Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lux Elvira: az ilyen erõszaktevés egy szexuális aberráció

888.hu

2016.05.11. 21:28

 

888.hu: Elmondható az, hogy a férfiakban eredendően benne van az erőszakos viselkedés? Ez azért is felmerül bennem, mert az állatvilágból is vehetünk példákat, hogy a hímeknek meg kell küzdeni a nőstényért.

Lux Elvira: Az erőszakos viselkedés eredendően benne van a férfiban, de ez nem jelenti azt, hogy ez feltétlenül manifesztálódik is valamilyen formában. Az viszont kijelenthető, hogy az erőszaktevés már egy szexuális aberráció.

Véleményem szerint a második világháború óta az erkölcsi morál teljesen megváltozott, azt is lehet mondani, hogy felhígult. Addig az emberek egyszerűen tudták, hogy mit szabad, mit nem, ezt be is tartották. Ez a háború után fokozatosan romlott. Ezzel nem azt mondom, hogy korábban ne lettek volna szexuálisan aberrált emberek, csak ez lényegesen ritkábban jött elő az emberekből. Ez a belső kontroll a későbbiekben erősen lazult. El lehet mondani, hogy manapság egy nagyon romlott társadalomban élük, amelyben az erkölcsi morálnak alig van súlya.

Az ilyen viselkedés a génjeinkben van, alapvetően öröklött dolog, de ezt kordában lehet tartani. Mindenképpen számít a nevelés, a minta, amit otthonról kap az ember. Viszont ez nem csak erkölcsi kérdés. Az emberben szunnyadó erőszakos viselkedés, agresszivitás az élet minden területén előkerülhet, nemcsak szexuális formában.

888.hu: Mitől lesz erőszakos az ember?

L. E.: Az erőszakos viselkedés egyfajta infantilitást feltételez. Lehet, hogy az ember fizikálisan már érett, emellett még mentálisan és morálisan lehet az, de erkölcsileg olyan gátak vannak, amelyeket nem tud még kezelni. Legyen 20, 30 vagy akár 40 éves az ember, belül még gyerek és kompenzálni akar valamit. Hogy mit, azt képtelenség megmondani, mert minden eset egyedi, millió és egy okot lehetne sorolni. Ehhez magával az adott emberrel kell beszélni. Bármi okozhatja az ilyen jellegű aberrációkat. Családon belüli minták, egy agresszív apa, akár egy deviáns testvéri kapcsolat, tapasztalatok az iskolán belül, meg általában abban a társadalmi közegben, amelyben az ember él. Ez férfiakra és nőkre egyaránt érvényes. Nincs konkrét magyarázat arra, hogy egy adott ember miért lesz erőszaktevő.

Az a fajta nemi erőszak, amelyet te feszegetsz, csak egy kis szegmenst érint az erőszakos események sorában. Ha többen követik el, akkor komoly súlyt kaphat az egész aktusban a falkaszellem. Az ilyen esetekben mindig van egy vezetőszerepet betöltő személy, akit a többiek követnek, legyenek akárhányan. Ennek köze lehet a valahova tartozáshoz, köze van ahhoz, hogy az ember meg akarja mutatni, mennyire domináns, erős. Nyilván nem ez a módja ennek demonstrálására, de ezzel az ilyen éretlen személyiségek nem feltétlenül vannak tisztában az adott pillanatban, esetleg nem vesznek róla tudomást. Azért huszonévesen az embernek már tudnia kell, hogy mit szabad és mit nem.

888.hu: Egyesekben felmerült, hogy az ilyen esetekben a nők is hibásak…

L.E.: És ez így is van. A nő is tehet lépéseket annak érdekében, hogy ezeket a szituációkat elkerülje. Itt visszatérhetünk a meglazult erkölcsi morál kérdésére.

888.hu: De ha egy nő nemet mond, akkor ott meg kellene állni…

L. E.: Persze, hogy meg kellene állni, ezen a ponton már előjön a férfi személyisége, de ettől függetlenül a nőnek fel kell mérnie az esetleges veszélyeket. Például idegenekkel nem megyünk lakásra. A nők esetében is elmondható az erkölcsi, vagy morális éretlenség. Ez is eset függő. Ettől függetlenül egy ilyen tettet nem szabad elkövetni. Főként a történések leírása alapján. Egy ember nem ájul el csak úgy. Ahhoz borzalmas dolgokon kell átesnie egy nőnek, hogy elveszítse az eszméletét. Ebbe még belegondolni a rossz. Minősíti az elkövetőket.

888.hu: Azt el lehet mondani, hogy abban az esetben, ha valaki ilyen dologra vetemedett fiatal korában, az később is megteheti ugyanazt?

L.E.: Természetesen, mert ez benne van az emberben. Viszont nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez újra megtörténik.

888.hu: Az normális, elfogadható, hogy egy olyan ember, aki ilyet elkövetett, a későbbiekben fiatalokkal foglalkozzon, többek között csinos és fiatal lányokkal?

L.E.: Egyértelmű, hogy ez nem egy ideális felállás, de az ilyen esetekben nem feltétlenül az adott embernek a felelősségét kérdőjelezném meg, sokkal inkább azokét, akik egy ilyen pozícióba tették. Mivel sosem foglalkoztam az illetővel, nem ismerem, nem tudhatom, hogy mondjuk mit tett annak érdekében, hogy többet ne forduljon elő ilyen eset. Járt-e szakembernél, megbánta-e azt, amit tett, felfogta-e a súlyát? Ezek a dolgok számítanak. Akik ilyen feladatot adtak neki, feltételezem, hogy ismerték az embert, tudták, hogy milyen, hisz ők is olvashattak korábban újságot, tudhatták, hogy mit tett, láthatták a mindennapokban, hogy milyen a kinevezés időszakában. Akár abból is kiindulhattak, hogy már nem veszélyes a fiatalokra, ami akár igaz is lehet. Ezt nem tudhatom.

Én csak azt nem értem, hogy 55 év távlatából miért kell foglalkozni egy ilyen üggyel és kapargatni a szart? Eddig miért nem érdekelt ez senkit? Az sokkal érdekesebb téma, hogy mi az oka annak, hogy erről az egészről ennyi év után kell beszélni. Mi lehet az oka, kinek áll ez érdekében és miért? Az okokat az ilyen esetekben is érdemes feszegetni, nem csak azt, hogy valaki miért követett el nemi erőszakot. Ezzel nem azokat akarom felmenteni, akik a tettet elkövették, mert az elítélendő és megvetendő. Volt is bírósági tárgyalás, el is ítélték őket. Hogy mennyit kellett bűnhődniük, egy év, öt, vagy akár több, az a bíróság felelőssége. Ami utána történt, már összetettebb kérdés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére