Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sokba kerül a világnak a hátrányos megkülönböztetés

888.hu

2015.09.29. 17:59

28 ezer milliárd dollár - ennyivel több javat tudna a világ termeli, ha a nõkre is a férfiakkal egyenértékûként tekintene a munkaerõpiac.

Jelen állás szerint a föld minden második lakosa nő. A McKinsey Global Institute eljátszott a gondolattal, hogy mivé lenne a világ, ha a munkaerőpiacon is épp ilyen arányban képviseltetnék magukat. Egy sokkal gazdagabb hely lenne.

A következő 10 évben 26 százalékkal nőne a GDP világszerte, ha holnaptól a nők a férfiakkal azonos munkavállalási esélyeket kapnának (egyenlő fizetés, munkaórák száma, dolgozók aránya). Ez összesen huszonnyolcezer milliárd dollárnyi globális többletet jelentene a mostani, "rendes ügymenethez" képest. Viszonyításképp: ez nagyjából az USA és Kína együttes gazdasági teljesítményével egyenlő.

 

via GIPHY

Az MGI-nél készítettek egy kevésbé idealisztikus forgatókönyvet is. Ez azzal számol, hogy az egyes országok a következő évtizedben csak annyit tesznek a nők hátrányos munkaerőpiaci megkülönböztetésének eltörléséért, amennyit a régiójukban az ebben élen járó ország épp most tesz. Ha a következő tíz éven belül mindenki átveszi legszüfrazsettebb szomszédja best practice eljárásait, azzal 12 ezer milliárd dollárral növelhetjük a globális GDP-t, azaz hozzáadhatunk a megtermelt javakhoz még egyszer annyit, mint amit Németország, Japán, és az Egyesült Királyság most előállít.

(MGI)

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Deutsch: a Bizottság új elnöke tegyen meg mindent a bevándorlás megállításáért

Deutsch: a Bizottság új elnöke tegyen meg mindent a bevándorlás megállításáért

Az Európai Unió külső határainak megvédésével a bevándorlást meg kell állítani, az uniós szerződésekben rögzített módon a nemzeti identitást tiszteletben kell tartani, és a közép-európai országok uniós támogatási forrásainak mértékét fenn kell tartani – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén kedden.

Teljes selejtezős siker női tőrben

Teljes selejtezős siker női tőrben

Mind a négy magyar női tőröző sikerrel vette a selejtezőt kedden a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

Hatályba lépett a magyarokat is sújtó ukrán nyelvtörvény

Kedden lépett hatályba az ukrán nyelvtörvény, amely igen sok bírálatot kapott nemcsak a kisebbségek részéről, de Ukrajna szomszédaitól is.

Kirúgtak egy keresztény orvost, mert egy szakállas férfit nem szólított hölgyemnek

Kirúgtak egy keresztény orvost, mert egy szakállas férfit nem szólított hölgyemnek

A keresztény férfi szerint a nemet a biológia és a genetika határozza meg.

This is the reason why the Brusselite bureaucrats will never understand the success of Orbán

This is the reason why the Brusselite bureaucrats will never understand the success of Orbán

The bureaucrats in Brussels believe that by branding Viktor Orbán a „far right” leader, they can discredit him. Here is the reason why this strategy will always be destined to fail.

A migránsok drogelosztó központként használtak egy olasz templomot

Öt afrikai migráns egy római templomot változtatott drogelosztó központtá.

Szijjártó: a magyar-ukrán kapcsolatok javulásában vagyunk érdekeltek

Abban vagyunk érdekeltek, hogy Magyarország és Ukrajna kapcsolatai a jövőben jelentősen javuljanak, és olyan együttműködés jöjjön létre, amely jó Ukrajnának, jó Magyarországnak és jó a kárpátaljai magyarságnak – jelentette ki Szijjártó Péter.

Kordonok közé szorítva

Kordonok közé szorítva

Az idén megint volt Pride, vagyis „a meleg büszkeség napja”, sőt egy egész pride-hónap, ami a köztereinket minden eddiginél jobban elfoglalta, és naponta tolta arcunkba a homoszexuális propagandát és jelképeket. És miközben július 6-án a felvonulók szabadon parádéztak, az ezzel szemben ellenvéleményt kifejezni kívánókat kordonok közé zárták. Mi pedig csak nézünk ki a fejünkből, és nem értjük: hogyan jutottunk idáig?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére