresik, hanem a maguk igazát?” Keskeny Károly – író, ködlovag és hivatásos reakciós – mondja ezt egy elbeszélésemben egy afféle naiv és jóindulatú ifjúnak.

Pedig a reakciós ködlovag csak az átlagemberről beszélt. Nem a libsi idiótáról.

A libsi idióta ugyanis az átlagember alatt található. A libsizmus az emberi létezés pöcegödre. Elmerül a gödörben a jó libsi, dagonyázik, élvezi, hogy körül van véve mocskos és szennyes dolgokkal, s ebből a gödörből ő nem is nagyon szeretne kijönni.

Õ ott boldog, csak néha kidugja fejét a latrina nyílásán, nyakát nyújtogatja, s olykor kurjongat.

Mert a hangját hallatni, azt ő szereti.

Nem nagyon érti a világot, ami nem is csoda, hisz onnan alulról nem sok látszik, ott csak az alja dolgok vannak. A hajléktalanok buszon büdösödésének, másokat fertőzésének jogai. A színházban színpadon ordítva vizelés jogai, meg a különféle piszkos és beteg utópiák nyílt társadalmakról, egyenlősdiről, nemi szerepekről.

Mert alul csak ez van. A minőség meglátásához föl kell kissé emelkedni, kimászni a szutyokból, otthagyni a Schilling Árpádot, a Tóta W. Árpádot meg a Tordai Bencét.

De ez nem megy. Így áztatja magát tovább a büdiben a libsi, olykor elődugja a fejét, és – mint azt mondtuk volt – kurjant egy nagyot.

Mondjuk a 888 valamelyik cikke alatt.

„György Postás István Varga • egy órája MEGADJA GABIKÁRÓL se feledkezzünk meg. önértékelési problémákkal küszködő alávaló szervilis jobbágy.” Itt egy másik: „Haardt • 5 napja  Nem olvasom vegig az ujabb undorito listazasotokat, nincs gyomrom hozza. Megis ki a banatos fasz vagytok ti, hogy nekialljatok embereket igy minositgetni? Ha valakik, akkor pont ti hazudjatok magatokat »ujsagironak«, mikozben penetransan buzlo partpropagandat nyomtok”.

Ilyesféléket kurjant a libsi, s eme kurjongatások közt is a fő kedvencem így hangzik: „Bértollnok!”

Ezt így hetykén odalöki, majd elégedetten visszamászik vackába, büdösödik tovább, s a valóságtól elparavánozza magát egy transzgender migráns fényképével, vagy valami modern festménnyel, melyen két csík van meg valami paca, amiről nem lehet tudni, hogy egy ló feje vagy pedig vagina. A libsi erre néha ránéz, s jólesőn hümmögi: „Formabontás!”

Kedves nyomorult libsi! Elmagyarázom, mi van. Figyelj, s jegyzetelj!

A sajtóba emberek írnak, akik ezért általában pénzt kapnak. (Mint bármilyen más munka esetében.) Mindegyik ideológiai és politikai oldal sajtójánál. Mert valamilyen oldalt nem képviselő sajtó nem létezik. Ahogy „független” sajtó se.

Amire te gondolsz, az a gimnáziumi diákújság vagy a fanzinkultúra volt, ahogy ma a blogolás. De az se volt független. Ott sem csinálhattál azt, amit akartál, mert ha a rapfanzinba interjút tettél a nótaverseny győztesével, elküldtek anyádba, s a metálfanzinba se tehettél lelkes hozsannát helyes fiúcsapatokról, mert a következő lapszámot senki nem vette meg.

Az a világ, ahol te bármit megtehettél, az a járóka volt, s akivel te megtehetted, az a drága jó anyukád.

Szóval a bértollnokozás.

Soha a büdös életben nem hallottam még azt kifejezést, hogy bérbuszvezető. Ahogy azt se, hogy bér-lakóbizottsági elnök, bérárufeltöltő, bérfizikus, bérpedagógus, bértrafikos, bérbluesgitáros és bérrendszergazda.

Csak ez az uncsi bértollnokozás megy.

Pedig a bértollnok az egyetlen, aki megteheti, hogy ő választja ki, hol és kinél végzi el a munkát. Csakis ő egyedül. A béringatlanügynök és a bérangoltanár nem.

És a bértollnoknak van a legnagyobb szabadsága is. A bértollnoknak sosem mondják meg, hogy „Z betűvel kezdd minden ötödik mondatod, és legyen benne az a szó, hogy tüsszent.” De a bérárufeltöltőnek megmondják, hogy a piros címkés babkonzerv mellé teszed a negyedkilós kukoricakonzervet derékmagasságig, ott kihagysz két sort, majd jönnek a félkilós kiszerelésűek. És van rá húsz perced.

A bértollnok úgy küldi el anyjába a libsi idiótát, ahogy az neki tetszik – és még élvezi is –, de a bérbuszvezető nem mehet akármilyen útvonalon a Deák tér felé, s általában rohadtul unja.

Ez a nagy büdös helyzet akkor is, ha ott alul, a trutyiban ez nem érthető.

Szeretnél bértollnok lenni, ugye, idióta? De erről lemaradtál. Neked csak a bérkommentelés marad.

A 888.hu véleményrovatának szerzői: Bertha LászlóFalusi Vajk, Fűrész GáborGFGH.I.Ifj. Lomnici ZoltánKetipisz SztavroszMegadja Gábor, Pozsonyi ÁdámSzentesi Zöldi LászlóVincze Viktor Attila.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére