Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Halál a koalákra?

Fodor-Horváth Zsófia

2020.01.15. 08:10

Elég volt az ökoaktivistákból!

Hetek óta a csapból is a cuki megmentett koalák képei ömlenek. Jóemberkedő turisták jönnek, berohannak a tűzbe, kihoznak egyet, aztán ünnepeltetik magukat. Persze csak amolyan álszerényen, meg felhasználják a véletlen pont jó szögben készített videóikat, hogy felhívják a klímaváltozásra a figyelmet. A megmentett koalák nagy része persze belehal az égési sérüléseibe, akik pedig (műanyag flakonból) itatják őket, még halálos tüdőgyulladást is okozhatnak az állatoknak. A koala lett az ökoforradalom új szimbóluma. De azok tetté azzá, akik a halálát is okozták. A „zöld irányvonalat” követő felelőtlen erdőgazdálkodók, az őket támogató zöldpártok vagy a maguknak munkát teremteni akaró tűzoltók, szándékos gyújtogatók.

Fiatalok vonulnak az utcára péntekenként suli helyett, mert jó buli, közben úgy érzik, hogy tesznek valamit, társadalmi felelősséget vállalnak és majd most, majd miattuk minden megváltozik. Az ember elnézi őket, sok ponton tudna beléjük kötni, mert identitáspolitizálás, meg elvakítja őket az ideológia, de az ő dolguk. Elmondjuk, hogy azért csak óvatosan, hogy vannak itt ilyen Gyurcsány típusú emberek, akiknek semmi se szent, csak erre várnak és kihasználják őket. Hogy ez a Greta lány azért nem teljesen százas, de minek. A károkozás már megtörtént, a klímaváltozás már biznisszé vált, aki pedig akarja, tudja és fogja is használni.

A Greta-féle ökoharc legalább akkora károkat okoz, mint a felgyorsult klímaváltozás maga.

A felhergelt ökoaktivisták eddig „csak” az emberek szemébe hazudtak kamu vonaton földön ülős fotókkal, meg „biciklivel járok a munkahelyre, de csak amikor fotóznak” imázzsal. De a korábban évtizedekig bevált erdő- és földművelő eszközöket valakiknek megérte lecserélni ökomódszerekre, hogy aztán visszafordíthatatlan károkat okozzanak, aminek a mostani tűz is nagyban az oka. A józan ésszel való kapcsolat viszont úgy tűnik, végleg megszakadt, hiába meztelen a király, amit elkezdtek, befejezik. Rengeteg kárt voltak képesek okozni, azokért pedig a felelősséget nem vállalták, sőt: ujjal mutogattak a következményekre, mintha azok a saját narratívájukat alátámasztó történések lennének. Ezek az emberek annyira hiszterizáltak, hogy már bármire képesek. Ki tudja: talán a tizenkét majom világa nem is utópia a realitásvesztett zöldeknek. De talán nem kellene odáig eljutni. A Greta-féle ökoaktivisták kettős mércéje, képmutatása és hatalomvágya annyira pusztító már kézzelfoghatóan is, hogy épp itt az idő befejezni ezt az őrületet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére