Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt egy klímaharcos, aki még hülyébb, mint Greta Thunberg

Nagy Gábor

2019.09.19. 10:18

Klímaérzékenyítés kimaxolva.

Jamie Margolin neve eddig nem volt annyira ismert a magyar közvélemény számára, mint harcostársáé, a svéd Greta Thunbergé. Margolin egy amerikai fiatal, s hozzá fűződik a This Is Zero Hour elnevezésű zöldmozgalom megalapítása, mely USA-szerte szervez klímavédelmi dzsemborikat. Ezzel egyébként nem lenne probléma, csakhogy a tinédzser – Thunberg mellett – felszólalt az amerikai törvényhozás külügyi bizottsága előtt, ahol – többek között – arról beszélt, hogy

Minek tanulni? A világnak úgyis kampec!

Fotó forrása: AFP

Kifejtés:

„Nem hiszem, hogy az a sok ember a Kongresszusban értené azt a párbeszédet, amely jelenleg is minden nap zajlik az amerikai középiskolákban” – kezdte az érzékenyítését Jamie Margolin. „A gyerekek ma viccelődnek, mint mindig, de aztán egy pontnál (konstatálják): a világnak annyi” – folytatta, majd feltette a képviselőknek a negyvenmilliós kérdést: „Mire tanulunk? Mit is csinálunk igazán?” Érzékenyítés után hibáztatás: a kormány és a cégek „mérgezik, veszélyeztetik és lerombolják a gyermekek jövőjét”, ez rémisztő, mi több: „késdöfés a szívbe”. És az ökobónusz: Margolin, ki egyetlen felszólalásában eljutott a „minek tanulni, a világnak úgyis kampec” gondolattól az „azért nem szülök gyereket, mert ezzel óvom a jövőt” felvetésig, bedobta a legfőbb adut, a menekültkártyát is: „Édesanyám kolumbiai migráns”.

Kész, vége: a világ megmenekült, Margolin, Thunberg kifizetve. Félretéve azonban a cinizmust: a klímaválság valós probléma, óvjuk meg együtt a környezetet, de ezekkel a performanszokkal nem jutunk előrébb.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére