Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rekordmeleg volt Kanadában, 46 fokot mértek, és ma még feljebb is mehet a hőmérséklet

888.hu, MTI

2021.06.28. 09:48

Több mint 46 Celsius-fokot mértek, ezzel megdőlt a melegrekord Kanadában, amelynek nyugati részén ezekben a napokban magasabb a hőmérséklet, mint Dubajban.

 

A feljegyzések kezdete óta tapasztalt legnagyobb, 46,1 fokos forróságot egy Lytton nevű faluban mérték vasárnap délután Kanada legnyugatibb tartományában, Brit Columbiában, ahol összesen több mint 40 hőmérsékleti rekord dőlt meg a hétvégén.

A korábbi rekordot a szárazföld belsejében fekvő Saskatchewan tartomány két városa tartotta az 1937. július 5-én mért 45 Celsius-fokkal.

A meteorológiai szolgálat nem tartja kizártnak, hogy az elkövetkező napokban további rekordok dőlnek meg a Kanada nyugati részén kialakult „hőburok” miatt. A hőhullám miatt figyelmeztetést adtak ki három tartományra és két sarkvidéki régióra.

Az Egyesült Államok északnyugati részét is hőhullám sújtja. Az Oregon államban fekvő Portlandben vasárnap minden idők legmagasabb hőmérsékletét mérték, 44,4 Celsius-fokot, amivel megdőlt a korábbi – előző nap 42,2 fokkal felállított – hőmérsékleti rekord.

Történetének legforróbb napját mérték Oregon fővárosában, Salemben is, ahol a 44,4 Celsius-fokos hőség 4 fokkal haladta meg a korábbi rekordot, valamint minden idők legmagasabb hőmérsékletét – 40 fokot – regisztrálták Seattle-ben, amely inkább ismert az esős, semmint a forró napokról.

A térségben máshol is megdőltek a hőmérsékleti rekordok a hétvégén, sőt hétfőre még nagyobb forróságot jósolnak a meteorológusok.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére