Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Greta Thunberg a szívéhez kap: az ellenzék Coca-Colája felelős leginkább a műanyagszemétért

Sümeghi Lóránt

2019.08.07. 12:51

Az agresszívan homoszexuális propagandát folytató Cola-Cola plakátjainak köszönhetően fényt kapott a magyarországi ellenzéki politikusok és közszereplők zavarba ejtő ostobasága.

A korábban gyermekmunkásokat közvetve alkalmazó Coca-Cola Company úgy tűnik, hogy új rajongótáborra tett szert, ami a magyarországi bevándorláspárti politikusokat és a nyíltan meleg közszereplőket illeti. Ugyanis az ízléstelen, #loveislove fémjelezte plakátok körül kirobbant széles körű társadalmi felháborodás óta sorra pózolnak a multicég egy-egy termékével, szolidaritást vállalva mind a vállalattal, mind pedig az általa közvetített üzenettel.

Hogy homofób vagy-e, nem te döntöd el, hanem a multicégek

Ki ne emlékezne arra a hírhedt, huszadik századi, német nyelven hangoztatott mondatra, miszerint „wer bei mir Jude ist, bestimme ich„, azaz, hogy ki a zsidó, én mondom meg. Az egyébként tévesen a náci Hermann Göringnek tulajdonított mondat nagy valószínűséggel azért égett bele Európa kollektív történelmi emlékezetébe, mert nemcsak az akkori korszellem hangulatát tükrözte hitelesen, hanem [...]

Csakhogy a szavak szintjén állandóan a környezetszennyezés mértékével, az ökológiai lábnyommal, a klímaváltozással és a horribilis mértékű műanyagszemét okozta kihívásokkal kampányoló ellenzékiek méretes lyukra futottak, hiszen a kormánypártisággal aligha vádolható Greenpeace adatai szerint

nemcsak Európában, hanem világszerte a Coca-Cola felel a legnagyobb mértékben az eldobható műanyagszemétért.

Ezt támasztja alá a Break Free From Plastic nevű mozgalom akciója is, mely világszerte a több ezer márkához köthető, több mint 187 ezer – itthon közel 3 ezer – darab, vizeket és óceánokat szennyező, egyszer használatos csomagolást auditált. Az általuk végzett átfogó vizsgálat szerint sorrendben a Coca-Cola, a PepsiCo, a Nestlé, a Danone, a Mondelez, a Procter & Gamble, a Unilever, a Perfetti Van Melle, a Mars és a Colgate-Palmolive voltak a legnagyobb gyártói a természetbe kijutott és onnan összegyűjtött szemétnek.

Íme, a környezetünkért aggódó ellenzékiek
Alföldi Róbert

Alföldi Róbert

Én ugyan nem sok colát iszom mostanában, sem ilyet, sem olyat, de a szerelem, az szerelem! Petíció ide vagy oda. És elég jó plakátok!!!! „Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!„ 2019. Budapest...

Cseh Katalin, Momentum

Cseh Katalin

A klímaváltozás létezik, és ezt már a pénztárcánkon is érezzük! Hos... szú, részletes cikkben számol be a Magyar Nemzet arról, hogy elképesztően megemelkedtek a zöldségárak. Mindannyian tapasztalhattuk ezt az elmúlt hónapokban: egyre többe kerül egy-egy bevásárlás, gyakorlatilag a tavalyi ár dupláját kell fizetni egy kiló paradicsomért, krumpliért vagy paprikáért.

Ujhelyi István, MSZP

Ujhelyi István dr.

Az ingyenes InterRail-bérlet európai programja új szintet lépett... ! Az általam mentorált programhoz egyre több magyar önkormányzat is csatlakozott: tavasszal például Ajka város önkormanyzata írt ki pályázatot az érintett helyi fiatalok körében. A tíznapos InterRail bérlet odaítélésének célja elsősorban az európai fiatalság lehetőségeinek bővítése, és a kultúrák közötti kommunikáció fejlesztése volt.

Orosz Anna, Momentum

Orosz Anna

Elég az ostobaságból. Hagyjátok élni az embereket.

Rónai Sándor, DK

Lukácsi Katalin

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére