Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hétmilliárd forinttal segíti a kormány a zöldcégeket

888.hu - MTI

2020.08.03. 08:01

Megjelent 7,3 milliárd forintos keretösszeggel a hazai zöldgazdaság kapacitásainak fejlesztését támogató felhívás. A pályázatok 2020. augusztus 31-től nyújthatók be – tájékoztatta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-t.
A nyertes vállalkozások a 20 és 400 millió forint között elnyerhető támogatást egyebek mellett új eszközök beszerzésére, technológiai rendszerek kialakítására, infrastrukturális és ingatlanberuházásra fordíthatják

– részletezte a pénzügyi tárca vezetője.

A kkv-k támogatása most a koronavírus-válságban különösen fontos, munkahelyeket teremthet, segíthet a magyar gazdaság versenyképességének fenntartásában, és hozzájárulhat ahhoz is, hogy Magyarország megőrizhesse a gazdasági növekedésben elért élvonalbeli helyét az Európai Unióban – szögezte le Varga Mihály.

A tárcavezető szerint a kormány a környezetvédelmi célok mellett a magyar mikro-, kis- és középvállalkozásokat is segíteni kívánja a zöldgazdasághoz kapcsolódó beruházásaik támogatása révén.

A Gazdaságvédelmi és innovációs program (Ginop) keretében megjelent konstrukció segíti az önálló termékek fejlesztését és a beszállítói értékláncban előrelépni képes feldolgozóipari vállalatokat, amelyek a zöldgazdasághoz kapcsolódó fejlesztések ipari, gyártói oldalát képviselik.

A megvalósuló fejlesztéseken keresztül növekszik a korszerű infrastruktúrával ellátott telephelyek használata, javul a technológiai fejlettség, az eszköz- és tőkeellátottság a kapcsolódó iparágakban működő vállalkozások körében – ismertette Varga Mihály.

Mindez hozzájárul a magasabb termelékenység, a magasabb hazai hozzáadott érték eléréséhez, valamint elősegíti az ipari tevékenységek környezetkárosító hatásainak csökkentését is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére