Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Suliba járnak a menhelyi kutyák

888.hu

2016.06.02. 14:04

Gratuláció és köszönet a kezdeményezõknek!

2016 januárjában indította el a Szentendrei Árvácska Állatmenhely és a Népszigeti Kutyaiskola közös programját, a Menhelysulit. A programtól azt várják, hogy a menhelyi kutyák körüli rémteóriák, minthogy a megsebesült, a lelkileg sérült állatok agresszívabbak, és antiszociálisak. A programmal azt szeretnék elérni, hogy minél több árva kutya gazdára találjon, ha kell, egy iskolai előképzettséggel is akár, hogy ezzel is biztosítsák: az örökbefogadóknak nincs mitől tartania.

A menhelysuli egy olyan képzési program, melyet speciálisan a menhelyi kutyák számára dolgoztak ki. Hat alkalommal látogatnak ki a menhelyre és dolgoznak a hat kiválasztott kutyával. Minden kutya saját önkéntes oktatót kap maga mellé.

A programban részt vevő kutyák kiválasztásánál több szempontot is figyelembe vesznek. Fontos az alapítók számára, hogy ne a legkönnyebb eseteket válasszák ki. Azaz, hogy azok a kutyák kapjanak képzést, akik a program nélkül félő, hogy nem találnának gazdára. Minden esetben kikérik a menhely dolgozóinak véleményét, és az eddig lefutott két turnus mindegyikében szerepelt a gondozók által különösen problémásnak mondott kutya. Fontosnak tartják továbbá, hogy legyen a csoportban öregebb, fiatal és fekete színű kutya is.  

A legelső dolog, amit a kutyának meg kell tanulnia, bármennyire is furán hangzik, az a saját neve. A menhelyes kutyák keveset vannak kinti környezetben, ezért a sétáltatások alatt alig-alig törődnek azzal, hogy ki van a póráz végén. Ezért fontos számunkra, hogy elérjük a program végére, hogy a kutyák akarjanak kapcsolatot építeni az emberrel, figyeljenek rá, hallgassanak a nevükre. Megtanulnak ülni, feküdni és laza pórázon közlekedni. Az önkéntesek egy szabadon választott trükköt is tanítanak a kutyáknak.

-írják az ötletgazdák.

A kutyáknak a menhelyeken páros kennelekben vannak, így nem nagyon van esélyük a szocializációra. A hat kiválasztott kutyát viszont össze ismertetik egymással, ezzel segítve a beilleszkedésüket a kutya társadalomba.

A programot végig dokumentálják videókkal és fényképekkel, melyből egy kisfilmet készítenek az adott kutyáról. Az alábbi videón Tara látható, aki még az első turnusban vett részt:

Az első turnus 6 kutyájából 4 kutya már szerető gazdára talált.

Ezek a kutyák semmiben nem különböznek a többitől. Ugyanúgy ragaszkodóak, szeretnek és akarnak dolgozni, tanulni. Többen közülük remek sportkutyák is lehetnének.

Tényleg már csak egy igazi gazdi hiányzik!

(Kutyabarát)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére