Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Õ a világ legszomorúbb jegesmedvéje

Tóth Dalma

2016.07.20. 13:18

Most te is segíthetsz rajta!

A jegesmedve neve Pizza, akit egy bevásárlóközpontban tartanak fogva Kínában, Guangzhouban.

Már több mint 300 ezren írták alá azt a petíciót, amelyben a dél-kínai akváriumbirodalom bezárását követelik, ahol a szomorú jegesmedve is fogva van tartva.

Ha te is elítéled az állatkínzást, a petíciót itt írhatod alá.

Ócenárium még január elején nyitotta meg a kapuit, azóta küzdenek az állatvédők a bezárása érdekében.

A jegesmedve nagyon boldog az ócenáriumban."

- csak ennyivel kommentálta a vádakat Li Chengtang, a hely igazgatója.

A felvételeken azonban látni, ahogy az állat szenved és egyre rosszabb az állapota. Persze a turisták örülnek, hogy szelfit készíthetnek a jegesmedvével és minden bizonnyal ez jó biznisz az ócenáriumnak.

Fehér delfint, rozmár borjakat és sarkvidéki farkasokat is beszerzett a bevásárlóközpont. A nemzetközi nyomásra azt ígérték, hogy jobb állapotokat teremtenek az állatok számára.

Kínában egyre több ember kapaszkodik fel a középosztályba, akik szórakozási lehetőséget keresne, ezért legfőképp számukra készítik az efféle tematikus parkokat. Kínában már 39 ócenárium található és a következő években több tucat nyitja meg kapuit.

A fehér bundájú ragadozók jelenlegi populációját 20 és 25 ezer példány közé becsülik.

A klímaváltozással rohamosan csökken az Északi-sarkot borító jégtakaró, és évről évre csökken az úszó jégmezők kiterjedése, ami a jegesmedvék életben maradását veszélyezteti. Az állatot a kihalás fenyegeti, amennyiben nem sikerült megfordítani a globális felmelegedés folyamatát és tovább folytatódik a sarki jégmezők olvadása.

A jegesmedvék 90 százalékban fókával táplálkoznak, de a nyílt vízben hiába erednének a fürge tengeri emlős nyomába, csak a jégen van esélyük. A fókák légzőnyílásainál állnak lesben, ahogy a zsákmány feje kibukkan a vízből, egy erős „merítő mozdulattal” kirántják a vízből, ahol már könnyedén megölik. Viszont ahogy csökken a jégtakaró kiterjedése, úgy egyre kevesebb táplálékhoz jutnak, mert nem tudnak vadászni.

A kutatók az utóbbi időben szomorú jelenségre lettek figyelmesek, egyre több vízbefulladt jegesmedvetetemet találtak. A ragadozók ugyanis zsákmányszerzés közben jégtábláról-jégtáblára vándorolnak, ha kell, akár egy egész napig is képesek úszni. A jégtáblák azonban mára annyira megritkultak, hogy a medvék az éhségtől hajtva sokszor kénytelenek elindulni az ismeretlen nyílt víz felé. Nincs azonban mindig szerencséjük, egy idő után kimerülnek, és egész egyszerűen belefulladnak a vízbe.

Várhatóan a populáció kétharmada harminc éven belül elpusztul, a maradék szétszórtan, az ön- és a fajfenntartás lehetőségétől megfosztva 2100-ra teljesen kihal.

(TheGuardian)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére