Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Virtuális valóság otthon, egy laptop áráért

888.hu

2016.01.06. 20:18

2016-ban megkezdõdik a "virtuális valóság boom".

Legalábbis ebben bízik a világ IT szektora. Az már korábban biztossá vált, hogy idén több ilyen termék megjelenik, így az áttörés jó eséllyel meg fog történni.

20 szerencsés ország polgárai nemsokára saját nappalijukban merülhetnek el a 3D-s virtuális valóságban. Az Oculus Rift egyelőre csak előrendelhető, a szállítását március 28-án kezdik meg a tervek szerint. A magyarországi forgalmazásra sajnos még várnunk kell.

Az Oculus Rift-projekt a Kickstarteren indult 2012-ben, két évvel később pedig már 2 milliárd dollárért vásárolta meg a Facebook. Vezető fejlesztője a John Carmack, akinek nem kevesebbet köszönhetünk, mint a Wolfenstein 3D, a Doom és a Quake FPS-játékokat. 4 évvel az indulás után már meg is jelenhet a boltok polcain.

600 dollárba, vagyis nagyjából 174 ezer forintba fog kerülni az Oculus Rift. Ez elsőre jól hangzik, bár az első hírek még 400 dollárról szóltak. Ára így is alig több, mint egy jó középkategóriás laptopé. Viszont bele kell kalkulálni, hogy az eszközt nem tudja bármelyik olcsó számítógép futtatni, a gépigénye elég magas. Cserébe ilyen jól néz ki:

Több százezres PC kell ahhoz, hogy megfelelő színvonalon jelenjen meg előttünk a virtuális valóság. Lehet együtt venni Oculus Riftet és a használatára alkalmas gépet, a kettő együtt már 1500 dollárba kerül. Akik még a Kickstarter-időszakban adtak pénzt a fejlesztésre, azok ingyen megkapják az eszköz különleges kiadását.

A játékosok kemény magja és az igazi fanatikusok fogják első körben használni az eszközt, de a konkurencia megjelenésével és a technológiai fejlődéssel együtt várhatóan csökkenni fog az ár, így a szélesebb tömegek is elmerülhetnek a mesterséges világokban.

Aki nem akar azonnal fejest ugrani a virtuális valóságba, az várja meg, mit hoz az idei év.

(BuzzFeed, Bloomberg)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére